Placeholder

Tips voor het schrijven van een leuk oproepje in ‘Vriendschap gezocht’

Je kunt een oproepje plaatsen als je op zoek bent naar een leuke vriendschap. Wat is handig om daar wel en niet in te zetten? Vriendin.nl geeft je een paar tips.

Je kunt een oproepje plaatsen als je op zoek bent naar een leuke vriendschap. Wat is handig om daar wel en niet in te zetten? Vriendin.nl geeft je een paar tips.

Voorbereiding

Bedenk voordat je het oproepje plaatst goed waar je precies naar op zoek bent en lees eerste een paar oproepjes om ideeën op te doen. Vraag je af waar je zelf op zou reageren.

Zoek je een penvriendin, iemand om een keer koffie mee te drinken of contacten in een nieuwe buurt? Hoe specifieker je oproepje is, hoe meer kans je hebt dat de personen die reageren ook aansluiten bij waar jij naar op zoek bent.

In je oproepje

Let op je taalgebruik. Je kunt natuurlijk woorden afkorten of sms-taal gebruiken, maar bedenk je goed hoe dat overkomt op de lezer.

Wees eerlijk. Je hoeft echt niet alles te vertellen, maar liegen in je contactadvertentie heeft geen voordelen. Voorkom dus teleurstellingen en valse verwachtingen en hou het 'echt'.

Kies een originele en korte titel. "Vriendin gezocht omgeving Zwolle" zegt wel alles, maar daagt niet echt uit tot verder lezen. "Koffieliefhebber zoekt theeleut omgeving Zwolle" prikkelt meer.

Maak je oproepje niet te kort (minder dan 3 regels) of te lang (meer dan 10 regels). Je hoeft op Vriendin.nl geen rekening te houden met hoe lang je oproepje is, dus schrijf woorden gewoon voluit en zeg wat je bedoelt.

Wat is belangrijk om te weten voor de lezer? Wat verwacht je, wat maakt jou uniek en waarom zouden mensen contact met jou op moeten nemen? Vertel niet alleen waar je naar op zoek bent, maar ook wat je te bieden hebt. Ook humor doet het goed in oproepjes, hou het luchtig en nonchalant.

Daag de lezeressen uit om in actie te komen zonder dwingend te zijn. "Spreekt dit oproepje je aan, stuur dan een reactie en misschien klikt het wel."

Beter van niet

Vermijd persoonlijke ontboezemingen in je oproepje, daar heb je, als je een leuk contact gevonden hebt, nog alle tijd voor. 

Zeg wat je wél wilt, niet wat je niet wilt. Zinnen als "Niet na één keer stoppen met schrijven!" schrikken echt ontzettend af.

Als je veel leestekens plaatst of in hoofdletters schrijft, loop je het risico dat je jezelf een beetje overschreeuwt. VIND JE OOK NIET??!!!!!! 

Clichés doen het niet echt goed in een oproepje. Kijk of je er iets anders van kan maken!

Goed om te weten

Je privacy op Vriendschap gezocht is goed afgeschermd. Reacties worden binnen de site van Vriendin naar je doorgestuurd. De reageerder krijgt dus niet jouw mailadres te zien. Let op dat je in je eigen oproepje niet te veel persoonlijke informatie geeft. Plaats geen telefoonnummer of mailadres in je oproepje (als je dat niet openbaar wilt hebben). Vertel waar je woont als dat belangrijk is voor het contact, maar niet in welke straat je woont bijvoorbeeld.

Een paar goede voorbeelden

Gezellige mama's uit Helmond gezocht! Bekijk het oproepje

Brievenbus zoekt pen+papier+envelop+postzegel Bekijk het oproepje

Gezinnen met zorgkinderen Bekijk het oproepje

Plaats je eigen oproepje of bekijk alle oproepjes.