×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Maak jij wel eens ruzie met je partner?

Ga jij de confrontatie uit de weg?
09.08.2012 -

Wil jij je partner soms het liefst achter het behang plakken, maar ga je de confrontatie het liefst uit de weg? Misschien is het een idee om hier verandering in te brengen: af en toe ruzie maken blijkt namelijk goed te zijn voor je relatie!


Erger jij je ook wel eens aan je partner, door financieel onverantwoord gedrag, ontrouw of omdat het huis weer zo’n smeerboel is? Je kunt kiezen: je wordt kwaad, of je gaat een confrontatie uit de weg en je tolereert het gedrag.

Als je besluit het gedrag te tolereren, dan kan dat 2 soorten reacties uitlokken:

 1. Je partner houdt voortaan meer rekening met jouw gevoelens
 2. Je partner zal misbruik gaan maken van jouw vergevingsgezinde gedrag

Ga jij de confrontatie niet uit de weg, maar word je juist boos? Dat is volgens professor James McNulty een goed teken: je geeft dan namelijk aan wat jij wel en niet acceptabel vindt. Problemen komen dan eerder naar de oppervlakte en kunnen zo worden opgelost. Als je steeds maar blijft vergeven, dan blijven de problemen sudderen en kunnen ze je relatie schaden.

En wat doe jij? Ga jij de confrontatie meestal aan?

Bron
Nu.nl
 

Plaats een reactie

Ga jij de confrontatie uit de weg?

  •  
  •  
  •  

11Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 9 aug '12 15:49

  Reactie: Nee, ik ga de confrontatie juist aan!
  Heb 17 jaar een partner gehad, die nergens op reageerde, deed alles om hem naar de zin te maken. Vergat daarbij mezelf. Een aantal jaren alleen geweest, heeft me sterker gemaakt, met mijn huidige partner wil het wel eens gezond botsen, en dat is goed voor (mijn) een relatie. Geven en nemen....
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  do 9 aug '12 18:17

  Reactie: Nee, ik ga de confrontatie juist aan!
  Ook hier na bijna twintig jaar (bijna) nooit geen ruzie gekend en dan nog uit elkaar.. Nu jaren later weet ik dat ik niet degene moet zijn om het de ander naar de zin moet maken want soms tot volgens vriend onnodige confrontaties leidt. Ik wil niet meer leiden maar ook niet lijden.. Woorden zijn gezond voor/in een relatie, geen woorden niet.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Sunshine91 vr 10 aug '12 21:24

  Reactie: Nee, ik ga de confrontatie juist aan!
  Inmiddels ga ik altijd de confrontatie aan. Dat deed ik eerder niet maar nu wel. Zo weet hij wat ik vind en denk en dat is belangrijk.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  missx81 za 11 aug '12 02:16

  Reactie: Soms...
  Als wij er beter van worden ga ik het aan, maar wanneer het alleen maar een vervelende discussie gaat worden dan laat ik het liever.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Lautje2702 zo 12 aug '12 14:53

  Reactie: Nee, ik ga de confrontatie juist aan!
  wij hebben nooit ruzie dat scheelt. maar als ik mij ergens aan irriteer dan dan praten we er gelijk over. ideaal!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 14 aug '12 20:17

  Reactie: Nee, ik ga de confrontatie juist aan!
  ik ga de confrontatie aan want je stem laten horen is beter als jezelf wegcijferen .
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Eems wo 15 aug '12 21:55

  Reactie: Nee, ik ga de confrontatie juist aan!
  ik ga altijd de confrontatie aan. het is geven en nemen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Fionn vr 17 aug '12 03:04

  Reactie: Soms...
  Ik ga het niet compleet uit de weg, maar of ik ga zelf afkoelen, of laat hem even afkoelen! Haha
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Crea.Corry di 21 aug '12 21:45

  Reactie: Ja, ik ga de confrontatie liever uit de weg
  maar laat hem wewl duidelijk merken dat ik boos/teleurggesteld/verdrietig ben.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  spikeysmum do 23 aug '12 10:43

  Reactie: Ja, ik ga de confrontatie liever uit de weg
  Als ik ergens een hekel aan heb is het wel ruzie. Sommige echtparen presteren het zelfs om flink te katten waar hun kinderen bij zijn. Zelfs heb ik eigenlijk nooit ruzie met mijn man. We zitten meestal wel op dezelfde lijn. En als er wat is praten wij het uit op een beschaafde manier. Je bent tenslotte twee verschillende persoonlijkheden en hoeft het niet altijd eens te zijn. Maar ruzie.............. nee daar hou ik niet van.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Marloesvdl do 30 aug '12 16:04

  Reactie: Soms...
  Afhankelijk waar het over gaat. Als het over iets gaat wat er niet is dan ga ik het niet aan maar als het om iets groters aangaat dan sta ik op mijn streven en geef ik hem duidelijk aan hoe ik me voel en er over denk en wil.
  Reageer!
Luister de leukste kersthits: Vriendin Kerst Afspeellijst

06.12.2017 - We vroegen lezeressen naar hun favoriete kersthit. Wij maakten een afspeellijst op YouTube en Spotify die je de komende weken eindeloos kan afspelen.

Luisteren
De allermooiste Kerst reclames

02.12.2017 - Nu december aangebroken is, kunnen we weer volop genieten van deze feestmaand. De sfeervolle winkelstraten, lekker thuis onder een dekentje met warme chocomel en niet te vergeten de prachtige Kerst reclames. We hebben de mooiste reclames van de afgelopen jaren uitgekozen.

Lees meer!

2

Wat is jouw favoriete kerstnummer? Stem voor de Vriendin Kerst Afspeellijst

29.11.2017 - Na Sinterklaas mogen de kerstliedjes weer uit de speakers galmen. Daarom maken wij op YouTube en Spotify de Vriendin Kerst Afspeellijst. Help ons mee door jouw favoriete liedje in te sturen.

Stem

1

Nu in de winkels: Vriendin Winterspecial

29.11.2017 - De mooiste verhalen, fijnste puzzels en winterse beauty trends vind je in de nieuwe Vriendin Winterspecial. Lekker veel pagina's voor maar € 3,50. Abonnees betalen slechts € 2,95 in de webshop.

Lees meer
Top 10 sinterklaaswensen van kinderen

25.11.2017 - Tegenwoordig zijn de computers, robots en technisch speelgoed niet meer weg te denken. Maar wat staat bij kinderen nou echt bovenaan hun verlanglijstje? Intertoys verzamelde 36.000 verlanglijstjes en maakte daaruit een top 10, die toch best verrassend is!

Lees meer
Happy Anniversary Trip: Disneyland Paris viert feest met 5 Vriendin-lezeressen

23.11.2017 - Disneyland Paris bestaat 25 jaar en Vriendin 20 jaar en dat is reden voor een groot feest. Vijf lezeressen die iets te vieren hebben mochten met hun familie of vriendinnen op Happy Anniversary Trip naar Disneyland Paris.

Lees meer

5

Mis(s) Mirande vlog #3 & 4 in Disneyland Paris + win een Mickey of Minnie knuffel

22.11.2017 - Disneyland Paris bestaat dit jaar 25 jaar! Om dit te vieren mochten Vriendin-lezeressen naar het park. Ook Mirande ging mee om een vlog te maken en geeft mooie prijzen weg.

Vlog

14

Win 10x het boek Pannenkoekdag en lees het interview met Claudia Willekes & Geertje Tensen

22.11.2017 - Claudia en Geertje hebben een gezond pannenkoekboek uitgebracht, pannenkoeken zonder witte bloem of toegevoegde suikers en gemaakt van wel 17 verschillende soorten meel. Ze laten ons zien dat je met pannenkoeken eindeloos kunt variëren op een gezonde én lekkere manier!

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 110 |