×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Vriendin lezeressen + redactie vertellen: mijn favoriete kinderboek van vroeger

Vriendin lezeressen + redactie vertellen: mijn favoriete kinderboek van vroeger
05.10.2016 -

Vandaag begint de Kinderboekenweek met het thema ‘voor altijd jong’. Wij vroegen wat vroeger jouw favoriete kinderboek was. Lees je mee?


Jufenzo:Lekker weertje koekepeertje is mijn favoriete kinderboek. Ik kende het boek van school, daar las de juf het altijd voor. Dan ging ze op haar stoel zitten en pakte ze het dikke, grote boek erbij. Het kraakte als ze het opendeed. Ik weet nog dat ik dat altijd spannend vond, het was namelijk altijd een verrassing welk verhaaltje ze uit het boek zou voorlezen.

Lonneke:Floortje Bellefleur en de Olijke Tweeling. Ik ging iedere dag bij de boekenwinkel in de buurt kijken of er al een nieuw deel uit was.”

Daphne: “De boeken van De boze heks van Hanna Kraan. Deze las mijn moeder altijd zo mooi voor.”

Danielle:De Kameleon, Saskia & Jeroen, Pitty’s Kostschool, Kruistocht in Spijkerbroek en nog veel meer. De bieb was (en is nog steeds) mijn favoriete plek.”

Marieke: Pinkeltje. Ik geloofde echt dat hij bij de schrijver - Dick Laan - op bezoek kwam om te vertellen hoe het in Pinkeltjesland was.”

Astrid: ‘’De pop. Een prentenboek van eind jaren 60. Ik kende het helemaal uit mijn hoofd. Ik wist zelfs wanneer ik de bladzijdes moest omslaan. Toen mijn broertje geboren was, dacht de kraamzorg dat ik kon lezen. Ik was nog geen drie jaar.’’

Isabella: “De boekenreeks Een eiland in zee, De lelievijver en De donkere diepte van Annika Thor. De prachtigste kinderboeken die ik ooit gelezen heb.’’

Ook op de redactie hebben wij onze favoriete kinderboeken.

Franca (stagiaire webredactie): ‘’Ik was vroeger gek op de boeken van Francine Oomen. Niet alleen de Hoe overleef ik-serie las ik binnen no-time uit, ook was ik groot fan van Lena Lijstje en Ezzie’s dagboek. De boeken staan nog steeds in mijn boekenkast. Wegdoen kan ik deze boeken echt niet.‘’

Melissa (webredacteur): "Mijn moeder las mij altijd voor uit De ettertjes. Dit boek ging over een broertje en zusje die samen dingen deden die niet mochten. Zo ruimden ze hun kamer op door alles uit hun raam te gooien en lieten ze stinkbommetjes los in de klas. Ook was ik groot fan van Harry Potter. Ik maakte mijn moeder wijs dat ik bang was in het donker. Het lichtje wat ze aan liet staan, gaf genoeg licht om Harry's avonturen te lezen." 

Renske (chef redactie): "Ik las als jong kind graag Pinkeltje! Ik vond het spannend en magisch. Nog steeds heb ik een hele trits Pinkeltjes in mijn boekenkast staan, ik kan het niet over mijn hart verkrijgen ze weg te doen."

Beatrijs (eindredacteur): ''Jip en Janneke, by far! Ik vond de illustraties geweldig, zo simpel. We hadden later ook de cassettebandjes, voor in de auto, maar zonder plaatjes vond ik het echt minder leuk. Van de verhaaltjes kan ik me niet zo heel veel meer herinneren, behalve dat het volgens mij vaak ging over ‘stout’ zijn. Als van nature braaf meisje vond ik dat heel spannend, dat je ook weleens níet volgens de regeltjes hoefde te leven en dat dat oké was.''

Erica (lifestyle redacteur): ''Een van mijn favorieten is Charlotte's web, een verhaal over spin Charlotte die bevriend raakt met varkentje Wilbur. Een boek vol humor en levenslessen en aan het einde dikke tranen. Het boek is ook verfilmd.''

Sylvia (art-director): "Pim en pom. Ik vond het altijd zulke verhaaltjes altijd zo leuk. Ze beleefde elke keer weer iets avontuurlijks."

Susanne (grafisch vormgever): "Mijn favoriete boek van vroeger is De kinderen van de Bolderburen. Dit boek gaat over een groepje kinderen die in een klein dorp wonen. Ze speelden altijd op hele toffe plekken, zoals hooizolders en eilandjes. Dit leek mij zo leuk, daar wilde ik ook wonen!"

Bron: iStock

Plaats een reactie

1Reacties

  • Anonymous

    Dit is niet ok!

    Anoniem wo 5 okt '16 18:06

    Mijn favoriete kinderboeken waren rupsje nooitgenoeg, eentje voor elke dag en op latere leeftijd de boeken van John Flanagan en met name de Grijze Jager series.
    Reageer!
Op dit Instagram-account vind je de meest bizarre schmink-voorbeelden

22.09.2017 - Halloween komt steeds dichterbij. Om alvast in de stemming te komen, delen we dit Instagram-account met bizarre beelden.

Zien!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Twee nieuwe gratis Vriendin-posters

18.09.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee nieuwe posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Posters
Leuk nieuws: Mis(s) Mirande vlogt vanaf volgende week maandelijks voor Vriendin

14.09.2017 - Mis(s) Mirande neemt je vanaf volgende week mee in haar leven als Mis(s) 2017! Bekijk hier alvast een sneak preview van haar eerste vlog.

Lees meer
Video: achter de schermen bij de gasthoofdredacteuren

12.09.2017 - Onze 20 gasthoofdredacteuren werkten hard aan ons verjaardagsnummer. Daarom verdienen zij een plek op de cover van deze week. De leuke fotoshoot legde webredacteur Myra vast in een video.

Zien

3

Vriendin bestaat 20 jaar!

12.09.2017 - Omdat we jarig zijn, komt deze week ons bijzondere verjaardagsnummer uit. Hoofdredacteur Sandera vertelt hoe het nummer is ontstaan.

Lees meer
Moét je zien: voorproefje Fifty Shades Freed

11.09.2017 - Waar waren we gebleven? Oja, er komt een bruiloft! Dat de knappe Grey heel wat vijanden heeft, konden we in de vorige films al zien. In dit voorproefje is te zien dat de spanning daarom stijgt.

Zien
20x de best gelezen artikelen van Vriendin.nl

11.09.2017 - Iedere week vind je weer nieuwe verhalen, nieuwtjes en tips op Vriendin.nl. Welke artikelen waren in het afgelopen jaren het populairst? We blikken terug.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 107 |