×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

(H)eerlijk boodschappen doen

Goed ontmoet!
02.11.2011 -

Van 27 oktober tot en met 6 november is het Fairtradeweek. Ook jij kunt daaraan meedoen door deze week - maar natuurlijk ook daarna - boodschappen te kopen met het Max Havelaar Keurmerk. Bij Albert Heijn krijg je tot en met 6 november zelfs 15 % korting op alle Fairtrade producten!


Fairtrade staat voor eerlijke handel. Als je kiest voor zo'n product help je mee met duurzame initiatieven die goed en eerlijk zijn voor mensen, dieren, de natuur en het milieu. Het gaat al lang niet meer alleen om de bekende bananen, koffie en cacao. Er zijn nu enorm veel (zo'n 1700!) producten met het Max Havelaar keurmerk! Van wattenstaafjes en T-shirts tot thee, rijst, sap, bloemen en koekjes.

  

Vriendin.nl testte alvast wat zoete (h)eerlijkheden voor je en de Chocolate chip cookies kwamen als favoriet uit de bus. Ook lekker: haal deze week alvast je Albert Heijn Puur & Eerlijk-chocoladeletters in huis met 15 % korting!

Mooie initiatieven

Bij Fairtrade ondernemen komt heel veel kijken. Kleine boeren vormen samen een grote groep die verantwoordelijk is voor de verkoop van bijvoorbeeld bloemen, katoen, cacao of koffiebonen. Behalve dat ze een eerlijke prijs krijgen voor hun producten, wordt er ook gezorgd voor kinderopvang, opleidingen en huisvesting. Behalve dat het goed is voor de boeren, wordt er ook rekening gehouden met het milieu. Zo wordt er bijvoorbeeld gelet op energie- en waterverbruik en het hergebruiken van materialen.

Op www.maxhavelaar.nl kun je lezen wat er allemaal gedaan wordt voor de (h)eerlijke boodschappen die jij uiteindelijk in huis haalt!

Plaats een reactie

Koop jij wel eens bewust Fairtrade producten?

  •  
  •  
  •  

4Reacties

 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem wo 2 nov '11 13:31

  Reactie: Heel soms.
  De bananen vaak wel ja, maar verder let ik er niet zo op...
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem do 3 nov '11 20:55

  Reactie: Heel soms.
  Ben me er dan weer van bewust dat ik iets goed doe voor degene die er hard voor werken.
  Reageer!
 • Anonymous

  Dit is niet ok!

  Anoniem vr 4 nov '11 22:47

  Reactie: Eerlijk gezegd niet.
  Eerlijk gezegt let ik er niet op..
  Reageer!
 • Dit is niet ok!

  Pinetree di 8 nov '11 14:44

  Reactie: Eerlijk gezegd niet.
  Ik let er ook gewoon niet op..... En hoe erg het ook klinkt..... Het boeit me ook nog eens voor geen meter.
  Reageer!
Luister de leukste kersthits: Vriendin Kerst Afspeellijst

06.12.2017 - We vroegen lezeressen naar hun favoriete kersthit. Wij maakten een afspeellijst op YouTube en Spotify die je de komende weken eindeloos kan afspelen.

Luisteren
De allermooiste Kerst reclames

02.12.2017 - Nu december aangebroken is, kunnen we weer volop genieten van deze feestmaand. De sfeervolle winkelstraten, lekker thuis onder een dekentje met warme chocomel en niet te vergeten de prachtige Kerst reclames. We hebben de mooiste reclames van de afgelopen jaren uitgekozen.

Lees meer!

2

Wat is jouw favoriete kerstnummer? Stem voor de Vriendin Kerst Afspeellijst

29.11.2017 - Na Sinterklaas mogen de kerstliedjes weer uit de speakers galmen. Daarom maken wij op YouTube en Spotify de Vriendin Kerst Afspeellijst. Help ons mee door jouw favoriete liedje in te sturen.

Stem

1

Nu in de winkels: Vriendin Winterspecial

29.11.2017 - De mooiste verhalen, fijnste puzzels en winterse beauty trends vind je in de nieuwe Vriendin Winterspecial. Lekker veel pagina's voor maar € 3,50. Abonnees betalen slechts € 2,95 in de webshop.

Lees meer
Top 10 sinterklaaswensen van kinderen

25.11.2017 - Tegenwoordig zijn de computers, robots en technisch speelgoed niet meer weg te denken. Maar wat staat bij kinderen nou echt bovenaan hun verlanglijstje? Intertoys verzamelde 36.000 verlanglijstjes en maakte daaruit een top 10, die toch best verrassend is!

Lees meer
Happy Anniversary Trip: Disneyland Paris viert feest met 5 Vriendin-lezeressen

23.11.2017 - Disneyland Paris bestaat 25 jaar en Vriendin 20 jaar en dat is reden voor een groot feest. Vijf lezeressen die iets te vieren hebben mochten met hun familie of vriendinnen op Happy Anniversary Trip naar Disneyland Paris.

Lees meer

5

Mis(s) Mirande vlog #3 & 4 in Disneyland Paris + win een Mickey of Minnie knuffel

22.11.2017 - Disneyland Paris bestaat dit jaar 25 jaar! Om dit te vieren mochten Vriendin-lezeressen naar het park. Ook Mirande ging mee om een vlog te maken en geeft mooie prijzen weg.

Vlog

14

Win 10x het boek Pannenkoekdag en lees het interview met Claudia Willekes & Geertje Tensen

22.11.2017 - Claudia en Geertje hebben een gezond pannenkoekboek uitgebracht, pannenkoeken zonder witte bloem of toegevoegde suikers en gemaakt van wel 17 verschillende soorten meel. Ze laten ons zien dat je met pannenkoeken eindeloos kunt variëren op een gezonde én lekkere manier!

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 110 |