×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Pasgeboren olifantje Sanuk uit Artis zet eerste stapjes buiten

Pasgeboren olifantje Sanuk uit Artis zet eerste stapjes buiten
20.10.2016 -

Afgelopen 16 oktober was het feest in Artis: babyolifantje Sanuk kwam ter wereld. Vandaag mocht het olifantje voor het eerst de buitenlucht in. Vriendin was erbij en stelde een aantal vragen aan olifantenverzorgster Christien Graven.


Allereerst gefeliciteerd met de geboorte van het olifantje. Hoe gaat het nu met haar?
"Het gaat heel erg goed met Sanuk. Ze is een heel actief klein ding en heeft het hartstikke naar haar zin. Nee, druk maken om haar hoeven we ons absoluut niet."

Hoe verliep de bevalling? Ging alles goed?
"De bevalling ging soepel. We zagen een aantal dagen voor de bevalling dat haar moeder, Thong Tai, ander gedrag vertoonde. Bij ons ging toen het belletje rinkelen, binnen een paar dagen zou het wel kunnen gebeuren. De bevalling ging heel vlot. Binnen twee minuten was de kleine er."

Wat dacht je toen je Sanuk voor het eerste zag?
"Ik was in één klap verliefd. Ik wachtte er al een paar dagen op, want ik wist dat de bevalling elk moment kon beginnen. Toen het moment eindelijk daar was en ik de kleine frummel zag, werd ik toch wel een beetje emotioneel.''

Het is de vierde keer in de geschiedenis dat er een olifant wordt geboren in Artis. Hoe bijzonder is dit?
"Dit is zeker bijzonder. Wij hebben in de dierentuin twee koeien (vrouwtjesolifanten) die drachtig kunnen worden en wij hadden het geluk dat we een mannetje konden krijgen. Thong Tai is uiteindelijk drachtig geworden. In de periode voor het drachtig worden en tijdens het dragen van de babyolifant, zat ik even in spanning. Toen alles goed bleek te gaan, was ik erg blij."

Het olifantje heeft de naam Sanuk gekregen. Zit er achter deze naam een betekenis?
"Jazeker! Bij het vorige babyolifantje vroegen wij de bezoekers om een naam te verzinnen. Deze keer hebben wij er toch voor gekozen om dit zelf te doen. De keuze viel op de Thaise naam Sanuk, wat staat voor gezellig."

Wist je dat…
-
een vrouwtjesolifant een koe wordt genoemd en een mannetjesolifant een bul?
- een olifant maar liefst 21 maanden zwanger is?
- de eerste melk (biest) die het jong van de moeder krijgt erg belangrijk is? In deze melk zitten belangrijke afweerstoffen die het jong nodig heeft.
 

Foto: Artis

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Twee nieuwe gratis Vriendin-posters

18.09.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee nieuwe posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Posters
Leuk nieuws: Mis(s) Mirande vlogt vanaf volgende week maandelijks voor Vriendin

14.09.2017 - Mis(s) Mirande neemt je vanaf volgende week mee in haar leven als Mis(s) 2017! Bekijk hier alvast een sneak preview van haar eerste vlog.

Lees meer
Video: achter de schermen bij de gasthoofdredacteuren

12.09.2017 - Onze 20 gasthoofdredacteuren werkten hard aan ons verjaardagsnummer. Daarom verdienen zij een plek op de cover van deze week. De leuke fotoshoot legde webredacteur Myra vast in een video.

Zien

3

Vriendin bestaat 20 jaar!

12.09.2017 - Omdat we jarig zijn, komt deze week ons bijzondere verjaardagsnummer uit. Hoofdredacteur Sandera vertelt hoe het nummer is ontstaan.

Lees meer
Moét je zien: voorproefje Fifty Shades Freed

11.09.2017 - Waar waren we gebleven? Oja, er komt een bruiloft! Dat de knappe Grey heel wat vijanden heeft, konden we in de vorige films al zien. In dit voorproefje is te zien dat de spanning daarom stijgt.

Zien
20x de best gelezen artikelen van Vriendin.nl

11.09.2017 - Iedere week vind je weer nieuwe verhalen, nieuwtjes en tips op Vriendin.nl. Welke artikelen waren in het afgelopen jaren het populairst? We blikken terug.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 107 |