×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Utopia: ideale wereld of chaos?

Utopia: ideale wereld of chaos?
09.01.2014 -

Vanaf maandag 6 januari zendt SBS6 een baanbrekend realityprogramma uit: Utopia. Met nauwelijks enige middelen een ideaal bestaan opbouwen, zou het de 15 pioniers lukken?


Eén jaar lang hebben ze om een compleet nieuwe gemeenschap op te bouwen; een waar Utopia vol gelijkheid en tevredenheid. Maar kan dat wel als je alleen een loods, een stuk land, een bescheiden veestapel, een aansluiting voor water en elektriciteit, één telefoon en een geldbedrag in cash hebt? 15 heel diverse mensen gaan samen de uitdaging aan.

De pioniers van onze tijd leven sinds oud en nieuw in Utopia. Of liever gezegd: óverleven in deze wereld. Want waar moeten ze slapen? Hoe houden ze zichzelf warm? En wat moeten ze eten? Het zijn essentiële vragen waar direct antwoord op gevonden moet worden. Bovendien zijn er geen regels en wetten in Utopia. Moeten die er wel komen of mag iedereen doen wat hij wil? Het is aan de inwoners om dit te bepalen, al zal vast niet iedereen hier hetzelfde over denken…

Utopia is elke werkdag om 19.30 uur te zien op SBS6. Wat denk jij: komt er een ideale samenleving tot stand of wordt het een chaos? Laat het ons via de poll weten, wij zijn erg benieuwd!

Foto: SBS

Plaats een reactie

Denk jij dat de Utopianen samen tot een ideale wereld zullen komen?

  •  
  •  

6Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 9 jan '14 13:53

  Reactie: Nee, omdat...
  Teveel ego's bij elkaar. Chaos ligt op de loer. Sommige deelnemers zijn teveel luxe gewend, dat gaat zeker problemen opleveren. Trouwens echt survivallen kan ik het niet noemen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  San-dra1971 do 9 jan '14 15:21

  Reactie: Nee, omdat...
  Vijftien mensen teveel zijn. Big Brother vond ik geweldig maar weet niet of ik dit ga volgen (heb wel een aantal afleveringen bekeken). Erger me nu al vreselijk aan de 'leider', dit beslist hoeveel beleg je op je brood mag hebben .....
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 10 jan '14 14:34

  Reactie: Nee, omdat...
  dom gedoe
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 11 jan '14 13:10

  Reactie: Nee, omdat...
  is gewoon commercieel deze serie,lijkt wel leuk maar ik vind dat je het dichter bij huis moet zoeken
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 12 jan '14 10:31

  Reactie: Nee, omdat...
  het niet echt van begin af aan is. Ze hebben al electriciteits, gas en wateraansluiting. Ze moesten het alleen maar aansluiten met wat materiaal. En toevallig had die paul alles al klaarliggen. ja ja. Gooi ze op een onbewoond eiland met niks en je zult zien dat ze het nog geen week uithouden. Daar worden nl. niet de boodschappen bezorgd, hout en ander materiaal en matrasjes afgeleverd. Dan wordt het een hele andere zaak. En ben het eens met jullie. Teveel ego's bij elkaar. Sommige lopen hele dag maar rond zonder ook maar een poot uit te steken. Ik volg alleen de uitzending dus weet niet wat er in de stream doorgegeven wordt maar dat is mijn mening. Ben benieuwd wat er gaat gebeuren als al het geld op is. Want boodschappen doen voor 15 man die elk iets anders wil (hakim met zijn aardbeien en die worstelaar met zijn tonijn) en dan ook nog laten bezorgen kost ook bakken vol geld. Maar daar zal john de mol ook wel wat op vinden. Per slot van rekening moet het 1 jaar draaien. Als straks alles aangesloten en getimmerd is ben je klaar. Ben benieuwd of er dan ook zoveel kijkers zullen zijn als ze maar een beetje doelloos voor zich uit zitten te staren.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 26 jan '14 00:39

  Reactie: Nee, omdat...
  Utopia lijkt teveel op de gewone wereld die hebben we al ik zie nog niets verniewends
  Reageer!