×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Mannen aanspreken? No way!

Mannen aanspreken? No way!
13.04.2014 -

Word jij al zenuwachtig bij het idee een vreemde man aan te spreken, laat staan daadwerkelijk op hem af te stappen voor een praatje? Uit onderzoek blijkt dat vrouwen meer last hebben van sociale angsten dan mannen.


Dit onderzoek is gehouden onder 31.000 mensen van verschillende leeftijden, in 18 verschillende landen. De deelnemers vulden allemaal dezelfde vragenlijst in met vragen over hun sociale angsten. De vragen gingen over een aantal potentieel ongemakkelijke situaties, zoals: het praten met vreemden, het aanspreken van het andere geslacht, de reactie op kritiek, spreken in het openbaar en het aanspreken van mensen met autoriteit. De wetenschappers vroegen de deelnemers ook hoe ongemakkelijk zij zich voelden bij activiteiten zoals het eten en drinken in openbare ruimtes, het werken terwijl ze bekeken worden en het bezoeken van feestjes.

Wat bleek? Wij vrouwen voelen op alle vlakken vaker angst dan mannen. Het grootste verschil tussen mannen en vrouwen zit 'm in het aanspreken van het andere geslacht. Dat gaat mannen beter af dan vrouwen. Reden hiervan is dat wij vrouwen doorgaans een meer afwachtende houding aannemen dan mannen. Mannen zien deze houding weer als een teken dat ze moeten jagen, want jagen blijft toch in de genen van de man zitten. En tja, wij vinden het meestal ook wel erg leuk om veroverd te worden.

Vriendin vraagt zich af: Stap jij snel op mannen af voor een praatje? Laat het ons weten via de poll. 

Bron: NU.nl
Foto: iStock

Plaats een reactie

Ik stap gemakkelijk op mannen af:

  •  
  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy zo 13 apr '14 17:54

  Reactie: Ja hoor, helemaal geen moeite mee!
  Het zijn geen enge wezens hoor. Althans niet enger dan wij vrouwen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  patriciah72 zo 13 apr '14 18:49

  Reactie: Nee, helemaal niet gemakkelijk
  Echt niet gemakkelijk. Ik krijg al de zenuwen als ik er denk.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Channie84 di 22 apr '14 14:59

  Reactie: Nee, helemaal niet gemakkelijk
  Ik vind dat hartstikke eng om te doen.
  Reageer!

1

3 redenen waarom broers en zussen ons gelukkig en gezond houden

30.09.2017 - Vandaag is het Nationale Broer en Zus Dag. Dé perfecte dag om even stil te staan bij de waarde van jouw broer(s) en/of zus(sen).

Lees meer
Download gratis een lief kaartje voor je broer of zus

28.09.2017 - Aanstaande zaterdag (30 september) is het Nationale Broer en Zus-dag. Tijd om jouw broer en/of zus in het zonnetje te zetten. Wij maakten verschillende kaartjes die je gratis kunt downloaden en printen.

Gratis kaartje

1

De Vriendin Woonspecial ligt nu in de winkels

27.09.2017 - Inspiratie voor jouw huis vind je nu in de nieuwste Vriendin Woonspecial. 62 pagina's binnenkijken, woontips van 5 woondeskundigen en ontdek de nieuwste trends.

Lees meer
10 feitjes om je maandagmiddag wat op te vrolijken

25.09.2017 - Zie je op tegen de donkere herfstdagen? Of voel je je even down? Lees dan snel deze feitjes even door. Deze vrolijke feitjes zorgen gegarandeerd voor een lach op je gezicht en maken deze grauwe dagen wat dragelijker.

Lees meer
Op dit Instagram-account vind je de meest bizarre schmink-voorbeelden

22.09.2017 - Halloween komt steeds dichterbij. Om alvast in de stemming te komen, delen we dit Instagram-account met bizarre beelden.

Zien!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Twee nieuwe gratis Vriendin-posters

18.09.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee nieuwe posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Posters
Leuk nieuws: Mis(s) Mirande vlogt vanaf volgende week maandelijks voor Vriendin

14.09.2017 - Mis(s) Mirande neemt je vanaf volgende week mee in haar leven als Mis(s) 2017! Bekijk hier alvast een sneak preview van haar eerste vlog.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 107 |