×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Eerste geval van WhatsAppitis bekend

Eerste geval van WhatsAppitis bekend
31.03.2014 -

De naam WhatsAppitis zegt je vast niets, maar het is een erkende medische aandoening waarbij je pijn aan je polsen hebt door langdurig WhatsApp-gebruik. Klinkt wel heel bizar, toch?


WhatsAppitis is vergelijkbaar met de muisarm, die je kunt krijgen door langdurig computergebruik. In Spanje heeft een arts het eerste geval van WhatsAppitis vastgesteld. Een 34-jarige vrouw werd in een Spaans ziekenhuis opgenomen met enorme pijn aan haar polsen. De artsen constateerden dat de vrouw geen verleden had met last van gewrichtspijn en ze had de dagen ervoor ook geen extreme fysieke inspanning geleverd. Waar de pijn dan wel vandaan kwam? Onderzoek wees uit dat het probleem door duimbewegingen werd veroorzaakt. De vrouw had op kerstavond vorig jaar minstens 6 uur lang WhatsApp-berichtjes verstuurd. Een tijdje niet meer WhatsAppen en ontstekingsremmers slikken was de remedie. WhatsAppitis is overigens niet helemaal een nieuwe ‘aandoening’. Al in 1990 werd de aandoening Nintendinitis (door uren achter elkaar Nintendospelletjes spelen) bij mensen vastgesteld en in 2007 waren er patiënten bij wie de aandoening Wiitis (door heel veel tijd doorbrengen achter de Wii) werd vastgesteld.

Vriendin is benieuwd: ken jij iemand die wel eens klaagt over pijn aan zijn polsen door Nintendinitis, Wiitis of WhatsAppitis? Laat het ons weten via de poll.

Bron: Gezondheidsnet.nl
Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

Ken jij iemand die ook wel eens klaagt over pijn aan zijn polsen?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy ma 31 mrt '14 17:24

  Reactie: Anders, namelijk...
  ......sorry hoor, maar dit is toch wel je reinste onzin allemaal
  Reageer!
Luister de leukste kersthits: Vriendin Kerst Afspeellijst

06.12.2017 - We vroegen lezeressen naar hun favoriete kersthit. Wij maakten een afspeellijst op YouTube en Spotify die je de komende weken eindeloos kan afspelen.

Luisteren
De allermooiste Kerst reclames

02.12.2017 - Nu december aangebroken is, kunnen we weer volop genieten van deze feestmaand. De sfeervolle winkelstraten, lekker thuis onder een dekentje met warme chocomel en niet te vergeten de prachtige Kerst reclames. We hebben de mooiste reclames van de afgelopen jaren uitgekozen.

Lees meer!

2

Wat is jouw favoriete kerstnummer? Stem voor de Vriendin Kerst Afspeellijst

29.11.2017 - Na Sinterklaas mogen de kerstliedjes weer uit de speakers galmen. Daarom maken wij op YouTube en Spotify de Vriendin Kerst Afspeellijst. Help ons mee door jouw favoriete liedje in te sturen.

Stem

1

Nu in de winkels: Vriendin Winterspecial

29.11.2017 - De mooiste verhalen, fijnste puzzels en winterse beauty trends vind je in de nieuwe Vriendin Winterspecial. Lekker veel pagina's voor maar € 3,50. Abonnees betalen slechts € 2,95 in de webshop.

Lees meer
Top 10 sinterklaaswensen van kinderen

25.11.2017 - Tegenwoordig zijn de computers, robots en technisch speelgoed niet meer weg te denken. Maar wat staat bij kinderen nou echt bovenaan hun verlanglijstje? Intertoys verzamelde 36.000 verlanglijstjes en maakte daaruit een top 10, die toch best verrassend is!

Lees meer
Happy Anniversary Trip: Disneyland Paris viert feest met 5 Vriendin-lezeressen

23.11.2017 - Disneyland Paris bestaat 25 jaar en Vriendin 20 jaar en dat is reden voor een groot feest. Vijf lezeressen die iets te vieren hebben mochten met hun familie of vriendinnen op Happy Anniversary Trip naar Disneyland Paris.

Lees meer

5

Mis(s) Mirande vlog #3 & 4 in Disneyland Paris + win een Mickey of Minnie knuffel

22.11.2017 - Disneyland Paris bestaat dit jaar 25 jaar! Om dit te vieren mochten Vriendin-lezeressen naar het park. Ook Mirande ging mee om een vlog te maken en geeft mooie prijzen weg.

Vlog

14

Win 10x het boek Pannenkoekdag en lees het interview met Claudia Willekes & Geertje Tensen

22.11.2017 - Claudia en Geertje hebben een gezond pannenkoekboek uitgebracht, pannenkoeken zonder witte bloem of toegevoegde suikers en gemaakt van wel 17 verschillende soorten meel. Ze laten ons zien dat je met pannenkoeken eindeloos kunt variëren op een gezonde én lekkere manier!

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 110 |