×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

3 vragen aan presentator en televisieproducent Ewout Genemans + tv-tip

3 vragen aan presentator en televisieproducent Ewout Genemans + tv-tip
16.05.2017 -

Hij maakte en presenteerde al genoeg televisieprogramma’s, maar dat was naar eigen zeggen niet zo heftig als het programma waaraan hij dit keer heeft meegewerkt. Ewout Genemans (32) bezoekt in Beruchte gevangenissen: Ewout in de cel zes beruchte gevangenissen wereldwijd en blijft er ook nog eens ‘gezellig’ een paar dagen logeren.


Is leven in een gevangenis net zo erg als je je van tevoren voorstelde?
‘’Ja, eigenlijk wel. Het is niet dat je ergens binnenkomt en alleen maar iemand interviewt. Nee, we waren tijdens de opnames echt onderdeel van wat er gebeurde. Vooral de eerste nacht in zo’n gevangenis vond ik vreselijk. Je moet je voorstellen dat het cellen zijn met 25 man, waarin het ontzettend warm is en waar ratten lopen. Overdag liepen we er nog met een camera rond, maar ’s avonds was ik samen met de eindredacteur. Toen ik daar zo lag tussen al die criminelen en er de nacht moest gaan doorbrengen, besefte ik dat het echt wel eng is. Toch probeerde ik er niet te veel over na te denken en vooral bezig te zijn met het programma dat we wilden gaan opnemen. Ik wilde me niet overgeven aan de angstige momenten, maar die waren er uiteraard wel.” 

Welke gevangenis vond je het heftigst om te bezoeken?
‘’De ergste gevangenis was die in het plaatsje Porto Vehlo in Brazilië. Dat was er één waar, twee maanden voordat wij er kwamen, heel veel rellen zijn uitgebroken. Daarbij zijn zelfs mensen levend verbrand en onthoofd. In deze gevangenis mochten we een bepaald celblok in eerste instantie dan ook niet in, omdat een deel was afgebrand bij de rellen. Het was een overbevolkt hok, bestaande uit 900 gevangenen en maar vijf bewaarders. De gevangenen hebben het daar dus echt voor het zeggen. De tweede dag gaven de gevangenen ons wél toestemming om er naar binnen te gaan. Dat was een heel eng moment. Ik had de beelden nog op mijn netvlies staan van de plek waar het twee maanden ervoor zo enorm escaleerde en ineens liep ik daar gewoon tussen.” 

Wat vind jij belangrijk dat overkomt op de kijkers?
‘’Ik vind het vooral belangrijk om nu echt eens te laten zien hoe het is om in zo’n gevangenis terecht te komen. Ook is het goed om de vergelijking met Nederland te maken. Veel mensen zeuren dat het hier in de gevangenis veel te luxe is, maar dat is ook omdat we willen dat mensen uiteindelijk terugkeren in de maatschappij. De gevangenissen die ik nu heb bezocht zijn zo heftig dat terugkeren in de maatschappij eigenlijk haast niet meer mogelijk is. Dat doen we in Nederland toch echt veel beter.” 

Nieuwsgierig geworden? Kijk vanaf dinsdag 16 mei om 20.30 uur op RTL5 naar de belevenissen van Ewout in Beruchte gevangenissen: Ewout in de cel

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 redenen waarom broers en zussen ons gelukkig en gezond houden

30.09.2017 - Vandaag is het Nationale Broer en Zus Dag. Dé perfecte dag om even stil te staan bij de waarde van jouw broer(s) en/of zus(sen).

Lees meer
Download gratis een lief kaartje voor je broer of zus

28.09.2017 - Aanstaande zaterdag (30 september) is het Nationale Broer en Zus-dag. Tijd om jouw broer en/of zus in het zonnetje te zetten. Wij maakten verschillende kaartjes die je gratis kunt downloaden en printen.

Gratis kaartje

1

De Vriendin Woonspecial ligt nu in de winkels

27.09.2017 - Inspiratie voor jouw huis vind je nu in de nieuwste Vriendin Woonspecial. 62 pagina's binnenkijken, woontips van 5 woondeskundigen en ontdek de nieuwste trends.

Lees meer
10 feitjes om je maandagmiddag wat op te vrolijken

25.09.2017 - Zie je op tegen de donkere herfstdagen? Of voel je je even down? Lees dan snel deze feitjes even door. Deze vrolijke feitjes zorgen gegarandeerd voor een lach op je gezicht en maken deze grauwe dagen wat dragelijker.

Lees meer
Op dit Instagram-account vind je de meest bizarre schmink-voorbeelden

22.09.2017 - Halloween komt steeds dichterbij. Om alvast in de stemming te komen, delen we dit Instagram-account met bizarre beelden.

Zien!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Twee nieuwe gratis Vriendin-posters

18.09.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee nieuwe posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Posters
Leuk nieuws: Mis(s) Mirande vlogt vanaf volgende week maandelijks voor Vriendin

14.09.2017 - Mis(s) Mirande neemt je vanaf volgende week mee in haar leven als Mis(s) 2017! Bekijk hier alvast een sneak preview van haar eerste vlog.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 107 |