×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

(H)eerlijk boodschappen doen

Goed ontmoet!
02.11.2011 -

Van 27 oktober tot en met 6 november is het Fairtradeweek. Ook jij kunt daaraan meedoen door deze week - maar natuurlijk ook daarna - boodschappen te kopen met het Max Havelaar Keurmerk. Bij Albert Heijn krijg je tot en met 6 november zelfs 15 % korting op alle Fairtrade producten!


Fairtrade staat voor eerlijke handel. Als je kiest voor zo'n product help je mee met duurzame initiatieven die goed en eerlijk zijn voor mensen, dieren, de natuur en het milieu. Het gaat al lang niet meer alleen om de bekende bananen, koffie en cacao. Er zijn nu enorm veel (zo'n 1700!) producten met het Max Havelaar keurmerk! Van wattenstaafjes en T-shirts tot thee, rijst, sap, bloemen en koekjes.

  

Vriendin.nl testte alvast wat zoete (h)eerlijkheden voor je en de Chocolate chip cookies kwamen als favoriet uit de bus. Ook lekker: haal deze week alvast je Albert Heijn Puur & Eerlijk-chocoladeletters in huis met 15 % korting!

Mooie initiatieven

Bij Fairtrade ondernemen komt heel veel kijken. Kleine boeren vormen samen een grote groep die verantwoordelijk is voor de verkoop van bijvoorbeeld bloemen, katoen, cacao of koffiebonen. Behalve dat ze een eerlijke prijs krijgen voor hun producten, wordt er ook gezorgd voor kinderopvang, opleidingen en huisvesting. Behalve dat het goed is voor de boeren, wordt er ook rekening gehouden met het milieu. Zo wordt er bijvoorbeeld gelet op energie- en waterverbruik en het hergebruiken van materialen.

Op www.maxhavelaar.nl kun je lezen wat er allemaal gedaan wordt voor de (h)eerlijke boodschappen die jij uiteindelijk in huis haalt!

Plaats een reactie

Koop jij wel eens bewust Fairtrade producten?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 2 nov '11 13:31

  Reactie: Heel soms.
  De bananen vaak wel ja, maar verder let ik er niet zo op...
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 3 nov '11 20:55

  Reactie: Heel soms.
  Ben me er dan weer van bewust dat ik iets goed doe voor degene die er hard voor werken.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 4 nov '11 22:47

  Reactie: Eerlijk gezegd niet.
  Eerlijk gezegt let ik er niet op..
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Pinetree di 8 nov '11 14:44

  Reactie: Eerlijk gezegd niet.
  Ik let er ook gewoon niet op..... En hoe erg het ook klinkt..... Het boeit me ook nog eens voor geen meter.
  Reageer!

1

3 redenen waarom broers en zussen ons gelukkig en gezond houden

30.09.2017 - Vandaag is het Nationale Broer en Zus Dag. Dé perfecte dag om even stil te staan bij de waarde van jouw broer(s) en/of zus(sen).

Lees meer
Download gratis een lief kaartje voor je broer of zus

28.09.2017 - Aanstaande zaterdag (30 september) is het Nationale Broer en Zus-dag. Tijd om jouw broer en/of zus in het zonnetje te zetten. Wij maakten verschillende kaartjes die je gratis kunt downloaden en printen.

Gratis kaartje

1

De Vriendin Woonspecial ligt nu in de winkels

27.09.2017 - Inspiratie voor jouw huis vind je nu in de nieuwste Vriendin Woonspecial. 62 pagina's binnenkijken, woontips van 5 woondeskundigen en ontdek de nieuwste trends.

Lees meer
10 feitjes om je maandagmiddag wat op te vrolijken

25.09.2017 - Zie je op tegen de donkere herfstdagen? Of voel je je even down? Lees dan snel deze feitjes even door. Deze vrolijke feitjes zorgen gegarandeerd voor een lach op je gezicht en maken deze grauwe dagen wat dragelijker.

Lees meer
Op dit Instagram-account vind je de meest bizarre schmink-voorbeelden

22.09.2017 - Halloween komt steeds dichterbij. Om alvast in de stemming te komen, delen we dit Instagram-account met bizarre beelden.

Zien!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Twee nieuwe gratis Vriendin-posters

18.09.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee nieuwe posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Posters
Leuk nieuws: Mis(s) Mirande vlogt vanaf volgende week maandelijks voor Vriendin

14.09.2017 - Mis(s) Mirande neemt je vanaf volgende week mee in haar leven als Mis(s) 2017! Bekijk hier alvast een sneak preview van haar eerste vlog.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 107 |