×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Voorwaardelijke koffie

Voorwaardelijke koffie
04.04.2013 -

Bestel je een kopje koffie in een koffiezaak? Bestel dan ook een kopje ‘voorwaardelijke koffie’, en kijk wat er gebeurt.


Stel: je loopt een koffiezaak binnen en bestelt een lekkere cappuccino voor jezelf. Bestel er dan ook een kopje ‘voorwaardelijke koffie’ bij. Je rekent beide af maar krijgt alleen je cappuccino. Je gaat zitten en geniet van je koffie. Dan loopt er een zwerver de zaak binnen. Hij vraagt om een kopje ‘voorwaardelijke koffie’. Hij betaalt niets en loopt blij de zaak uit met een vers kopje koffie.

Een kopje ‘voorwaardelijke koffie’ is een kopje koffie dat jij betaalt voor iemand die er geen geld voor heeft. Het idee komt uit Italië en verspreidt zich langzaam over de wereld. Nu dus de taak aan Nederland. Door 1 of meerdere koppen koffie te betalen, bied je een dakloze een warm drankje aan.

Dus sta jij vandaag in een koffiezaak? Probeer er dan eens een kopje 'voorwaardelijke koffie' bij te bestellen en je maakt iemand misschien wel ontzettend blij!

Bron: Daily Pictures

Plaats een reactie

Ga jij een keer een 'voorwaardelijke koffie' betalen?

  •  
  •  

9Reacties

 • Dit is niet ok!

  Sunshine91 do 4 apr '13 13:20

  Reactie: Ja zeker!
  Dan lijkt het me erg leuk het gezicht te zien van diegene wie hem krijgt.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jennifer.tenda do 4 apr '13 14:09

  Reactie: Ja zeker!
  alles wat positief is,sta ik helemaal achter!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  do 4 apr '13 14:30

  Reactie: Ja zeker!
 • Dit is niet ok!

  cath.aarts do 4 apr '13 16:45

  Reactie: Ja zeker!
  Daar word je toch warm van!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 4 apr '13 16:54

  Reactie: Ja zeker!
  hey dat is grappig, dat idee heb ik een paar dagen geleden ook ergens gelezen. Maar toenn noemden ze het en "uitgestelde koffie" (als die zwervers nu maar niet in de war raken met al die namen ) maar en mooi initiatief is t zeker!!!!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 4 apr '13 17:11

  Reactie: Nee, want...
  Nee wat belachelijk zeg. Het moet toch niet gekker worden overal. Voedselbank is tot daar aan toe, maar wie zegt als er iemand in een bar of restaurant komt dat hij of zij de koffie niet kan betalen? Een zwerver? Ik kan me ook als zwerver verkleden en overal dus gratis koffie krijgen. Wat een kul. Ik trap niet in zulke onzin dingen.
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   Carmen' di 23 apr '13 21:39

   Ik kan me geen beter initatief noemen. Zo help je een ander ook een beetje! En wat hier boven wordt genoemd.. Voedselbanken tot hier aan toe.. Denk eerst even goed na..

 • Dit is niet ok!

  sascha.grofsmid vr 5 apr '13 14:57

  Reactie: Ja zeker!
  mooie trend!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Sunny girl di 9 apr '13 14:55

  Reactie: Ja zeker!
  Ik ken het als uitgestelde koffie. Vraag me alleen af wat een zaak doet met het geld als niemand de uitgestelde koffie (bijv. 5 op een dag) niet claimt. Vind het dan wel zo gepast om het aan een goed doel te geven. De voedselbank of zo.
  Reageer!

1

3 redenen waarom broers en zussen ons gelukkig en gezond houden

30.09.2017 - Vandaag is het Nationale Broer en Zus Dag. Dé perfecte dag om even stil te staan bij de waarde van jouw broer(s) en/of zus(sen).

Lees meer
Download gratis een lief kaartje voor je broer of zus

28.09.2017 - Aanstaande zaterdag (30 september) is het Nationale Broer en Zus-dag. Tijd om jouw broer en/of zus in het zonnetje te zetten. Wij maakten verschillende kaartjes die je gratis kunt downloaden en printen.

Gratis kaartje

1

De Vriendin Woonspecial ligt nu in de winkels

27.09.2017 - Inspiratie voor jouw huis vind je nu in de nieuwste Vriendin Woonspecial. 62 pagina's binnenkijken, woontips van 5 woondeskundigen en ontdek de nieuwste trends.

Lees meer
10 feitjes om je maandagmiddag wat op te vrolijken

25.09.2017 - Zie je op tegen de donkere herfstdagen? Of voel je je even down? Lees dan snel deze feitjes even door. Deze vrolijke feitjes zorgen gegarandeerd voor een lach op je gezicht en maken deze grauwe dagen wat dragelijker.

Lees meer
Op dit Instagram-account vind je de meest bizarre schmink-voorbeelden

22.09.2017 - Halloween komt steeds dichterbij. Om alvast in de stemming te komen, delen we dit Instagram-account met bizarre beelden.

Zien!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Twee nieuwe gratis Vriendin-posters

18.09.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee nieuwe posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Posters
Leuk nieuws: Mis(s) Mirande vlogt vanaf volgende week maandelijks voor Vriendin

14.09.2017 - Mis(s) Mirande neemt je vanaf volgende week mee in haar leven als Mis(s) 2017! Bekijk hier alvast een sneak preview van haar eerste vlog.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 107 |