×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

HET IS INTERNATIONAL CAPS LOCK DAY

HET IS INTERNATIONAL CAPS LOCK DAY
22.10.2016 -

Zoals je merkt, komt het nu over alsof we in de kop van dit artikel enorm schreeuwen. International Caps Lock Day is in het leven geroepen om even stil te staan bij ons social mediagebruik. Veel mensen hebben nogal de neiging om met hoofdletters tegen andere gebruikers te 'schreeuwen'.


Lekker scheeuwen 
Door met hoofdletters te schrijven, lijkt het alsof iemand tegen je schreeuwt. Het is niet fijn als iemand tegen je schreeuwt, of dat nou online of offline is. Je loopt toch ook niet schreeuwend door een supermarkt?

De dag werd in 2000 ingeluid door programmeur Derek Arnold. Waarschijnljik om mensen die met hoofdletters schrijven wat bewuster te maken van hun 'luidruchtigheid'. Inmiddels wordt de dag maar liefst twee keer per jaar 'gevierd'. Vandaag, op 22 oktober en op 28 juni.

Denk om je taal!
Bedenk vandaag eens bij jezelf: ben ik soms te grof via Facebook of WhatsApp? Op International Caps Lock Day kan iedereen even los gaan met grote letters. Dan kan iedereen meteen zien hoe belachelijk het er eigenlijk uitziet. 

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie