×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Dorpsfeesten en feestweken

Hier is het feestje!
27.04.2012 -

Grote volksfeesten als het Leidens Ontzet, Carnaval, Tilburgse Kermis en Koninginnedag zijn wel bekend en drukbezocht, maar heel veel dorpen en kleinere steden hebben zo hun eigen feestweken en dorpsfeesten met kermis en de gekste tradities. Vriendin.nl ging op onderzoek uit!


Hier is het feestje!

Feestweek Balk (Friesland) van 25 augustus tot en met 2 september. Tradities: Puzzelrit, stratenloop en vossenjacht. Hoogtepunt: Gondelvaart.

Naar de site

Onstwedder feestweek (Groningen), 30 juni t/m 7 juli. Thema The sixties. Tradities: solextoertocht, Onstwedder Speul’n, beachvolleybal. Hoogtepunt: Fietsdriedaagse. 

Naar de site

Feestweek Grootegast (Noord-Holland), 16 mei t/m 19 mei. Tradities: kindermiddag met toneeluitvoering, Hollandse avond. Hoogtepunt: Playbackshow.

Naar de site

Feestweek Alteveer en Kerkenveld (Groningen),  27 augustus t/m 2 september. Thema: Films. Tradities: Gezellige vrijdagmorgen, veiling. Hoogtepunt: Touwtrekken.

Naar de site

Feestweek ’s-Gravendeel (Zuid-Holland), 7 t/m 13 augustus. Tradities: Dorpsontbijt, voetbaltoernooi, seuterloop, kinderdisco, korenslag. Hoogtepunt: Nacht van ’s-Gravendeel, wielercriterium.

Naar de site

Dorpsfeest Santpoort (Noord-Holland), 28 juli t/m 4 augustus. Tradities: buikschuiven, kwallebalen, straatvoetbal, tractorenrace, viswedstrijd voor de jeugd. Hoogtepunt: Kortebaandraverij en vuurwerk.

Naar de site

Dorpsfeest Zoeterwoude (Zuid-Holland), 22 t/m 24 juni. Tradities: huttenbouw, skeelertocht, zomermarkt, klaverjassen, kinderpicknick, loterij. Hoogtepunt: Snelle Jelle Drekrace, dorpsbarbecue.

Naar de site

Dorpsfeest Hoogland (Utrecht), 13 t/m 16 september. Tradities: Dreesfeest, volleybal, rijtuigraces. Hoogtepunt: Feestavond met bekende artiesten.

Naar de site

Broekerfeestweek (Noord-Holland), 4 t/m 12 augustus. Tradities: Polsstok verspringen, fietsenrally, Broekerjaarmarkt, steenwerpen. Hoogtepunt: Land-over-zand-race.

Naar de site

Heeft jouw woonplaats ook een eigen feestweek met bijzondere tradities? Deel het door de poll in te vullen!

Plaats een reactie

Heeft jouw woonplaats ook een eigen feestweek/dorpstraditie?

  •  
  •  

8Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 27 apr '12 19:31

  Reactie: Jazeker!
  Ja maar ik houd er niet van. Vreselijk!
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  jolly69 vr 27 apr '12 20:41

  Reactie: Jazeker!
  het ene jaar verlichtingsdagen dan heeft iedere straat verlichting naar een thema. Het andere jaar zeskamp.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  korenbloempje vr 27 apr '12 22:03

  Reactie: Niet dat ik weet.
  Maar zou er toch niet naar toe gaan...
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  wendt za 28 apr '12 03:02

  Reactie: Jazeker!
  nautische dag en paardenmarkt! heel erg gezellig!!
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 28 apr '12 13:37

  Reactie: Jazeker!
  er is veel te doen in en stad die 'n havenstad is . Kermis is er dus ook , in elke wijk voor de kinderen in de speeltuinen van alles te doen .
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 10 mei '12 14:44

  Reactie: Jazeker!
  De laatste week van de zomervakantie is het weer zover er is van alles te doen voor oud en jong in sGravendeel kom dat zien
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 7 jul '12 11:36

  Reactie: Jazeker!
  Feestweek Aalsmeer 1 sept tm 9 september 2012
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem za 7 jul '12 11:40

  Reactie: Jazeker!
  Tja, hoogtepunt is de pramenrace, die dit jaar op 8 september gehouden wordt, Feestweek Aalsmeer? het feest der feesten, gewoon komen
  Reageer!

1

Nieuwe reep Tony Chocolonely: melk pompoenpit cranberry

13.11.2017 - Dol op de chocolade van Tony Chocolonely? Vanaf vandaag vind je in de schappen van de Albert Heijn weer een nieuwe smaak.

Lees meer
Wat je moet weten van de 'elfde van de elfde'

11.11.2017 - Het carnavalsseizoen is vandaag officieel gestart. Op 11 november om elf over elf 's avonds komt de Raad van Elf voor het eerst weer bij elkaar. Ook wordt vandaag de nieuwe Prins Carnaval bekend gemaakt.

Lees meer!
Kookboekengeschenk: 'Smaakmakers'

10.11.2017 - Voor de eerste keer is er nu een Kookboekengeschenk. Bij aankoop van € 19,50 aan kookboeken krijg je het boek 'Smaakmakers' cadeau.

Lees meer!

1

Decoreer je huis met deze mandala-stencils

08.11.2017 - Hoe leuk zijn deze mandala-stencils! Volg de tips en versier je huiskamer, slaapkamer of keuken met een van deze mooie mandala's.

Lees meer!
Mega grote kerstmarkt in Amsterdam

08.11.2017 - Nog geen plannen voor Kerst? Van 22 december tot en met 1 januari komt er in Amsterdam een kerstmarkt. Laat je onderdompelen in winterse sferen in de RAI op de Winterparade.

Lees meer!
Maak je tuin klaar voor Sint-Maarten

06.11.2017 - Heb je flink ingeslagen en wil je zaterdag met Sint-Maarten zo veel mogelijk zingende kinderen met vrolijke lampionnen aan de deur? Zorg dan dat je tuin en je voordeur er gezellig uitzien met deze tips.

Lees meer!
Maak je eigen lego snoep

06.11.2017 - Niet met je eten spelen? Sommige snoepjes vragen er gewoon om zoals deze lego winegums. Leuk voor je kinderen of om neer te zetten op een feestje.

Maak je eigen lego snoep
Maken: hotel voor je kat

04.11.2017 - Webredacteur Melissa kwam tijdens haar vakantie dit schattige huisje tegen in een hotel. Je maakt hem zelf heel simpel voor je eigen kat.

Maken
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 109 |