×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Maak jij wel eens ruzie met je partner?

Ga jij de confrontatie uit de weg?
09.08.2012 -

Wil jij je partner soms het liefst achter het behang plakken, maar ga je de confrontatie het liefst uit de weg? Misschien is het een idee om hier verandering in te brengen: af en toe ruzie maken blijkt namelijk goed te zijn voor je relatie!


Erger jij je ook wel eens aan je partner, door financieel onverantwoord gedrag, ontrouw of omdat het huis weer zo’n smeerboel is? Je kunt kiezen: je wordt kwaad, of je gaat een confrontatie uit de weg en je tolereert het gedrag.

Als je besluit het gedrag te tolereren, dan kan dat 2 soorten reacties uitlokken:

 1. Je partner houdt voortaan meer rekening met jouw gevoelens
 2. Je partner zal misbruik gaan maken van jouw vergevingsgezinde gedrag

Ga jij de confrontatie niet uit de weg, maar word je juist boos? Dat is volgens professor James McNulty een goed teken: je geeft dan namelijk aan wat jij wel en niet acceptabel vindt. Problemen komen dan eerder naar de oppervlakte en kunnen zo worden opgelost. Als je steeds maar blijft vergeven, dan blijven de problemen sudderen en kunnen ze je relatie schaden.

En wat doe jij? Ga jij de confrontatie meestal aan?

Bron
Nu.nl
 

Plaats een reactie

Ga jij de confrontatie uit de weg?

  •  
  •  
  •  

11Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 9 aug '12 15:49

  Reactie: Nee, ik ga de confrontatie juist aan!
  Heb 17 jaar een partner gehad, die nergens op reageerde, deed alles om hem naar de zin te maken. Vergat daarbij mezelf. Een aantal jaren alleen geweest, heeft me sterker gemaakt, met mijn huidige partner wil het wel eens gezond botsen, en dat is goed voor (mijn) een relatie. Geven en nemen....
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  do 9 aug '12 18:17

  Reactie: Nee, ik ga de confrontatie juist aan!
  Ook hier na bijna twintig jaar (bijna) nooit geen ruzie gekend en dan nog uit elkaar.. Nu jaren later weet ik dat ik niet degene moet zijn om het de ander naar de zin moet maken want soms tot volgens vriend onnodige confrontaties leidt. Ik wil niet meer leiden maar ook niet lijden.. Woorden zijn gezond voor/in een relatie, geen woorden niet.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Sunshine91 vr 10 aug '12 21:24

  Reactie: Nee, ik ga de confrontatie juist aan!
  Inmiddels ga ik altijd de confrontatie aan. Dat deed ik eerder niet maar nu wel. Zo weet hij wat ik vind en denk en dat is belangrijk.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  missx81 za 11 aug '12 02:16

  Reactie: Soms...
  Als wij er beter van worden ga ik het aan, maar wanneer het alleen maar een vervelende discussie gaat worden dan laat ik het liever.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Lautje2702 zo 12 aug '12 14:53

  Reactie: Nee, ik ga de confrontatie juist aan!
  wij hebben nooit ruzie dat scheelt. maar als ik mij ergens aan irriteer dan dan praten we er gelijk over. ideaal!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem di 14 aug '12 20:17

  Reactie: Nee, ik ga de confrontatie juist aan!
  ik ga de confrontatie aan want je stem laten horen is beter als jezelf wegcijferen .
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Eems wo 15 aug '12 21:55

  Reactie: Nee, ik ga de confrontatie juist aan!
  ik ga altijd de confrontatie aan. het is geven en nemen.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Fionn vr 17 aug '12 03:04

  Reactie: Soms...
  Ik ga het niet compleet uit de weg, maar of ik ga zelf afkoelen, of laat hem even afkoelen! Haha
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Crea.Corry di 21 aug '12 21:45

  Reactie: Ja, ik ga de confrontatie liever uit de weg
  maar laat hem wewl duidelijk merken dat ik boos/teleurggesteld/verdrietig ben.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  spikeysmum do 23 aug '12 10:43

  Reactie: Ja, ik ga de confrontatie liever uit de weg
  Als ik ergens een hekel aan heb is het wel ruzie. Sommige echtparen presteren het zelfs om flink te katten waar hun kinderen bij zijn. Zelfs heb ik eigenlijk nooit ruzie met mijn man. We zitten meestal wel op dezelfde lijn. En als er wat is praten wij het uit op een beschaafde manier. Je bent tenslotte twee verschillende persoonlijkheden en hoeft het niet altijd eens te zijn. Maar ruzie.............. nee daar hou ik niet van.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Marloesvdl do 30 aug '12 16:04

  Reactie: Soms...
  Afhankelijk waar het over gaat. Als het over iets gaat wat er niet is dan ga ik het niet aan maar als het om iets groters aangaat dan sta ik op mijn streven en geef ik hem duidelijk aan hoe ik me voel en er over denk en wil.
  Reageer!

1

3 redenen waarom broers en zussen ons gelukkig en gezond houden

30.09.2017 - Vandaag is het Nationale Broer en Zus Dag. Dé perfecte dag om even stil te staan bij de waarde van jouw broer(s) en/of zus(sen).

Lees meer
Download gratis een lief kaartje voor je broer of zus

28.09.2017 - Aanstaande zaterdag (30 september) is het Nationale Broer en Zus-dag. Tijd om jouw broer en/of zus in het zonnetje te zetten. Wij maakten verschillende kaartjes die je gratis kunt downloaden en printen.

Gratis kaartje

1

De Vriendin Woonspecial ligt nu in de winkels

27.09.2017 - Inspiratie voor jouw huis vind je nu in de nieuwste Vriendin Woonspecial. 62 pagina's binnenkijken, woontips van 5 woondeskundigen en ontdek de nieuwste trends.

Lees meer
10 feitjes om je maandagmiddag wat op te vrolijken

25.09.2017 - Zie je op tegen de donkere herfstdagen? Of voel je je even down? Lees dan snel deze feitjes even door. Deze vrolijke feitjes zorgen gegarandeerd voor een lach op je gezicht en maken deze grauwe dagen wat dragelijker.

Lees meer
Op dit Instagram-account vind je de meest bizarre schmink-voorbeelden

22.09.2017 - Halloween komt steeds dichterbij. Om alvast in de stemming te komen, delen we dit Instagram-account met bizarre beelden.

Zien!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Twee nieuwe gratis Vriendin-posters

18.09.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee nieuwe posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Posters
Leuk nieuws: Mis(s) Mirande vlogt vanaf volgende week maandelijks voor Vriendin

14.09.2017 - Mis(s) Mirande neemt je vanaf volgende week mee in haar leven als Mis(s) 2017! Bekijk hier alvast een sneak preview van haar eerste vlog.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 107 |