×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Meer hersenactiviteit bij mensen die hun dromen onthouden

Meer hersenactiviteit bij mensen die hun dromen onthouden
27.02.2014 -

Weet jij als je ’s ochtends wakker wordt vaak wat je die nacht hebt gedroomd? Dan heb jij meer hersenactiviteit dan mensen die hun dromen niet onthouden.


Dit blijkt uit onderzoek onder 41 mensen. Ze werden bestudeerd toen ze sliepen en wakker waren. 21 deelnemers herinnerden gemiddeld 5 ochtenden in de week wat ze gedroomd hadden. De rest wist maar 2 keer per week waar hun dromen over gingen.

De 21 mensen die hun dromen onthielden hadden zowel tijdens het slapen als overdag meer verhoogde hersenactiviteit. Mogelijk zorgt de verhoogde hersenactiviteit ervoor dat mensen die hun dromen beter onthouden vaker wakker worden ‘s nachts. Want ze zijn 2 keer zo vaak wakker als mensen die hun dromen niet onthouden. Hierdoor weten ze ‘s ochtends beter wat ze die nacht hebben gedroomd. De hersenen van deze mensen reageren ook vaker op geluiden, zowel tijdens hun slaap als wanneer ze wakker zijn.

Waarom de een z'n dromen wel onthoudt en de ander niet, is toch nog niet helemaal duidelijk. Volgens de onderzoekers zou het ook kunnen dat mensen die regelmatig hun dromen onthouden simpelweg meer dromen hebben dan anderen. Toch fijn om te weten dat je hersenen je niet per se in de steek laten als je je droom niet meer kunt herinneren. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je er nachtmerries van krijgt...

Bron: Gezondheidsnet.nl
Foto: iStock

Plaats een reactie

Onthoud jij vaak je dromen?

  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  Moemsy do 27 feb '14 17:41

  Ik onthoud mijn dromen bijna altijd
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 28 feb '14 19:39

  Reactie: Ja, heel vaak
  Ik weet het ook heel vaak nog wat ik heb gedroomd ,want het is vaak echt niet te begrijpen zo raar dat je kan dromen .
  Reageer!

1

3 redenen waarom broers en zussen ons gelukkig en gezond houden

30.09.2017 - Vandaag is het Nationale Broer en Zus Dag. Dé perfecte dag om even stil te staan bij de waarde van jouw broer(s) en/of zus(sen).

Lees meer
Download gratis een lief kaartje voor je broer of zus

28.09.2017 - Aanstaande zaterdag (30 september) is het Nationale Broer en Zus-dag. Tijd om jouw broer en/of zus in het zonnetje te zetten. Wij maakten verschillende kaartjes die je gratis kunt downloaden en printen.

Gratis kaartje

1

De Vriendin Woonspecial ligt nu in de winkels

27.09.2017 - Inspiratie voor jouw huis vind je nu in de nieuwste Vriendin Woonspecial. 62 pagina's binnenkijken, woontips van 5 woondeskundigen en ontdek de nieuwste trends.

Lees meer
10 feitjes om je maandagmiddag wat op te vrolijken

25.09.2017 - Zie je op tegen de donkere herfstdagen? Of voel je je even down? Lees dan snel deze feitjes even door. Deze vrolijke feitjes zorgen gegarandeerd voor een lach op je gezicht en maken deze grauwe dagen wat dragelijker.

Lees meer
Op dit Instagram-account vind je de meest bizarre schmink-voorbeelden

22.09.2017 - Halloween komt steeds dichterbij. Om alvast in de stemming te komen, delen we dit Instagram-account met bizarre beelden.

Zien!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Twee nieuwe gratis Vriendin-posters

18.09.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee nieuwe posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Posters
Leuk nieuws: Mis(s) Mirande vlogt vanaf volgende week maandelijks voor Vriendin

14.09.2017 - Mis(s) Mirande neemt je vanaf volgende week mee in haar leven als Mis(s) 2017! Bekijk hier alvast een sneak preview van haar eerste vlog.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 107 |