×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Ik heb Songfestival koorts en het is aanstekelijk

Ik heb Songfestival koorts en het is aanstekelijk
13.05.2017 -

Column door webredacteur Melissa – Vroeger had ik net als velen een hekel aan het Eurovisie Songfestival. Het duurde me te lang en Nederland ging nooit door naar de finale. Maar sinds die keer dat Nederland tweede werd in 2014, praat ik rond deze dagen steeds over het festival en slaap ik nog net niet onder de Nederlandse vlag.


Donderdagavond had ik de energie van een supporter die juicht voor het Nederlands elftal, Sven Kramer of Epke Zonderland. In mijn hoofd had Douwe Bob vorig jaar al gewonnen. Ja, een beetje té optimistisch ben ik dus wel. Maar waarom niet? Op Koningsdag is iedereen toch ook opeens fan zijn van het Koningshuis?         

Ik ben trouwens niet de enige, mijn moeder heeft me aangestoken, denk ik. Ze stond te springen toen Ilse en Waylon alwéér 12 punten kregen. Toen dacht ik: ja, dit is echt leuk. Ik moet wel eerlijk toegeven dat mijn moeder donderdagavond voor Ajax koos, dus mijn koorts is niet helemaal haar schuld...

Maar wat gebeurt er met mijn enthousiasme als Nederland niet naar de finale gaat? In 2015, in het jaar dat Trijntje Oosterhuis het niet haalde, was ik mijn scriptie aan het schrijven en had ik even afleiding nodig. Ik moedigde toen België en Zweden fanatiek aan. Deze twee liedjes luister ik nog steeds weleens. Ik ben dus niet alleen maar pro-Nederland, ook andere landen vind ik leuk om te zien. Alle heisa eromheen trouwens ook. Zo komen de grappigste tweets voorbij. Bekijk hier bijvoorbeeld de tweets die ik deze week verzamelde.  

Op de redactie moeten ze volgens mij een beetje gniffelen om mijn koorts. Maarja, iedereen weet: maandag ben ik weer beter. 

Ken jij ook een grote fan van het Eurovisie Songfestival? Laat het hieronder weten. 

Mijn favorieten:

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Nieuwe reep Tony Chocolonely: melk pompoenpit cranberry

13.11.2017 - Dol op de chocolade van Tony Chocolonely? Vanaf vandaag vind je in de schappen van de Albert Heijn weer een nieuwe smaak.

Lees meer
Wat je moet weten van de 'elfde van de elfde'

11.11.2017 - Het carnavalsseizoen is vandaag officieel gestart. Op 11 november om elf over elf 's avonds komt de Raad van Elf voor het eerst weer bij elkaar. Ook wordt vandaag de nieuwe Prins Carnaval bekend gemaakt.

Lees meer!
Kookboekengeschenk: 'Smaakmakers'

10.11.2017 - Voor de eerste keer is er nu een Kookboekengeschenk. Bij aankoop van € 19,50 aan kookboeken krijg je het boek 'Smaakmakers' cadeau.

Lees meer!

1

Decoreer je huis met deze mandala-stencils

08.11.2017 - Hoe leuk zijn deze mandala-stencils! Volg de tips en versier je huiskamer, slaapkamer of keuken met een van deze mooie mandala's.

Lees meer!
Mega grote kerstmarkt in Amsterdam

08.11.2017 - Nog geen plannen voor Kerst? Van 22 december tot en met 1 januari komt er in Amsterdam een kerstmarkt. Laat je onderdompelen in winterse sferen in de RAI op de Winterparade.

Lees meer!
Maak je tuin klaar voor Sint-Maarten

06.11.2017 - Heb je flink ingeslagen en wil je zaterdag met Sint-Maarten zo veel mogelijk zingende kinderen met vrolijke lampionnen aan de deur? Zorg dan dat je tuin en je voordeur er gezellig uitzien met deze tips.

Lees meer!
Maak je eigen lego snoep

06.11.2017 - Niet met je eten spelen? Sommige snoepjes vragen er gewoon om zoals deze lego winegums. Leuk voor je kinderen of om neer te zetten op een feestje.

Maak je eigen lego snoep
Maken: hotel voor je kat

04.11.2017 - Webredacteur Melissa kwam tijdens haar vakantie dit schattige huisje tegen in een hotel. Je maakt hem zelf heel simpel voor je eigen kat.

Maken
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 109 |