×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Eerste geval van WhatsAppitis bekend

Eerste geval van WhatsAppitis bekend
31.03.2014 -

De naam WhatsAppitis zegt je vast niets, maar het is een erkende medische aandoening waarbij je pijn aan je polsen hebt door langdurig WhatsApp-gebruik. Klinkt wel heel bizar, toch?


WhatsAppitis is vergelijkbaar met de muisarm, die je kunt krijgen door langdurig computergebruik. In Spanje heeft een arts het eerste geval van WhatsAppitis vastgesteld. Een 34-jarige vrouw werd in een Spaans ziekenhuis opgenomen met enorme pijn aan haar polsen. De artsen constateerden dat de vrouw geen verleden had met last van gewrichtspijn en ze had de dagen ervoor ook geen extreme fysieke inspanning geleverd. Waar de pijn dan wel vandaan kwam? Onderzoek wees uit dat het probleem door duimbewegingen werd veroorzaakt. De vrouw had op kerstavond vorig jaar minstens 6 uur lang WhatsApp-berichtjes verstuurd. Een tijdje niet meer WhatsAppen en ontstekingsremmers slikken was de remedie. WhatsAppitis is overigens niet helemaal een nieuwe ‘aandoening’. Al in 1990 werd de aandoening Nintendinitis (door uren achter elkaar Nintendospelletjes spelen) bij mensen vastgesteld en in 2007 waren er patiënten bij wie de aandoening Wiitis (door heel veel tijd doorbrengen achter de Wii) werd vastgesteld.

Vriendin is benieuwd: ken jij iemand die wel eens klaagt over pijn aan zijn polsen door Nintendinitis, Wiitis of WhatsAppitis? Laat het ons weten via de poll.

Bron: Gezondheidsnet.nl
Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

Ken jij iemand die ook wel eens klaagt over pijn aan zijn polsen?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy ma 31 mrt '14 17:24

  Reactie: Anders, namelijk...
  ......sorry hoor, maar dit is toch wel je reinste onzin allemaal
  Reageer!

1

3 redenen waarom broers en zussen ons gelukkig en gezond houden

30.09.2017 - Vandaag is het Nationale Broer en Zus Dag. Dé perfecte dag om even stil te staan bij de waarde van jouw broer(s) en/of zus(sen).

Lees meer
Download gratis een lief kaartje voor je broer of zus

28.09.2017 - Aanstaande zaterdag (30 september) is het Nationale Broer en Zus-dag. Tijd om jouw broer en/of zus in het zonnetje te zetten. Wij maakten verschillende kaartjes die je gratis kunt downloaden en printen.

Gratis kaartje

1

De Vriendin Woonspecial ligt nu in de winkels

27.09.2017 - Inspiratie voor jouw huis vind je nu in de nieuwste Vriendin Woonspecial. 62 pagina's binnenkijken, woontips van 5 woondeskundigen en ontdek de nieuwste trends.

Lees meer
10 feitjes om je maandagmiddag wat op te vrolijken

25.09.2017 - Zie je op tegen de donkere herfstdagen? Of voel je je even down? Lees dan snel deze feitjes even door. Deze vrolijke feitjes zorgen gegarandeerd voor een lach op je gezicht en maken deze grauwe dagen wat dragelijker.

Lees meer
Op dit Instagram-account vind je de meest bizarre schmink-voorbeelden

22.09.2017 - Halloween komt steeds dichterbij. Om alvast in de stemming te komen, delen we dit Instagram-account met bizarre beelden.

Zien!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Twee nieuwe gratis Vriendin-posters

18.09.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee nieuwe posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Posters
Leuk nieuws: Mis(s) Mirande vlogt vanaf volgende week maandelijks voor Vriendin

14.09.2017 - Mis(s) Mirande neemt je vanaf volgende week mee in haar leven als Mis(s) 2017! Bekijk hier alvast een sneak preview van haar eerste vlog.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 107 |