×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vaderdag

Vaderdag
16.06.2013 -

Wist je dat er een prachtig verhaal zit achter het ontstaan van Vaderdag?


Er is aangetoond dat zo’n 4000 jaar geleden Vaderdag al gevierd werd in Babylon. Hier was namelijk een kleien kaart gevonden waar een Vaderdagboodschap in was gekerfd.

Maar het was de 27-jarige Sonora Louise die Vaderdag rond 1909 officieel in het leven heeft geroepen. Sonora's moeder overleed bij de geboorte van Sonora’s jongste zusje. Sonora was toen 16 jaar. Haar vader was een veteraan uit de Amerikaanse burgeroorlog, en nam de zorg van Senora en haar 5 broers en zussen op zich. Omdat Sonora zoveel bewondering had voor haar vader, besloot ze haar best te doen voor een internationale dag die vaders eert voor hun werk: Vaderdag.

Op 19 juni 1910 werd de eerste Vaderdag gevierd. Sonora wilde het liefst dat op de geboortedag van haar vader, 5 juni, Vaderdag zou worden gevierd. Maar door tijdgebrek werd de eerste viering verschoven naar de derde zondag in juni.

Foto: iStock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie