×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Alles over de kleur oranje

Oranje staat voor positieve energie en seksualiteit.
26.04.2012 -

De aankomende dagen ga je deze kleur weer veel zien! Oranje is de kleur van het koningshuis en daarom trekken veel mensen tijdens Koninginnedag deze vrolijke kleur aan. Maar waar staat oranje nog meer voor?


Wist je dat?

Oranje is een secundaire kleur gemaakt van rood en geel.

Het woord is afkomstig van het Perzische narang (het Spaanse naranja), dat sinaasappel betekent. In het Spaans, Duits, Engels en Frans wordt hetzelfde woord gebruikt voor oranje als voor sinaasappel.

De Nederlandse vlag die bij de Unie van Utrecht in 1579 officieel werd aangenomen was oranje, wit, blauw. De rood, wit, blauwe vlag werd pas in 1937 bij Koninklijk Besluit de officiële vlag van het Koninkrijk der Nederlanden (Bron: wikipedia). We hebben nog wel een oranje wimpel en onze nationale sporters hebben ook vaak oranje in hun tenue, denk maar aan het Nederlands voetbalelftal.

De betekenis

Oranje staat voor vrolijkheid en enthousiasme.
Oranje bloemen: kracht, optimisme, plezier, sportiviteit, vitaliteit, vrolijkheid en warmte.

Omdat je oranje ziet in de zonsopkomst en in vuur, wordt het veel in verband gehad met positiviteit (nieuwe begin van de dag) en warmte. Omdat het een mengkleur is van geel (vruchtbaarheid, vriendelijkheid) en rood (warmte en passie) is het een kleur die heel vreugdevol en positief is. 

Bij kleurentherapie helpt oranje uitstekend bij neerslachtigheid, depressie, angst, pessimisme en psychosen.

Wie van oranje houdt is meestal een harde werker. Ze zijn avontuurlijk en enthousiast.

Spiritueel

De kleur van het tweede Chakra is oranje. Deze zit op je heiligbeen, je stuitje en staat voor je gevoel en seksualiteit. Het is een vrolijke, positieve kleur. Oranje staat voor: enthousiasme, energie, opgewektheid, seksualiteit, wilskracht en verbinding.
 

Plaats een reactie

Houd jij van oranje?

  •  
  •  
  •  

3Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 26 apr '12 18:07

  Reactie: Nee, niet echt.
  Doe mij maar rood.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem ma 30 apr '12 19:37

  Reactie: Nee, niet echt.
  Nee ,oranje is niet echt mijn kleur.
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  rosita.willems do 10 mei '12 04:55

  Reactie: Soms.
  vind het een mooie frissen en vrolijke kleur. het fleurt je op
  Reageer!

1

3 redenen waarom broers en zussen ons gelukkig en gezond houden

30.09.2017 - Vandaag is het Nationale Broer en Zus Dag. Dé perfecte dag om even stil te staan bij de waarde van jouw broer(s) en/of zus(sen).

Lees meer
Download gratis een lief kaartje voor je broer of zus

28.09.2017 - Aanstaande zaterdag (30 september) is het Nationale Broer en Zus-dag. Tijd om jouw broer en/of zus in het zonnetje te zetten. Wij maakten verschillende kaartjes die je gratis kunt downloaden en printen.

Gratis kaartje

1

De Vriendin Woonspecial ligt nu in de winkels

27.09.2017 - Inspiratie voor jouw huis vind je nu in de nieuwste Vriendin Woonspecial. 62 pagina's binnenkijken, woontips van 5 woondeskundigen en ontdek de nieuwste trends.

Lees meer
10 feitjes om je maandagmiddag wat op te vrolijken

25.09.2017 - Zie je op tegen de donkere herfstdagen? Of voel je je even down? Lees dan snel deze feitjes even door. Deze vrolijke feitjes zorgen gegarandeerd voor een lach op je gezicht en maken deze grauwe dagen wat dragelijker.

Lees meer
Op dit Instagram-account vind je de meest bizarre schmink-voorbeelden

22.09.2017 - Halloween komt steeds dichterbij. Om alvast in de stemming te komen, delen we dit Instagram-account met bizarre beelden.

Zien!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Twee nieuwe gratis Vriendin-posters

18.09.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee nieuwe posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Posters
Leuk nieuws: Mis(s) Mirande vlogt vanaf volgende week maandelijks voor Vriendin

14.09.2017 - Mis(s) Mirande neemt je vanaf volgende week mee in haar leven als Mis(s) 2017! Bekijk hier alvast een sneak preview van haar eerste vlog.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 107 |