×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin lezeressen + redactie vertellen: mijn favoriete kinderboek van vroeger

Vriendin lezeressen + redactie vertellen: mijn favoriete kinderboek van vroeger
05.10.2016 -

Vandaag begint de Kinderboekenweek met het thema ‘voor altijd jong’. Wij vroegen wat vroeger jouw favoriete kinderboek was. Lees je mee?


Jufenzo:Lekker weertje koekepeertje is mijn favoriete kinderboek. Ik kende het boek van school, daar las de juf het altijd voor. Dan ging ze op haar stoel zitten en pakte ze het dikke, grote boek erbij. Het kraakte als ze het opendeed. Ik weet nog dat ik dat altijd spannend vond, het was namelijk altijd een verrassing welk verhaaltje ze uit het boek zou voorlezen.

Lonneke:Floortje Bellefleur en de Olijke Tweeling. Ik ging iedere dag bij de boekenwinkel in de buurt kijken of er al een nieuw deel uit was.”

Daphne: “De boeken van De boze heks van Hanna Kraan. Deze las mijn moeder altijd zo mooi voor.”

Danielle:De Kameleon, Saskia & Jeroen, Pitty’s Kostschool, Kruistocht in Spijkerbroek en nog veel meer. De bieb was (en is nog steeds) mijn favoriete plek.”

Marieke: Pinkeltje. Ik geloofde echt dat hij bij de schrijver - Dick Laan - op bezoek kwam om te vertellen hoe het in Pinkeltjesland was.”

Astrid: ‘’De pop. Een prentenboek van eind jaren 60. Ik kende het helemaal uit mijn hoofd. Ik wist zelfs wanneer ik de bladzijdes moest omslaan. Toen mijn broertje geboren was, dacht de kraamzorg dat ik kon lezen. Ik was nog geen drie jaar.’’

Isabella: “De boekenreeks Een eiland in zee, De lelievijver en De donkere diepte van Annika Thor. De prachtigste kinderboeken die ik ooit gelezen heb.’’

Ook op de redactie hebben wij onze favoriete kinderboeken.

Franca (stagiaire webredactie): ‘’Ik was vroeger gek op de boeken van Francine Oomen. Niet alleen de Hoe overleef ik-serie las ik binnen no-time uit, ook was ik groot fan van Lena Lijstje en Ezzie’s dagboek. De boeken staan nog steeds in mijn boekenkast. Wegdoen kan ik deze boeken echt niet.‘’

Melissa (webredacteur): "Mijn moeder las mij altijd voor uit De ettertjes. Dit boek ging over een broertje en zusje die samen dingen deden die niet mochten. Zo ruimden ze hun kamer op door alles uit hun raam te gooien en lieten ze stinkbommetjes los in de klas. Ook was ik groot fan van Harry Potter. Ik maakte mijn moeder wijs dat ik bang was in het donker. Het lichtje wat ze aan liet staan, gaf genoeg licht om Harry's avonturen te lezen." 

Renske (chef redactie): "Ik las als jong kind graag Pinkeltje! Ik vond het spannend en magisch. Nog steeds heb ik een hele trits Pinkeltjes in mijn boekenkast staan, ik kan het niet over mijn hart verkrijgen ze weg te doen."

Beatrijs (eindredacteur): ''Jip en Janneke, by far! Ik vond de illustraties geweldig, zo simpel. We hadden later ook de cassettebandjes, voor in de auto, maar zonder plaatjes vond ik het echt minder leuk. Van de verhaaltjes kan ik me niet zo heel veel meer herinneren, behalve dat het volgens mij vaak ging over ‘stout’ zijn. Als van nature braaf meisje vond ik dat heel spannend, dat je ook weleens níet volgens de regeltjes hoefde te leven en dat dat oké was.''

Erica (lifestyle redacteur): ''Een van mijn favorieten is Charlotte's web, een verhaal over spin Charlotte die bevriend raakt met varkentje Wilbur. Een boek vol humor en levenslessen en aan het einde dikke tranen. Het boek is ook verfilmd.''

Sylvia (art-director): "Pim en pom. Ik vond het altijd zulke verhaaltjes altijd zo leuk. Ze beleefde elke keer weer iets avontuurlijks."

Susanne (grafisch vormgever): "Mijn favoriete boek van vroeger is De kinderen van de Bolderburen. Dit boek gaat over een groepje kinderen die in een klein dorp wonen. Ze speelden altijd op hele toffe plekken, zoals hooizolders en eilandjes. Dit leek mij zo leuk, daar wilde ik ook wonen!"

Bron: iStock

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem wo 5 okt '16 18:06

    Mijn favoriete kinderboeken waren rupsje nooitgenoeg, eentje voor elke dag en op latere leeftijd de boeken van John Flanagan en met name de Grijze Jager series.
    Reageer!
Leuke verzameltip: deze vrouw verzamelt koffiebekers van over de hele wereld

22.07.2017 - Iets origineels meenemen vanuit een ander land deze zomer? Deze Instagrammer drinkt aardig wat koffie in haar leven en neemt de mooiste koffiebekers mee voor haar verzameling. Welke vind jij het leukst?

Lees verder
Te leuk om mee te wachten: schoolspullen shoppen

22.07.2017 - De zomervakantie duurt nog wel even, maar de leukste schoolspulletjes liggen alweer in de winkels. Wij zetten een paar producten in de schijnwerpers ter inspiratie.

Shopping
Lezeressen vertellen: 'Dit is het liefste wat hij ooit voor me deed...'

20.07.2017 - Soms kun je hem wel achter het behang plakken, maar soms laat hij je hart smelten. Tien lezeressen vertellen wat hun man speciaal voor hen deed *verliefde zucht*.

Lees meer
Video: leraren halen alles uit de kast om geslaagden te feliciteren

20.07.2017 - Met het 'Geslaagdenlied 2017' doen twee leraren van het Vechtdal College Hardenberg wel heel erg hun best om de leerlingen in het zonnetje te zetten.

Zien
Video: krijg het zomergevoel met de zonnebloem

19.07.2017 - Is het al zomer? Niets zegt ‘zonnig, warm en vrolijk’ zo duidelijk als de zonnebloem. Webredacteur Myra reed in een oude eend mee met de Zonnebloemrally. Krijg een zomergevoel door de video te kijken en lees drie leuke tips over de zonnebloem.

Lees meer
Vrouw filmt jaren haar snurkende man en maakt er Despacito remix van

19.07.2017 - Dat Despacito hét liedje is van deze zomer, weten we. Maar wat vind jij van deze versie? Een vrouw filmde haar snurkende man vier jaar lang en maakte er een remix van. Moet je even zien...

Zien!
Tickets vanaf vandaag beschikbaar: Disneyweken Pathé in september

18.07.2017 - In september kun je al je favoriete Disneyfilms op het grote doek terugzien. Benieuwd welke films dat zijn?

Lees meer
Vergeet je plantjes water te geven? Haal een ecosysteem in huis

17.07.2017 - Planten in een ecosysteem voeden zichzelf, omdat het water niet naar buiten kan en de vaas steeds vochtig blijft. Handig, want zo maakt het niet meer uit of je ze vergeet water te geven. Extra handig als je lang op vakantie gaat!

Lees verder
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 103 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!