×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Drink je gezond

Drink je gezond
13.06.2016 -

Gemiddeld drinken we drie koppen thee en drie koppen koffie per dag. Prima, want je favoriete drankjes brengen je onverwachte gezondheidsvoordelen!


Zelfs tegen kanker?
In Japan en China drinken ze veel thee en daar is het kankersterftecijfer laag. Toeval of niet? Er is nog geen hard bewijs voor, maar er wordt wel gesuggereerd dat thee de kans op kanker verkleint. Zo zou de polyfenol (een stofje afkomstig van planten) die in thee zit een remmend effect hebben op kankercellen. En ook de antioxidanten die veelal in groene thee zitten, kunnen groei de van tumoren onderdrukken.

Koffie laat je niets meer vergeten
Wanneer je dagelijks een paar bakjes koffie drinkt, zo’n drie tot vijf kopjes, loop je minder risico om de ziekte van Alzheimer te krijgen, volgens Amerikaans onderzoek. Dit komt door de vele polyfenolen (dit zijn natuurlijke, supergezonde stofjes van planten afkomstig) en de cafeïne die in koffie zitten. Deze werken ontstekingsremmend en zorgen ervoor dat de hersencellen minder snel achteruit gaan.

Minder kans op diabtes
Drie of meer koppen thee per dag verkleint de kans op diabetes type 2 met veertig procent, aldus een onderzoek van de Universiteit van Utrecht. Dit komt door de antioxidanten die in thee zitten. Deze beschermen je lichaam tegen schadelijke stoffen van binnen- en buitenaf. Groene thee bevat iets meer antioxidanten dan de traditionele zwarte thee. Er zitten ook veel antioxidanten in koffie

Thee verkleint de kans op hart- en vaatziekten
Als je meerdere koppen zwarte thee per dag drinkt, heb je ongeveer dertig procent minder kans op slagader- verkalking (een vernauwing van de slagaders), zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Utrecht. Ook dit komt door de vele antioxidanten die in thee zitten.

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Luister de leukste kersthits: Vriendin Kerst Afspeellijst

06.12.2017 - We vroegen lezeressen naar hun favoriete kersthit. Wij maakten een afspeellijst op YouTube en Spotify die je de komende weken eindeloos kan afspelen.

Luisteren
De allermooiste Kerst reclames

02.12.2017 - Nu december aangebroken is, kunnen we weer volop genieten van deze feestmaand. De sfeervolle winkelstraten, lekker thuis onder een dekentje met warme chocomel en niet te vergeten de prachtige Kerst reclames. We hebben de mooiste reclames van de afgelopen jaren uitgekozen.

Lees meer!

2

Wat is jouw favoriete kerstnummer? Stem voor de Vriendin Kerst Afspeellijst

29.11.2017 - Na Sinterklaas mogen de kerstliedjes weer uit de speakers galmen. Daarom maken wij op YouTube en Spotify de Vriendin Kerst Afspeellijst. Help ons mee door jouw favoriete liedje in te sturen.

Stem

1

Nu in de winkels: Vriendin Winterspecial

29.11.2017 - De mooiste verhalen, fijnste puzzels en winterse beauty trends vind je in de nieuwe Vriendin Winterspecial. Lekker veel pagina's voor maar € 3,50. Abonnees betalen slechts € 2,95 in de webshop.

Lees meer
Top 10 sinterklaaswensen van kinderen

25.11.2017 - Tegenwoordig zijn de computers, robots en technisch speelgoed niet meer weg te denken. Maar wat staat bij kinderen nou echt bovenaan hun verlanglijstje? Intertoys verzamelde 36.000 verlanglijstjes en maakte daaruit een top 10, die toch best verrassend is!

Lees meer
Happy Anniversary Trip: Disneyland Paris viert feest met 5 Vriendin-lezeressen

23.11.2017 - Disneyland Paris bestaat 25 jaar en Vriendin 20 jaar en dat is reden voor een groot feest. Vijf lezeressen die iets te vieren hebben mochten met hun familie of vriendinnen op Happy Anniversary Trip naar Disneyland Paris.

Lees meer

5

Mis(s) Mirande vlog #3 & 4 in Disneyland Paris + win een Mickey of Minnie knuffel

22.11.2017 - Disneyland Paris bestaat dit jaar 25 jaar! Om dit te vieren mochten Vriendin-lezeressen naar het park. Ook Mirande ging mee om een vlog te maken en geeft mooie prijzen weg.

Vlog

14

Win 10x het boek Pannenkoekdag en lees het interview met Claudia Willekes & Geertje Tensen

22.11.2017 - Claudia en Geertje hebben een gezond pannenkoekboek uitgebracht, pannenkoeken zonder witte bloem of toegevoegde suikers en gemaakt van wel 17 verschillende soorten meel. Ze laten ons zien dat je met pannenkoeken eindeloos kunt variëren op een gezonde én lekkere manier!

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 110 |