×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

BN-ers laten zich opsluiten voor het goede doel

Gedwongen kinderprostitutie is een groot en verschrikkelijk probleem, waar met deze actie aandacht voor wordt gevraagd
31.05.2012 -

Er gebeuren verschrikkelijke dingen op de wereld waar je liever niets van zou weten. Stop Kindermisbruik zorgt dat deze nare dingen juist wél aan het licht komen, zodat we er iets aan kunnen doen. Tot en met 3 juni vindt de actie ‘Lock me Up – Free a Girl’ plaats.


Met de actie Lock me Up – Free a Girl wordt aandacht gevraagd voor de duizenden meisjes die in India, China, Bangladesh, Thailand en Cambodja slachtoffer zijn van kinderprostitutie. Meisjes in deze landen leven onder verschrikkelijke omstandigheden en worden dagelijks vele malen misbruikt in superkleine hokjes. Ook in Nederland zitten minderjarige meisjes in de prostitutie. Stichting Stop Kindermisbruik zet zich in voor bevrijding van deze meisjes en wil hen een betere toekomst bieden.

Voor de actie laten bekende en onbekende Nederlanders zich – steeds twaalf uur lang – opsluiten in een vergelijkbaar hokje als waar de meisjes in zitten. Door Lock me Up – Free a Girl hopen BN-ers zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting Stop Kindermisbruik. De actie vindt plaats in restaurant The Red Sun in Amsterdam, en het restaurant is tijdens de actie gewoon geopend.

Wil je graag meer weten over de actie? Kijk dan op www.lockmeup.nl.

Ook Glossy-hoofdredacteur Robert van der Sanden doet aan de actie mee, en laat zich op 31 mei twaalf uur lang opsluiten in het hokje van twee bij één meter. Je kunt hem volgen via zijn Twitter-account.

Vriendin wenst Robert veel succes!
 

Plaats een reactie

Zou jij iets willen doen voor deze meisjes?

  •  
  •  
  •  
  •  

2Reacties

 • Dit is niet ok!

  carla.janson.7 do 31 mei '12 17:56

  Reactie: Ja. Het liefst zou ik ze persoonlijk uit die kamers weghalen!
  het is toch verschrikkelijk dat het anno 2012 nog steeds gebeurd,als er een groep word samen gesteld om ze weg te halen wil ik er graag bij zijn .gr carla
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Wouters ma 4 jun '12 11:52

  Reactie: Ja. Het liefst zou ik ze persoonlijk uit die kamers weghalen!
  Dit is vreselijk wat bezielt die mensen, ik wil ze graag helpen om die arme meisje te bevrijden.
  Reageer!
Door deze uitvinding til jij de wasmachine binnenkort in je eentje de trap op

17.08.2017 - Oké, een beetje hulp is wel fijn, maar grote spierballen zijn bij het tillen van de wasmachine in de toekomst helemaal niet meer nodig.

Lees meer
Gratis Vriendin-posters: leuk om in te lijsten

14.08.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Zien!
Linkshandigendag: trucjes voor linkshandigen op een rij

13.08.2017 - Het kan weleens onhandig zijn om als linkshandige door het leven te gaan. Slechts 10 procent van de wereldbevolking is linkshandig, dus dagelijkse producten worden ontworpen voor rechtshandigen mensen. Echt een heel groot drama is het niet, maar vandaag op Linkshandigendag staan we even stil bij handige trucjes en leuke feitjes.

Lees meer
Hoera! Het is Internationale Kattendag en dat vieren we met jullie mooiste foto's

08.08.2017 - Omdat de Vriendin-redactie dol is op huisdieren en omdat het 8 augustus Internationale Kattendag is, hebben we hier jullie mooiste kattenfoto’s verzameld. We vroegen jullie om foto's op Facebook en kregen meer dan 700 foto's!

Zien
Te schattige foto's: de jaguarwelpen Artis voor het eerst naar buiten

07.08.2017 - Op 28 juni werden in Artis twee schattige jaguarwelpen geboren. Na vijf weken in het nest te blijven, hebben ze nu hun eerste stapjes in het buitenverblijf gezet. Vrijwilliger Joke Kok zag het en maakte foto's!

Lees meer
De 10 grappigste uitspraken van jullie kinderen

07.08.2017 - Vorige week vroegen we jullie op Facebook om de grappigste uitspraken van jullie kinderen. We hebben hard gelachen om de reacties. Daarom delen we er 10.

Lees meer
Deze is voor de mannen: zo vind je een perfect cadeautje

04.08.2017 - Mannen opgelet! Kost het altijd veel moeite om een cadeautje voor je vrouw of vriendin te vinden? Wij hebben een slimme truc gevonden.

Lees meer
Op deze Facebookpagina vind je de leukste uitspraken van kinderen

03.08.2017 - Ze zijn gênant, grappig en soms heel slim: de uitspraken van kinderen. De volgende Facebookpagina verzamelt leuke uitspraken.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 105 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

 

Profiteer van:

 • Exclusieve Vriendin korting bij winkels
 • Exclusieve Vriendin korting bij horeca gelegenheden
 • Een gevulde goodiebag
 • Leuke extra’s!