×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Daar is de zon goed voor!

Zonlicht is goed voor je als je je goed insmeert.

In Nederland hebben we er nog niet veel van de zon gezien. In ieder geval niet zo veel als dat we zouden willen! En begrijpelijk, want zonlicht is goed voor je (als je je goed insmeert). Waarom?


 

Daar is de zon goed voor!

Zonlicht heeft een positief effect op je humeur. Veel mensen krijgen te weinig ‘licht’, omdat ze te veel binnen zitten. Ze raken chagrijnig en lusteloos. Je zult merken dat je na een paar zonnige momenten barst van de energie. Door zonlicht voelen mensen zich energieker, relaxter en opgeruimder. 

(Zon)lichtpuntjes

Door de warmte op je huid gaat je bloed sneller stromen en zweet je afvalstoffen en andere ziekteverwekkers uit. Bovendien voorkomt zonlicht sommige huidinfecties doordat het de bacteriën doodt. 

Zonlicht is voor kinderen van noodzaak omdat het helpt bij de aanmaak van vitamine D3. Deze vitamine is nodig voor de opbouw van botten en tanden. En dat is weer belangrijk op latere leeftijd, want hoe meer daglicht je in je jeugd hebt gehad, hoe sterker je botten op oudere leeftijd. 

Zon stimuleert ook je huideigen zonbeschermer. Je hoornlaag verdikt en je lijf maakt meer pigment aan. Dit gebeurt overigens alleen als je je huid langzaam de tijd geeft om aan het zonnetje te wennen. 

En tenslotte: het schijnt dat zonlicht ook iets doet met het testosteronniveau van mannen waardoor er meer liefde in de lucht hangt.

Plaats een reactie

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  Rijojo za 7 jul '12 16:57

  Ja heerlijk die zon ,zonder al de negatieve berichten .Ik voel mij dan altijd veel fijne in mijn lijf om dan geen kou te voelen .
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Eefje84 zo 8 jul '12 20:20

  Zeker heerlijk zo'n zonnetje dan voel het zo dat ik weer de hele wereld aan kan, als het kan pak ik graag een paar zonnestraaltjes meer en geeft ook een mooi kleurtje op de huid
  Reageer!