×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Mannen aanspreken? No way!

Mannen aanspreken? No way!
13.04.2014 -

Word jij al zenuwachtig bij het idee een vreemde man aan te spreken, laat staan daadwerkelijk op hem af te stappen voor een praatje? Uit onderzoek blijkt dat vrouwen meer last hebben van sociale angsten dan mannen.


Dit onderzoek is gehouden onder 31.000 mensen van verschillende leeftijden, in 18 verschillende landen. De deelnemers vulden allemaal dezelfde vragenlijst in met vragen over hun sociale angsten. De vragen gingen over een aantal potentieel ongemakkelijke situaties, zoals: het praten met vreemden, het aanspreken van het andere geslacht, de reactie op kritiek, spreken in het openbaar en het aanspreken van mensen met autoriteit. De wetenschappers vroegen de deelnemers ook hoe ongemakkelijk zij zich voelden bij activiteiten zoals het eten en drinken in openbare ruimtes, het werken terwijl ze bekeken worden en het bezoeken van feestjes.

Wat bleek? Wij vrouwen voelen op alle vlakken vaker angst dan mannen. Het grootste verschil tussen mannen en vrouwen zit 'm in het aanspreken van het andere geslacht. Dat gaat mannen beter af dan vrouwen. Reden hiervan is dat wij vrouwen doorgaans een meer afwachtende houding aannemen dan mannen. Mannen zien deze houding weer als een teken dat ze moeten jagen, want jagen blijft toch in de genen van de man zitten. En tja, wij vinden het meestal ook wel erg leuk om veroverd te worden.

Vriendin vraagt zich af: Stap jij snel op mannen af voor een praatje? Laat het ons weten via de poll. 

Bron: NU.nl
Foto: iStock

Plaats een reactie

Ik stap gemakkelijk op mannen af:

  •  
  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy zo 13 apr '14 17:54

  Reactie: Ja hoor, helemaal geen moeite mee!
  Het zijn geen enge wezens hoor. Althans niet enger dan wij vrouwen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  patriciah72 zo 13 apr '14 18:49

  Reactie: Nee, helemaal niet gemakkelijk
  Echt niet gemakkelijk. Ik krijg al de zenuwen als ik er denk.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Channie84 di 22 apr '14 14:59

  Reactie: Nee, helemaal niet gemakkelijk
  Ik vind dat hartstikke eng om te doen.
  Reageer!
Leer je kat trucjes met dit Instagram-account

22.08.2017 - Jaloers op hondeneigenaren die hun viervoeters allerlei trucjes leren? Niet nodig. Je kunt je kat ook van alles leren.

Lees meer
Deze moeder is héél blij dat de scholen weer beginnen en gaat viral

21.08.2017 - Ben jij blij als de kinderen weer naar school gaan? Deze moeder heel erg.

Zien
Door deze uitvinding til jij de wasmachine binnenkort in je eentje de trap op

17.08.2017 - Oké, een beetje hulp is wel fijn, maar grote spierballen zijn bij het tillen van de wasmachine in de toekomst helemaal niet meer nodig.

Lees meer
Gratis Vriendin-posters: leuk om in te lijsten

14.08.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Zien!
Linkshandigendag: trucjes voor linkshandigen op een rij

13.08.2017 - Het kan weleens onhandig zijn om als linkshandige door het leven te gaan. Slechts 10 procent van de wereldbevolking is linkshandig, dus dagelijkse producten worden ontworpen voor rechtshandigen mensen. Echt een heel groot drama is het niet, maar vandaag op Linkshandigendag staan we even stil bij handige trucjes en leuke feitjes.

Lees meer
Hoera! Het is Internationale Kattendag en dat vieren we met jullie mooiste foto's

08.08.2017 - Omdat de Vriendin-redactie dol is op huisdieren en omdat het 8 augustus Internationale Kattendag is, hebben we hier jullie mooiste kattenfoto’s verzameld. We vroegen jullie om foto's op Facebook en kregen meer dan 700 foto's!

Zien
Te schattige foto's: de jaguarwelpen Artis voor het eerst naar buiten

07.08.2017 - Op 28 juni werden in Artis twee schattige jaguarwelpen geboren. Na vijf weken in het nest te blijven, hebben ze nu hun eerste stapjes in het buitenverblijf gezet. Vrijwilliger Joke Kok zag het en maakte foto's!

Lees meer
De 10 grappigste uitspraken van jullie kinderen

07.08.2017 - Vorige week vroegen we jullie op Facebook om de grappigste uitspraken van jullie kinderen. We hebben hard gelachen om de reacties. Daarom delen we er 10.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 105 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

UPDATE

De eerste deelnemers van de Vriendin Shopdag in Tilburg zijn bekend!

Profiteer op zaterdag 9 september van mooie kortingen of andere leuke voordelen bij o.a. Miss Etam, La Ligna, Shoeby, Vero Moda, Triumph, Siebel Juweliers, Intersport, Roy Donders, unieke Tilburgse winkels en diverse horecagelegenheden zoals restaurants en Jack’s Casino.

De komende weken komen hier nog meer deelnemers bij….