×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Daar is de zon goed voor!

Zonlicht is goed voor je als je je goed insmeert.

In Nederland hebben we er nog niet veel van de zon gezien. In ieder geval niet zo veel als dat we zouden willen! En begrijpelijk, want zonlicht is goed voor je (als je je goed insmeert). Waarom?


 

Daar is de zon goed voor!

Zonlicht heeft een positief effect op je humeur. Veel mensen krijgen te weinig ‘licht’, omdat ze te veel binnen zitten. Ze raken chagrijnig en lusteloos. Je zult merken dat je na een paar zonnige momenten barst van de energie. Door zonlicht voelen mensen zich energieker, relaxter en opgeruimder. 

(Zon)lichtpuntjes

Door de warmte op je huid gaat je bloed sneller stromen en zweet je afvalstoffen en andere ziekteverwekkers uit. Bovendien voorkomt zonlicht sommige huidinfecties doordat het de bacteriën doodt. 

Zonlicht is voor kinderen van noodzaak omdat het helpt bij de aanmaak van vitamine D3. Deze vitamine is nodig voor de opbouw van botten en tanden. En dat is weer belangrijk op latere leeftijd, want hoe meer daglicht je in je jeugd hebt gehad, hoe sterker je botten op oudere leeftijd. 

Zon stimuleert ook je huideigen zonbeschermer. Je hoornlaag verdikt en je lijf maakt meer pigment aan. Dit gebeurt overigens alleen als je je huid langzaam de tijd geeft om aan het zonnetje te wennen. 

En tenslotte: het schijnt dat zonlicht ook iets doet met het testosteronniveau van mannen waardoor er meer liefde in de lucht hangt.

Plaats een reactie

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  Rijojo za 7 jul '12 16:57

  Ja heerlijk die zon ,zonder al de negatieve berichten .Ik voel mij dan altijd veel fijne in mijn lijf om dan geen kou te voelen .
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Eefje84 zo 8 jul '12 20:20

  Zeker heerlijk zo'n zonnetje dan voel het zo dat ik weer de hele wereld aan kan, als het kan pak ik graag een paar zonnestraaltjes meer en geeft ook een mooi kleurtje op de huid
  Reageer!
Happy Anniversary Trip: Disneyland Paris viert feest met 5 Vriendin-lezeressen

23.11.2017 - Disneyland Paris bestaat 25 jaar en Vriendin 20 jaar en dat is reden voor een groot feest. Vijf lezeressen die iets te vieren hebben mochten met hun familie of vriendinnen op Happy Anniversary Trip naar Disneyland Paris.

Lees meer

4

Mis(s) Mirande vlog #3 & 4 in Disneyland Paris + win een Mickey of Minnie knuffel

22.11.2017 - Disneyland Paris bestaat dit jaar 25 jaar! Om dit te vieren mochten Vriendin-lezeressen naar het park. Ook Mirande ging mee om een vlog te maken en geeft mooie prijzen weg.

Vlog

8

Win 10x het boek Pannenkoekdag en lees het interview met Claudia Willekes & Geertje Tensen

22.11.2017 - Claudia en Geertje hebben een gezond pannenkoekboek uitgebracht, pannenkoeken zonder witte bloem of toegevoegde suikers en gemaakt van wel 17 verschillende soorten meel. Ze laten ons zien dat je met pannenkoeken eindeloos kunt variëren op een gezonde én lekkere manier!

Lees meer

1

Nieuwe reep Tony Chocolonely: melk pompoenpit cranberry

13.11.2017 - Dol op de chocolade van Tony Chocolonely? Vanaf vandaag vind je in de schappen van de Albert Heijn weer een nieuwe smaak.

Lees meer
Wat je moet weten van de 'elfde van de elfde'

11.11.2017 - Het carnavalsseizoen is vandaag officieel gestart. Op 11 november om elf over elf 's avonds komt de Raad van Elf voor het eerst weer bij elkaar. Ook wordt vandaag de nieuwe Prins Carnaval bekend gemaakt.

Lees meer!
Kookboekengeschenk: 'Smaakmakers'

10.11.2017 - Voor de eerste keer is er nu een Kookboekengeschenk. Bij aankoop van € 19,50 aan kookboeken krijg je het boek 'Smaakmakers' cadeau.

Lees meer!

1

Decoreer je huis met deze mandala-stencils

08.11.2017 - Hoe leuk zijn deze mandala-stencils! Volg de tips en versier je huiskamer, slaapkamer of keuken met een van deze mooie mandala's.

Lees meer!
Mega grote kerstmarkt in Amsterdam

08.11.2017 - Nog geen plannen voor Kerst? Van 22 december tot en met 1 januari komt er in Amsterdam een kerstmarkt. Laat je onderdompelen in winterse sferen in de RAI op de Winterparade.

Lees meer!
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 110 |