×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Ik heb Songfestival koorts en het is aanstekelijk

Ik heb Songfestival koorts en het is aanstekelijk
13.05.2017 -

Column door webredacteur Melissa – Vroeger had ik net als velen een hekel aan het Eurovisie Songfestival. Het duurde me te lang en Nederland ging nooit door naar de finale. Maar sinds die keer dat Nederland tweede werd in 2014, praat ik rond deze dagen steeds over het festival en slaap ik nog net niet onder de Nederlandse vlag.


Donderdagavond had ik de energie van een supporter die juicht voor het Nederlands elftal, Sven Kramer of Epke Zonderland. In mijn hoofd had Douwe Bob vorig jaar al gewonnen. Ja, een beetje té optimistisch ben ik dus wel. Maar waarom niet? Op Koningsdag is iedereen toch ook opeens fan zijn van het Koningshuis?         

Ik ben trouwens niet de enige, mijn moeder heeft me aangestoken, denk ik. Ze stond te springen toen Ilse en Waylon alwéér 12 punten kregen. Toen dacht ik: ja, dit is echt leuk. Ik moet wel eerlijk toegeven dat mijn moeder donderdagavond voor Ajax koos, dus mijn koorts is niet helemaal haar schuld...

Maar wat gebeurt er met mijn enthousiasme als Nederland niet naar de finale gaat? In 2015, in het jaar dat Trijntje Oosterhuis het niet haalde, was ik mijn scriptie aan het schrijven en had ik even afleiding nodig. Ik moedigde toen België en Zweden fanatiek aan. Deze twee liedjes luister ik nog steeds weleens. Ik ben dus niet alleen maar pro-Nederland, ook andere landen vind ik leuk om te zien. Alle heisa eromheen trouwens ook. Zo komen de grappigste tweets voorbij. Bekijk hier bijvoorbeeld de tweets die ik deze week verzamelde.  

Op de redactie moeten ze volgens mij een beetje gniffelen om mijn koorts. Maarja, iedereen weet: maandag ben ik weer beter. 

Ken jij ook een grote fan van het Eurovisie Songfestival? Laat het hieronder weten. 

Mijn favorieten:

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Op dit Instagram-account vind je de meest bizarre schmink-voorbeelden

22.09.2017 - Halloween komt steeds dichterbij. Om alvast in de stemming te komen, delen we dit Instagram-account met bizarre beelden.

Zien!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Twee nieuwe gratis Vriendin-posters

18.09.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee nieuwe posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Posters
Leuk nieuws: Mis(s) Mirande vlogt vanaf volgende week maandelijks voor Vriendin

14.09.2017 - Mis(s) Mirande neemt je vanaf volgende week mee in haar leven als Mis(s) 2017! Bekijk hier alvast een sneak preview van haar eerste vlog.

Lees meer
Video: achter de schermen bij de gasthoofdredacteuren

12.09.2017 - Onze 20 gasthoofdredacteuren werkten hard aan ons verjaardagsnummer. Daarom verdienen zij een plek op de cover van deze week. De leuke fotoshoot legde webredacteur Myra vast in een video.

Zien

3

Vriendin bestaat 20 jaar!

12.09.2017 - Omdat we jarig zijn, komt deze week ons bijzondere verjaardagsnummer uit. Hoofdredacteur Sandera vertelt hoe het nummer is ontstaan.

Lees meer
Moét je zien: voorproefje Fifty Shades Freed

11.09.2017 - Waar waren we gebleven? Oja, er komt een bruiloft! Dat de knappe Grey heel wat vijanden heeft, konden we in de vorige films al zien. In dit voorproefje is te zien dat de spanning daarom stijgt.

Zien
20x de best gelezen artikelen van Vriendin.nl

11.09.2017 - Iedere week vind je weer nieuwe verhalen, nieuwtjes en tips op Vriendin.nl. Welke artikelen waren in het afgelopen jaren het populairst? We blikken terug.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 107 |