×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

3 vragen aan presentator en televisieproducent Ewout Genemans + tv-tip

3 vragen aan presentator en televisieproducent Ewout Genemans + tv-tip
16.05.2017 -

Hij maakte en presenteerde al genoeg televisieprogramma’s, maar dat was naar eigen zeggen niet zo heftig als het programma waaraan hij dit keer heeft meegewerkt. Ewout Genemans (32) bezoekt in Beruchte gevangenissen: Ewout in de cel zes beruchte gevangenissen wereldwijd en blijft er ook nog eens ‘gezellig’ een paar dagen logeren.


Is leven in een gevangenis net zo erg als je je van tevoren voorstelde?
‘’Ja, eigenlijk wel. Het is niet dat je ergens binnenkomt en alleen maar iemand interviewt. Nee, we waren tijdens de opnames echt onderdeel van wat er gebeurde. Vooral de eerste nacht in zo’n gevangenis vond ik vreselijk. Je moet je voorstellen dat het cellen zijn met 25 man, waarin het ontzettend warm is en waar ratten lopen. Overdag liepen we er nog met een camera rond, maar ’s avonds was ik samen met de eindredacteur. Toen ik daar zo lag tussen al die criminelen en er de nacht moest gaan doorbrengen, besefte ik dat het echt wel eng is. Toch probeerde ik er niet te veel over na te denken en vooral bezig te zijn met het programma dat we wilden gaan opnemen. Ik wilde me niet overgeven aan de angstige momenten, maar die waren er uiteraard wel.” 

Welke gevangenis vond je het heftigst om te bezoeken?
‘’De ergste gevangenis was die in het plaatsje Porto Vehlo in Brazilië. Dat was er één waar, twee maanden voordat wij er kwamen, heel veel rellen zijn uitgebroken. Daarbij zijn zelfs mensen levend verbrand en onthoofd. In deze gevangenis mochten we een bepaald celblok in eerste instantie dan ook niet in, omdat een deel was afgebrand bij de rellen. Het was een overbevolkt hok, bestaande uit 900 gevangenen en maar vijf bewaarders. De gevangenen hebben het daar dus echt voor het zeggen. De tweede dag gaven de gevangenen ons wél toestemming om er naar binnen te gaan. Dat was een heel eng moment. Ik had de beelden nog op mijn netvlies staan van de plek waar het twee maanden ervoor zo enorm escaleerde en ineens liep ik daar gewoon tussen.” 

Wat vind jij belangrijk dat overkomt op de kijkers?
‘’Ik vind het vooral belangrijk om nu echt eens te laten zien hoe het is om in zo’n gevangenis terecht te komen. Ook is het goed om de vergelijking met Nederland te maken. Veel mensen zeuren dat het hier in de gevangenis veel te luxe is, maar dat is ook omdat we willen dat mensen uiteindelijk terugkeren in de maatschappij. De gevangenissen die ik nu heb bezocht zijn zo heftig dat terugkeren in de maatschappij eigenlijk haast niet meer mogelijk is. Dat doen we in Nederland toch echt veel beter.” 

Nieuwsgierig geworden? Kijk vanaf dinsdag 16 mei om 20.30 uur op RTL5 naar de belevenissen van Ewout in Beruchte gevangenissen: Ewout in de cel

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Luister de leukste kersthits: Vriendin Kerst Afspeellijst

06.12.2017 - We vroegen lezeressen naar hun favoriete kersthit. Wij maakten een afspeellijst op YouTube en Spotify die je de komende weken eindeloos kan afspelen.

Luisteren
De allermooiste Kerst reclames

02.12.2017 - Nu december aangebroken is, kunnen we weer volop genieten van deze feestmaand. De sfeervolle winkelstraten, lekker thuis onder een dekentje met warme chocomel en niet te vergeten de prachtige Kerst reclames. We hebben de mooiste reclames van de afgelopen jaren uitgekozen.

Lees meer!

2

Wat is jouw favoriete kerstnummer? Stem voor de Vriendin Kerst Afspeellijst

29.11.2017 - Na Sinterklaas mogen de kerstliedjes weer uit de speakers galmen. Daarom maken wij op YouTube en Spotify de Vriendin Kerst Afspeellijst. Help ons mee door jouw favoriete liedje in te sturen.

Stem

1

Nu in de winkels: Vriendin Winterspecial

29.11.2017 - De mooiste verhalen, fijnste puzzels en winterse beauty trends vind je in de nieuwe Vriendin Winterspecial. Lekker veel pagina's voor maar € 3,50. Abonnees betalen slechts € 2,95 in de webshop.

Lees meer
Top 10 sinterklaaswensen van kinderen

25.11.2017 - Tegenwoordig zijn de computers, robots en technisch speelgoed niet meer weg te denken. Maar wat staat bij kinderen nou echt bovenaan hun verlanglijstje? Intertoys verzamelde 36.000 verlanglijstjes en maakte daaruit een top 10, die toch best verrassend is!

Lees meer
Happy Anniversary Trip: Disneyland Paris viert feest met 5 Vriendin-lezeressen

23.11.2017 - Disneyland Paris bestaat 25 jaar en Vriendin 20 jaar en dat is reden voor een groot feest. Vijf lezeressen die iets te vieren hebben mochten met hun familie of vriendinnen op Happy Anniversary Trip naar Disneyland Paris.

Lees meer

5

Mis(s) Mirande vlog #3 & 4 in Disneyland Paris + win een Mickey of Minnie knuffel

22.11.2017 - Disneyland Paris bestaat dit jaar 25 jaar! Om dit te vieren mochten Vriendin-lezeressen naar het park. Ook Mirande ging mee om een vlog te maken en geeft mooie prijzen weg.

Vlog

14

Win 10x het boek Pannenkoekdag en lees het interview met Claudia Willekes & Geertje Tensen

22.11.2017 - Claudia en Geertje hebben een gezond pannenkoekboek uitgebracht, pannenkoeken zonder witte bloem of toegevoegde suikers en gemaakt van wel 17 verschillende soorten meel. Ze laten ons zien dat je met pannenkoeken eindeloos kunt variëren op een gezonde én lekkere manier!

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 110 |