×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Het Pakhuis van Sinterklaas

Het Pakhuis van Sinterklaas
16.11.2012 -

Kunnen jouw kids al dagen lang niet stil zitten en slapen ze slecht? Logisch, want morgen komt de Sint aan in ons land! Mét heel veel pakjes, natuurlijk. En als je kleintjes benieuwd zijn waar de Goedheiligman deze allemaal opslaat, dan is het antwoord dit jaar simpel: 'In Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam!'
Van zondag 18 november t/m woensdag 5 december wordt Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam omgetoverd tot Het Pakhuis van Sinterklaas. Waarom juist dit museum? Omdat het vroeger al een pakhuis was en nog steeds een pakhuis vol verhalen is. Bovendien is Sint Nicolaas patroonheilige van de schippers. Niet zo vreemd dus dat hij zijn cadeaus graag tussen de zeilen en masten opslaat.

Voor kinderen is het hartstikke leuk om het pakhuis te bezoeken. Ze kunnen een Pietendiploma halen, meedoen aan een kleurwedstrijd en als ze lief zijn geweest vast ook even op schoot bij de Sint tijdens één van zijn zittingen. Bovendien arriveert de Sint woensdag 21 november - bij mooi weer - om 15.45 uur op zijn paard Amerigo en met de Paardenpiet bij Het Scheepvaartmuseum. Kinderen kunnen dan met Amerigo en de Paardenpiet op de foto.

In het hele pakhuis zijn pieten constant druk in de weer en de Sint weet vanaf zijn slaapkamer op de tweede etage de boot vol pakjes goed in de gaten te houden. Maar tussen alle bedrijven door hebben de Sint en zijn pieten alle tijd om jou en je kids te ontvangen. Kijk voor meer info op www.hetscheepvaartmuseum.nl

Plaats een reactie

Ga jij naar de intocht van Sinterklaas?

  •  
  •  
  •  

8Reacties

 • Dit is niet ok!

  sasa82 vr 16 nov '12 15:31

  Reactie: Ja, naar de intocht die op tv wordt uitgezonden
  hij komt pas volgende week in onze plaats
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  karin.pereboom vr 16 nov '12 16:33

  Reactie: Nee
  Ik vond het als kind wel heel spannend maar nu ik volwassen ben geef ik er minder om!!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 17 nov '12 14:44

  Reactie: Nee
  veel te druk en dochter geeft er nog niks om.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  lucie.ros za 17 nov '12 19:56

  Reactie: Nee
  de intocht komt naar mij! Ik woon direct aan de route en kan zelfs de stoomboot aan zien komen varen!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  leuq za 17 nov '12 21:54

  Reactie: Nee
  het is natuurlijk wel krom elk jaar weer.. je mag niet liegen en toch leer je het ze zelf aan sinterklaas is niet echt.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  notears16 zo 18 nov '12 12:16

  Reactie: Nee
  Sinterklaas heb ik nu wel gezien :P!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem zo 18 nov '12 13:03

  Reactie: Nee
  Ik heb geen kinderen dus vier geen sinterklaas feest.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Oli- ma 10 dec '12 22:26

  Reactie: Nee
  heb geen kinderen
  Reageer!
Luister de leukste kersthits: Vriendin Kerst Afspeellijst

06.12.2017 - We vroegen lezeressen naar hun favoriete kersthit. Wij maakten een afspeellijst op YouTube en Spotify die je de komende weken eindeloos kan afspelen.

Luisteren
De allermooiste Kerst reclames

02.12.2017 - Nu december aangebroken is, kunnen we weer volop genieten van deze feestmaand. De sfeervolle winkelstraten, lekker thuis onder een dekentje met warme chocomel en niet te vergeten de prachtige Kerst reclames. We hebben de mooiste reclames van de afgelopen jaren uitgekozen.

Lees meer!

2

Wat is jouw favoriete kerstnummer? Stem voor de Vriendin Kerst Afspeellijst

29.11.2017 - Na Sinterklaas mogen de kerstliedjes weer uit de speakers galmen. Daarom maken wij op YouTube en Spotify de Vriendin Kerst Afspeellijst. Help ons mee door jouw favoriete liedje in te sturen.

Stem

1

Nu in de winkels: Vriendin Winterspecial

29.11.2017 - De mooiste verhalen, fijnste puzzels en winterse beauty trends vind je in de nieuwe Vriendin Winterspecial. Lekker veel pagina's voor maar € 3,50. Abonnees betalen slechts € 2,95 in de webshop.

Lees meer
Top 10 sinterklaaswensen van kinderen

25.11.2017 - Tegenwoordig zijn de computers, robots en technisch speelgoed niet meer weg te denken. Maar wat staat bij kinderen nou echt bovenaan hun verlanglijstje? Intertoys verzamelde 36.000 verlanglijstjes en maakte daaruit een top 10, die toch best verrassend is!

Lees meer
Happy Anniversary Trip: Disneyland Paris viert feest met 5 Vriendin-lezeressen

23.11.2017 - Disneyland Paris bestaat 25 jaar en Vriendin 20 jaar en dat is reden voor een groot feest. Vijf lezeressen die iets te vieren hebben mochten met hun familie of vriendinnen op Happy Anniversary Trip naar Disneyland Paris.

Lees meer

5

Mis(s) Mirande vlog #3 & 4 in Disneyland Paris + win een Mickey of Minnie knuffel

22.11.2017 - Disneyland Paris bestaat dit jaar 25 jaar! Om dit te vieren mochten Vriendin-lezeressen naar het park. Ook Mirande ging mee om een vlog te maken en geeft mooie prijzen weg.

Vlog

14

Win 10x het boek Pannenkoekdag en lees het interview met Claudia Willekes & Geertje Tensen

22.11.2017 - Claudia en Geertje hebben een gezond pannenkoekboek uitgebracht, pannenkoeken zonder witte bloem of toegevoegde suikers en gemaakt van wel 17 verschillende soorten meel. Ze laten ons zien dat je met pannenkoeken eindeloos kunt variëren op een gezonde én lekkere manier!

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 110 |