×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Drink je gezond

Drink je gezond
13.06.2016 -

Gemiddeld drinken we drie koppen thee en drie koppen koffie per dag. Prima, want je favoriete drankjes brengen je onverwachte gezondheidsvoordelen!


Zelfs tegen kanker?
In Japan en China drinken ze veel thee en daar is het kankersterftecijfer laag. Toeval of niet? Er is nog geen hard bewijs voor, maar er wordt wel gesuggereerd dat thee de kans op kanker verkleint. Zo zou de polyfenol (een stofje afkomstig van planten) die in thee zit een remmend effect hebben op kankercellen. En ook de antioxidanten die veelal in groene thee zitten, kunnen groei de van tumoren onderdrukken.

Koffie laat je niets meer vergeten
Wanneer je dagelijks een paar bakjes koffie drinkt, zo’n drie tot vijf kopjes, loop je minder risico om de ziekte van Alzheimer te krijgen, volgens Amerikaans onderzoek. Dit komt door de vele polyfenolen (dit zijn natuurlijke, supergezonde stofjes van planten afkomstig) en de cafeïne die in koffie zitten. Deze werken ontstekingsremmend en zorgen ervoor dat de hersencellen minder snel achteruit gaan.

Minder kans op diabtes
Drie of meer koppen thee per dag verkleint de kans op diabetes type 2 met veertig procent, aldus een onderzoek van de Universiteit van Utrecht. Dit komt door de antioxidanten die in thee zitten. Deze beschermen je lichaam tegen schadelijke stoffen van binnen- en buitenaf. Groene thee bevat iets meer antioxidanten dan de traditionele zwarte thee. Er zitten ook veel antioxidanten in koffie

Thee verkleint de kans op hart- en vaatziekten
Als je meerdere koppen zwarte thee per dag drinkt, heb je ongeveer dertig procent minder kans op slagader- verkalking (een vernauwing van de slagaders), zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Utrecht. Ook dit komt door de vele antioxidanten die in thee zitten.

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 redenen waarom broers en zussen ons gelukkig en gezond houden

30.09.2017 - Vandaag is het Nationale Broer en Zus Dag. Dé perfecte dag om even stil te staan bij de waarde van jouw broer(s) en/of zus(sen).

Lees meer
Download gratis een lief kaartje voor je broer of zus

28.09.2017 - Aanstaande zaterdag (30 september) is het Nationale Broer en Zus-dag. Tijd om jouw broer en/of zus in het zonnetje te zetten. Wij maakten verschillende kaartjes die je gratis kunt downloaden en printen.

Gratis kaartje

1

De Vriendin Woonspecial ligt nu in de winkels

27.09.2017 - Inspiratie voor jouw huis vind je nu in de nieuwste Vriendin Woonspecial. 62 pagina's binnenkijken, woontips van 5 woondeskundigen en ontdek de nieuwste trends.

Lees meer
10 feitjes om je maandagmiddag wat op te vrolijken

25.09.2017 - Zie je op tegen de donkere herfstdagen? Of voel je je even down? Lees dan snel deze feitjes even door. Deze vrolijke feitjes zorgen gegarandeerd voor een lach op je gezicht en maken deze grauwe dagen wat dragelijker.

Lees meer
Op dit Instagram-account vind je de meest bizarre schmink-voorbeelden

22.09.2017 - Halloween komt steeds dichterbij. Om alvast in de stemming te komen, delen we dit Instagram-account met bizarre beelden.

Zien!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Twee nieuwe gratis Vriendin-posters

18.09.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee nieuwe posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Posters
Leuk nieuws: Mis(s) Mirande vlogt vanaf volgende week maandelijks voor Vriendin

14.09.2017 - Mis(s) Mirande neemt je vanaf volgende week mee in haar leven als Mis(s) 2017! Bekijk hier alvast een sneak preview van haar eerste vlog.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 107 |