×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Geen verschil tussen crèmes?

Geen verschil tussen crèmes?
09.05.2014 -

Tegenwoordig heb je overal wel een crème voor: een dagcrème, een nachtcrème, een oogcrème. Maar er wordt betwijfeld of dit wel nodig is.


Volgens een cosmetische dermatoloog is er helemaal geen verschil in de crèmes, dit zegt zij in een interview met de Volkskrant. Volgens de onderzoekster heeft je huid 's nachts geen andere ingrediënten nodig dan overdag. Vaak zien we aan de ingrediëntenlijst van een crème niet eens of het een dag- of nachtcrème is. Het enige verschil tussen een dag- en nachtcrème is dat aan een dagcrème vaak een uv-filter wordt toegevoegd. Maar wil je je gezicht echt goed beschermen tegen de zon, dan kun je beter een zonnebrandcrème gebruiken. Vooral als je je huid goed wilt beschermen, is het verstandig om je gezicht om de 2 uur in te smeren met zonnebrandcrème. Een oogcrème is ook hetzelfde als een dag- en nachtcrème, maar dan in een kleinere tube. Ook serums, die we vaak onder onze dag- of nachtcrème aanbrengen, zijn volgens de onderzoekster identiek.

Zou dit dan de doorbraak zijn op crèmegebied? Wat zou het fijn zijn voor onze portemonnee als alleen een dagcrème voldoende is! Wat denk jij: zit er echt geen verschil in de crèmes? Laat het ons weten via onderstaande poll.

Bron: NU.nl
Foto: iStock

Plaats een reactie

Denk jij dat er verschil in crèmes zit?

  •  
  •  

5Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy vr 9 mei '14 18:11

  Reactie: Nee, omdat...
  ....het is alleen vaak het merk van het verschil maakt en daarom ook in je portemonnee.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 9 mei '14 19:29

  Reactie: Nee, omdat...
  Nee ik heb er nog nooit verschil in bemerkt wel dat de nachtcrème plakt . Ik smeer gewoon dagcrème en zomers alleen zonnebrandmelk .
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  marieke.lanjouw vr 9 mei '14 23:14

  Reactie: Nee, omdat...
  Ik smeer alleen dagcrème! Ik merk geen verschil tussen dag en nachtcrème
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  ina.erdsieck za 10 mei '14 08:08

  Reactie: Nee, omdat...
  Ik gebruik alleen dagcreme:
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  hanny.richtervanbuiten.7 zo 11 mei '14 16:45

  Reactie: Ja, omdat...
  Veel verschil zal er niet inzitten, het is de prijs en het merk hoofdzakelijk.Je hoeft ook niet persee een nacht en dagcreme te kopen.
  Reageer!

1

3 redenen waarom broers en zussen ons gelukkig en gezond houden

30.09.2017 - Vandaag is het Nationale Broer en Zus Dag. Dé perfecte dag om even stil te staan bij de waarde van jouw broer(s) en/of zus(sen).

Lees meer
Download gratis een lief kaartje voor je broer of zus

28.09.2017 - Aanstaande zaterdag (30 september) is het Nationale Broer en Zus-dag. Tijd om jouw broer en/of zus in het zonnetje te zetten. Wij maakten verschillende kaartjes die je gratis kunt downloaden en printen.

Gratis kaartje

1

De Vriendin Woonspecial ligt nu in de winkels

27.09.2017 - Inspiratie voor jouw huis vind je nu in de nieuwste Vriendin Woonspecial. 62 pagina's binnenkijken, woontips van 5 woondeskundigen en ontdek de nieuwste trends.

Lees meer
10 feitjes om je maandagmiddag wat op te vrolijken

25.09.2017 - Zie je op tegen de donkere herfstdagen? Of voel je je even down? Lees dan snel deze feitjes even door. Deze vrolijke feitjes zorgen gegarandeerd voor een lach op je gezicht en maken deze grauwe dagen wat dragelijker.

Lees meer
Op dit Instagram-account vind je de meest bizarre schmink-voorbeelden

22.09.2017 - Halloween komt steeds dichterbij. Om alvast in de stemming te komen, delen we dit Instagram-account met bizarre beelden.

Zien!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Twee nieuwe gratis Vriendin-posters

18.09.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee nieuwe posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Posters
Leuk nieuws: Mis(s) Mirande vlogt vanaf volgende week maandelijks voor Vriendin

14.09.2017 - Mis(s) Mirande neemt je vanaf volgende week mee in haar leven als Mis(s) 2017! Bekijk hier alvast een sneak preview van haar eerste vlog.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 107 |