×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Voorwaardelijke koffie

Voorwaardelijke koffie
04.04.2013 -

Bestel je een kopje koffie in een koffiezaak? Bestel dan ook een kopje ‘voorwaardelijke koffie’, en kijk wat er gebeurt.


Stel: je loopt een koffiezaak binnen en bestelt een lekkere cappuccino voor jezelf. Bestel er dan ook een kopje ‘voorwaardelijke koffie’ bij. Je rekent beide af maar krijgt alleen je cappuccino. Je gaat zitten en geniet van je koffie. Dan loopt er een zwerver de zaak binnen. Hij vraagt om een kopje ‘voorwaardelijke koffie’. Hij betaalt niets en loopt blij de zaak uit met een vers kopje koffie.

Een kopje ‘voorwaardelijke koffie’ is een kopje koffie dat jij betaalt voor iemand die er geen geld voor heeft. Het idee komt uit Italië en verspreidt zich langzaam over de wereld. Nu dus de taak aan Nederland. Door 1 of meerdere koppen koffie te betalen, bied je een dakloze een warm drankje aan.

Dus sta jij vandaag in een koffiezaak? Probeer er dan eens een kopje 'voorwaardelijke koffie' bij te bestellen en je maakt iemand misschien wel ontzettend blij!

Bron: Daily Pictures

Plaats een reactie

Ga jij een keer een 'voorwaardelijke koffie' betalen?

  •  
  •  

9Reacties

 • Dit is niet ok!

  Sunshine91 do 4 apr '13 13:20

  Reactie: Ja zeker!
  Dan lijkt het me erg leuk het gezicht te zien van diegene wie hem krijgt.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jennifer.tenda do 4 apr '13 14:09

  Reactie: Ja zeker!
  alles wat positief is,sta ik helemaal achter!!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  do 4 apr '13 14:30

  Reactie: Ja zeker!
 • Dit is niet ok!

  cath.aarts do 4 apr '13 16:45

  Reactie: Ja zeker!
  Daar word je toch warm van!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 4 apr '13 16:54

  Reactie: Ja zeker!
  hey dat is grappig, dat idee heb ik een paar dagen geleden ook ergens gelezen. Maar toenn noemden ze het en "uitgestelde koffie" (als die zwervers nu maar niet in de war raken met al die namen ) maar en mooi initiatief is t zeker!!!!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 4 apr '13 17:11

  Reactie: Nee, want...
  Nee wat belachelijk zeg. Het moet toch niet gekker worden overal. Voedselbank is tot daar aan toe, maar wie zegt als er iemand in een bar of restaurant komt dat hij of zij de koffie niet kan betalen? Een zwerver? Ik kan me ook als zwerver verkleden en overal dus gratis koffie krijgen. Wat een kul. Ik trap niet in zulke onzin dingen.
  Reageer!
  • Dit is niet ok!

   Carmen' di 23 apr '13 21:39

   Ik kan me geen beter initatief noemen. Zo help je een ander ook een beetje! En wat hier boven wordt genoemd.. Voedselbanken tot hier aan toe.. Denk eerst even goed na..

 • Dit is niet ok!

  sascha.grofsmid vr 5 apr '13 14:57

  Reactie: Ja zeker!
  mooie trend!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Sunny girl di 9 apr '13 14:55

  Reactie: Ja zeker!
  Ik ken het als uitgestelde koffie. Vraag me alleen af wat een zaak doet met het geld als niemand de uitgestelde koffie (bijv. 5 op een dag) niet claimt. Vind het dan wel zo gepast om het aan een goed doel te geven. De voedselbank of zo.
  Reageer!
Leer je kat trucjes met dit Instagram-account

22.08.2017 - Jaloers op hondeneigenaren die hun viervoeters allerlei trucjes leren? Niet nodig. Je kunt je kat ook van alles leren.

Lees meer
Deze moeder is héél blij dat de scholen weer beginnen en gaat viral

21.08.2017 - Ben jij blij als de kinderen weer naar school gaan? Deze moeder heel erg.

Zien
Door deze uitvinding til jij de wasmachine binnenkort in je eentje de trap op

17.08.2017 - Oké, een beetje hulp is wel fijn, maar grote spierballen zijn bij het tillen van de wasmachine in de toekomst helemaal niet meer nodig.

Lees meer
Gratis Vriendin-posters: leuk om in te lijsten

14.08.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Zien!
Linkshandigendag: trucjes voor linkshandigen op een rij

13.08.2017 - Het kan weleens onhandig zijn om als linkshandige door het leven te gaan. Slechts 10 procent van de wereldbevolking is linkshandig, dus dagelijkse producten worden ontworpen voor rechtshandigen mensen. Echt een heel groot drama is het niet, maar vandaag op Linkshandigendag staan we even stil bij handige trucjes en leuke feitjes.

Lees meer
Hoera! Het is Internationale Kattendag en dat vieren we met jullie mooiste foto's

08.08.2017 - Omdat de Vriendin-redactie dol is op huisdieren en omdat het 8 augustus Internationale Kattendag is, hebben we hier jullie mooiste kattenfoto’s verzameld. We vroegen jullie om foto's op Facebook en kregen meer dan 700 foto's!

Zien
Te schattige foto's: de jaguarwelpen Artis voor het eerst naar buiten

07.08.2017 - Op 28 juni werden in Artis twee schattige jaguarwelpen geboren. Na vijf weken in het nest te blijven, hebben ze nu hun eerste stapjes in het buitenverblijf gezet. Vrijwilliger Joke Kok zag het en maakte foto's!

Lees meer
De 10 grappigste uitspraken van jullie kinderen

07.08.2017 - Vorige week vroegen we jullie op Facebook om de grappigste uitspraken van jullie kinderen. We hebben hard gelachen om de reacties. Daarom delen we er 10.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 105 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

UPDATE

De eerste deelnemers van de Vriendin Shopdag in Tilburg zijn bekend!

Profiteer op zaterdag 9 september van mooie kortingen of andere leuke voordelen bij o.a. Miss Etam, La Ligna, Shoeby, Vero Moda, Triumph, Siebel Juweliers, Intersport, Roy Donders, unieke Tilburgse winkels en diverse horecagelegenheden zoals restaurants en Jack’s Casino.

De komende weken komen hier nog meer deelnemers bij….