×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Mannen aanspreken? No way!

Mannen aanspreken? No way!
13.04.2014 -

Word jij al zenuwachtig bij het idee een vreemde man aan te spreken, laat staan daadwerkelijk op hem af te stappen voor een praatje? Uit onderzoek blijkt dat vrouwen meer last hebben van sociale angsten dan mannen.


Dit onderzoek is gehouden onder 31.000 mensen van verschillende leeftijden, in 18 verschillende landen. De deelnemers vulden allemaal dezelfde vragenlijst in met vragen over hun sociale angsten. De vragen gingen over een aantal potentieel ongemakkelijke situaties, zoals: het praten met vreemden, het aanspreken van het andere geslacht, de reactie op kritiek, spreken in het openbaar en het aanspreken van mensen met autoriteit. De wetenschappers vroegen de deelnemers ook hoe ongemakkelijk zij zich voelden bij activiteiten zoals het eten en drinken in openbare ruimtes, het werken terwijl ze bekeken worden en het bezoeken van feestjes.

Wat bleek? Wij vrouwen voelen op alle vlakken vaker angst dan mannen. Het grootste verschil tussen mannen en vrouwen zit 'm in het aanspreken van het andere geslacht. Dat gaat mannen beter af dan vrouwen. Reden hiervan is dat wij vrouwen doorgaans een meer afwachtende houding aannemen dan mannen. Mannen zien deze houding weer als een teken dat ze moeten jagen, want jagen blijft toch in de genen van de man zitten. En tja, wij vinden het meestal ook wel erg leuk om veroverd te worden.

Vriendin vraagt zich af: Stap jij snel op mannen af voor een praatje? Laat het ons weten via de poll. 

Bron: NU.nl
Foto: iStock

Plaats een reactie

Ik stap gemakkelijk op mannen af:

  •  
  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy zo 13 apr '14 17:54

  Reactie: Ja hoor, helemaal geen moeite mee!
  Het zijn geen enge wezens hoor. Althans niet enger dan wij vrouwen
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  patriciah72 zo 13 apr '14 18:49

  Reactie: Nee, helemaal niet gemakkelijk
  Echt niet gemakkelijk. Ik krijg al de zenuwen als ik er denk.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Channie84 di 22 apr '14 14:59

  Reactie: Nee, helemaal niet gemakkelijk
  Ik vind dat hartstikke eng om te doen.
  Reageer!
Luister de leukste kersthits: Vriendin Kerst Afspeellijst

06.12.2017 - We vroegen lezeressen naar hun favoriete kersthit. Wij maakten een afspeellijst op YouTube en Spotify die je de komende weken eindeloos kan afspelen.

Luisteren
De allermooiste Kerst reclames

02.12.2017 - Nu december aangebroken is, kunnen we weer volop genieten van deze feestmaand. De sfeervolle winkelstraten, lekker thuis onder een dekentje met warme chocomel en niet te vergeten de prachtige Kerst reclames. We hebben de mooiste reclames van de afgelopen jaren uitgekozen.

Lees meer!

2

Wat is jouw favoriete kerstnummer? Stem voor de Vriendin Kerst Afspeellijst

29.11.2017 - Na Sinterklaas mogen de kerstliedjes weer uit de speakers galmen. Daarom maken wij op YouTube en Spotify de Vriendin Kerst Afspeellijst. Help ons mee door jouw favoriete liedje in te sturen.

Stem

1

Nu in de winkels: Vriendin Winterspecial

29.11.2017 - De mooiste verhalen, fijnste puzzels en winterse beauty trends vind je in de nieuwe Vriendin Winterspecial. Lekker veel pagina's voor maar € 3,50. Abonnees betalen slechts € 2,95 in de webshop.

Lees meer
Top 10 sinterklaaswensen van kinderen

25.11.2017 - Tegenwoordig zijn de computers, robots en technisch speelgoed niet meer weg te denken. Maar wat staat bij kinderen nou echt bovenaan hun verlanglijstje? Intertoys verzamelde 36.000 verlanglijstjes en maakte daaruit een top 10, die toch best verrassend is!

Lees meer
Happy Anniversary Trip: Disneyland Paris viert feest met 5 Vriendin-lezeressen

23.11.2017 - Disneyland Paris bestaat 25 jaar en Vriendin 20 jaar en dat is reden voor een groot feest. Vijf lezeressen die iets te vieren hebben mochten met hun familie of vriendinnen op Happy Anniversary Trip naar Disneyland Paris.

Lees meer

5

Mis(s) Mirande vlog #3 & 4 in Disneyland Paris + win een Mickey of Minnie knuffel

22.11.2017 - Disneyland Paris bestaat dit jaar 25 jaar! Om dit te vieren mochten Vriendin-lezeressen naar het park. Ook Mirande ging mee om een vlog te maken en geeft mooie prijzen weg.

Vlog

14

Win 10x het boek Pannenkoekdag en lees het interview met Claudia Willekes & Geertje Tensen

22.11.2017 - Claudia en Geertje hebben een gezond pannenkoekboek uitgebracht, pannenkoeken zonder witte bloem of toegevoegde suikers en gemaakt van wel 17 verschillende soorten meel. Ze laten ons zien dat je met pannenkoeken eindeloos kunt variëren op een gezonde én lekkere manier!

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 110 |