×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Voorwaardelijke koffie

Voorwaardelijke koffie
04.04.2013 -

Bestel je een kopje koffie in een koffiezaak? Bestel dan ook een kopje ‘voorwaardelijke koffie’, en kijk wat er gebeurt.


Stel: je loopt een koffiezaak binnen en bestelt een lekkere cappuccino voor jezelf. Bestel er dan ook een kopje ‘voorwaardelijke koffie’ bij. Je rekent beide af maar krijgt alleen je cappuccino. Je gaat zitten en geniet van je koffie. Dan loopt er een zwerver de zaak binnen. Hij vraagt om een kopje ‘voorwaardelijke koffie’. Hij betaalt niets en loopt blij de zaak uit met een vers kopje koffie.

Een kopje ‘voorwaardelijke koffie’ is een kopje koffie dat jij betaalt voor iemand die er geen geld voor heeft. Het idee komt uit Italië en verspreidt zich langzaam over de wereld. Nu dus de taak aan Nederland. Door 1 of meerdere koppen koffie te betalen, bied je een dakloze een warm drankje aan.

Dus sta jij vandaag in een koffiezaak? Probeer er dan eens een kopje 'voorwaardelijke koffie' bij te bestellen en je maakt iemand misschien wel ontzettend blij!

Bron: Daily Pictures

Plaats een reactie

Ga jij een keer een 'voorwaardelijke koffie' betalen?

  •  
  •  

9Reacties

 • Dit is niet ok!

  Sunshine91 do 4 apr '13 13:20

  Reactie: Ja zeker!
  Dan lijkt het me erg leuk het gezicht te zien van diegene wie hem krijgt.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jennifer.tenda do 4 apr '13 14:09

  Reactie: Ja zeker!
  alles wat positief is,sta ik helemaal achter!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  do 4 apr '13 14:30

  Reactie: Ja zeker!
 • Dit is niet ok!

  cath.aarts do 4 apr '13 16:45

  Reactie: Ja zeker!
  Daar word je toch warm van!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 4 apr '13 16:54

  Reactie: Ja zeker!
  hey dat is grappig, dat idee heb ik een paar dagen geleden ook ergens gelezen. Maar toenn noemden ze het en "uitgestelde koffie" (als die zwervers nu maar niet in de war raken met al die namen ) maar en mooi initiatief is t zeker!!!!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 4 apr '13 17:11

  Reactie: Nee, want...
  Nee wat belachelijk zeg. Het moet toch niet gekker worden overal. Voedselbank is tot daar aan toe, maar wie zegt als er iemand in een bar of restaurant komt dat hij of zij de koffie niet kan betalen? Een zwerver? Ik kan me ook als zwerver verkleden en overal dus gratis koffie krijgen. Wat een kul. Ik trap niet in zulke onzin dingen.
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   Carmen' di 23 apr '13 21:39

   Ik kan me geen beter initatief noemen. Zo help je een ander ook een beetje! En wat hier boven wordt genoemd.. Voedselbanken tot hier aan toe.. Denk eerst even goed na..

 • Dit is niet ok!

  sascha.grofsmid vr 5 apr '13 14:57

  Reactie: Ja zeker!
  mooie trend!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Sunny girl di 9 apr '13 14:55

  Reactie: Ja zeker!
  Ik ken het als uitgestelde koffie. Vraag me alleen af wat een zaak doet met het geld als niemand de uitgestelde koffie (bijv. 5 op een dag) niet claimt. Vind het dan wel zo gepast om het aan een goed doel te geven. De voedselbank of zo.
  Reageer!
Luister de leukste kersthits: Vriendin Kerst Afspeellijst

06.12.2017 - We vroegen lezeressen naar hun favoriete kersthit. Wij maakten een afspeellijst op YouTube en Spotify die je de komende weken eindeloos kan afspelen.

Luisteren
De allermooiste Kerst reclames

02.12.2017 - Nu december aangebroken is, kunnen we weer volop genieten van deze feestmaand. De sfeervolle winkelstraten, lekker thuis onder een dekentje met warme chocomel en niet te vergeten de prachtige Kerst reclames. We hebben de mooiste reclames van de afgelopen jaren uitgekozen.

Lees meer!

2

Wat is jouw favoriete kerstnummer? Stem voor de Vriendin Kerst Afspeellijst

29.11.2017 - Na Sinterklaas mogen de kerstliedjes weer uit de speakers galmen. Daarom maken wij op YouTube en Spotify de Vriendin Kerst Afspeellijst. Help ons mee door jouw favoriete liedje in te sturen.

Stem

1

Nu in de winkels: Vriendin Winterspecial

29.11.2017 - De mooiste verhalen, fijnste puzzels en winterse beauty trends vind je in de nieuwe Vriendin Winterspecial. Lekker veel pagina's voor maar € 3,50. Abonnees betalen slechts € 2,95 in de webshop.

Lees meer
Top 10 sinterklaaswensen van kinderen

25.11.2017 - Tegenwoordig zijn de computers, robots en technisch speelgoed niet meer weg te denken. Maar wat staat bij kinderen nou echt bovenaan hun verlanglijstje? Intertoys verzamelde 36.000 verlanglijstjes en maakte daaruit een top 10, die toch best verrassend is!

Lees meer
Happy Anniversary Trip: Disneyland Paris viert feest met 5 Vriendin-lezeressen

23.11.2017 - Disneyland Paris bestaat 25 jaar en Vriendin 20 jaar en dat is reden voor een groot feest. Vijf lezeressen die iets te vieren hebben mochten met hun familie of vriendinnen op Happy Anniversary Trip naar Disneyland Paris.

Lees meer

5

Mis(s) Mirande vlog #3 & 4 in Disneyland Paris + win een Mickey of Minnie knuffel

22.11.2017 - Disneyland Paris bestaat dit jaar 25 jaar! Om dit te vieren mochten Vriendin-lezeressen naar het park. Ook Mirande ging mee om een vlog te maken en geeft mooie prijzen weg.

Vlog

14

Win 10x het boek Pannenkoekdag en lees het interview met Claudia Willekes & Geertje Tensen

22.11.2017 - Claudia en Geertje hebben een gezond pannenkoekboek uitgebracht, pannenkoeken zonder witte bloem of toegevoegde suikers en gemaakt van wel 17 verschillende soorten meel. Ze laten ons zien dat je met pannenkoeken eindeloos kunt variëren op een gezonde én lekkere manier!

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 110 |