×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Nationale cupcake dag!

Nationale cupcake dag!
15.12.2012 -

De echte fans zullen er al weken van op de hoogte zijn, maar voor degenen die het nog niet wisten: vandaag is het nationale cupcake dag! Ter ere hiervan geven wij je tips om dé perfecte cupcake te maken.


Cupcakes maken is helemaal niet zo moeilijk, maar toch mislukt het soms nog. Als je deze tips volgt dan komt er gegarandeerd een prachtig stel cupcakes uit de oven!

 
  • Wanneer je een cupcakeblik gebruikt, vet deze dan altijd in. Óók als deze een antiaanbaklag heeft of uit siliconen bestaat.
  • Voordat je de ingrediënten gaat mixen, moet je ervoor zorgen dat alles op kamertemperatuur is. Op deze manier weet je zeker dat de ingrediënten goed vermengd worden.
  • Mix vooral niet te lang. Hoe langer je mixt, hoe minder luchtig je cakejes worden. Je kunt stoppen wanneer je geen meel meer in het beslag ziet.
  • Vul de vormpjes tot minimaal de helft en maximimaal driekwart met het beslag. Zo worden ze precies de juiste hoogte en krijg je cupcakes die tot de rand van de vorm zijn gerezen.
  • Check altijd of je cupcakes gaar zijn voordat je ze uit de oven haalt. Prik er met een satéprikker in en wanneer deze er schoon uitkomt, zijn de cupcakes klaar.
  • Cupcakes kun je het beste de dag zelf nog eten. Wil je ze toch bewaren, stop ze dan in een luchtdichte verpakking in de vriezer.

Veel bakplezier!

Plaats een reactie

Wat is jouw beste baktip?

 Reacties

Geef als eerste een reactie