×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Barbecueën een mannending?

Barbecueën een mannending?
22.05.2014 -

Valt het jou ook op dat mannen maar al te graag de touwtjes in handen hebben als het gaat om barbecueën? Maar liefst één derde van de Nederlandse mannen krijgt een echt oergevoel van grillen in de buitenlucht.


Dit blijkt uit onderzoek onder 1.187 Nederlanders. Mannen vinden dat zij achter de barbecue moeten staan. Dit omdat meer dan de helft van de mannen vindt dat hij beter kan grillen dan een vrouw. 10% van de vrouwen is het hier echter niet mee eens.

Als het aan de mannen ligt doen vrouwen de boodschappen, maken ze salades en ruimen ze na afloop op. Dit gebeurt in de praktijk ook vaak. Ondanks deze traditionele rolverdeling zijn Nederlanders dol op barbecueën. Een kwart van de Nederlanders noemt een zomer zonder barbecue geen echte zomer en gemiddeld barbecueën de ondervraagden 6 à 7 keer per jaar. Een barbecue is geslaagd als we met vrienden en familie zijn, maar ook goed eten is een belangrijk ingrediënt om een barbecue te laten slagen. Bijna alle ondervraagden zijn het er over eens dat stokbrood onmisbaar is voor een geslaagde barbecue. Favoriete barbecuegerechten zijn: gamba’s, gepofte aardappelen en groentespiesjes. Ook satéspiesjes, hamburgers en speklapjes vallen altijd erg in de smaak. Vegetarische vleesvervangers zijn het minst populair. Tijdens het barbecueën eten mannen gemiddeld 5,5 stukken vlees of vis en vrouwen gemiddeld 3,9 stukken.

Hoe leuk we barbecueën ook vinden, vrijwel iedereen heeft een hekel aan het schoonmaken van de barbecue, het opruimen en de afwas na afloop. Toch zijn de vrouwen vaak de pineut. Bij de volgende barbeque dus misschien zelf maar eens achter het rooster kruipen?

Bron: NU.nl
Foto: Pinterest

Plaats een reactie

Sta jij wel eens achter de barbecue?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy do 22 mei '14 17:27

  Reactie: Nee, nooit
  Ik hou niet van barbecue
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  leeuwin1963 vr 23 mei '14 01:07

  Reactie: Ja, ik ben altijd degene die barbecuet
  Net als koken vind ik ook bbq-en leuk om te doen. Mag graag anderen voorzien van lekker eten namelijk. En ja, ik ben een vrouw.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  mautje di 27 mei '14 11:41

  Reactie: Ja, zo af en toe
  Maar ik vind het lekkerder als mijn man het doet!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Posi vr 30 mei '14 06:33

  Reactie: Ja, zo af en toe
  Heelaf en toe als manlief even zijn pilsje wil drinken voor hij die taak weer overneemt.
  Reageer!

1

3 redenen waarom broers en zussen ons gelukkig en gezond houden

30.09.2017 - Vandaag is het Nationale Broer en Zus Dag. Dé perfecte dag om even stil te staan bij de waarde van jouw broer(s) en/of zus(sen).

Lees meer
Download gratis een lief kaartje voor je broer of zus

28.09.2017 - Aanstaande zaterdag (30 september) is het Nationale Broer en Zus-dag. Tijd om jouw broer en/of zus in het zonnetje te zetten. Wij maakten verschillende kaartjes die je gratis kunt downloaden en printen.

Gratis kaartje

1

De Vriendin Woonspecial ligt nu in de winkels

27.09.2017 - Inspiratie voor jouw huis vind je nu in de nieuwste Vriendin Woonspecial. 62 pagina's binnenkijken, woontips van 5 woondeskundigen en ontdek de nieuwste trends.

Lees meer
10 feitjes om je maandagmiddag wat op te vrolijken

25.09.2017 - Zie je op tegen de donkere herfstdagen? Of voel je je even down? Lees dan snel deze feitjes even door. Deze vrolijke feitjes zorgen gegarandeerd voor een lach op je gezicht en maken deze grauwe dagen wat dragelijker.

Lees meer
Op dit Instagram-account vind je de meest bizarre schmink-voorbeelden

22.09.2017 - Halloween komt steeds dichterbij. Om alvast in de stemming te komen, delen we dit Instagram-account met bizarre beelden.

Zien!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Twee nieuwe gratis Vriendin-posters

18.09.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee nieuwe posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Posters
Leuk nieuws: Mis(s) Mirande vlogt vanaf volgende week maandelijks voor Vriendin

14.09.2017 - Mis(s) Mirande neemt je vanaf volgende week mee in haar leven als Mis(s) 2017! Bekijk hier alvast een sneak preview van haar eerste vlog.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 107 |