×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

6x doen op Bevrijdingsdag

6x doen op Bevrijdingsdag
28.04.2016 -

Volgende week is het Bevrijdingsdag! Deze dag staan we stil bij de vrijheid die we in Nederland hebben, maar we staan ook stil bij andere landen om ons heen. Wat ga jij doen met Bevrijdingsdag? Vriendin heeft verschillende tips voor je.


Bevrijdingsfestivals. In veertien steden in Nederland zijn er bevrijdingsfestivals. Artiesten verplaatsen zich de hele dag per helikopter naar de festivals. Onder andere Nielson, Def P en Sunnery James & Ryan Marciano zijn dit jaar de ambassadeurs van de vrijheid. Kijk op www.bevrijdingsfestivals.nl welke artiesten je waar kunt zien.

KinderBevrijdingsdag. Vanaf 13.00 uur zijn kinderen en hun ouders welkom bij het Amsterdamse Vondelpark Openluchttheater in Amsterdam. Er is muziek en theater en er wordt stilgestaan bij de vrijheid in Nederland: hier kun je zomaar vrij voetballen op straat en rondrennen in het park. Niet alle kinderen op de wereld hebben deze vrijheid.

• Langs de Waal. Hou je van fietsen? Ga dan op Bevrijdingsdag fietsen voor vrijheid langs de kastelen aan de Waal. Daarnaast is er muziek, poëzie en theater. Kijk op www.beeldvanoranjelinten.nl voor meer informatie.

• Hemeltjelief Vrijheidspicknick. Deze reusachtige picknick in Amsterdam is vrij toegankelijk. Bij de NDSM-werf kun je genieten van heerlijke hapjes, muziek en kinderactiviteiten op je eigen kleed. Na 23.00 uur is er een afterparty in café Noorderlicht. Op www.hemeltjelieffestival.nl kun je een plekje reserveren.

• Kamp Amersfoort. Het Nationaal Monument Kamp Amersfoort is op 5 mei de hele dag open. Van 11.00 tot 15.00 uur worden gratis rondleidingen gegeven.

• Bevrijdingsvuur. Sinds 1948 wordt het Bevrijdingsvuur in Wageningen ontstoken. Inmiddels is het een nationaal evenement geworden. In de nacht van 4 op 5 mei wordt het vuur door Nederland verspreid. Veel sportgroepen komen naar Wageningen om het vuur op te halen en naar hun eigen gemeente te brengen. 

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Door deze uitvinding til jij de wasmachine binnenkort in je eentje de trap op

17.08.2017 - Oké, een beetje hulp is wel fijn, maar grote spierballen zijn bij het tillen van de wasmachine in de toekomst helemaal niet meer nodig.

Lees meer
Gratis Vriendin-posters: leuk om in te lijsten

14.08.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Zien!
Linkshandigendag: trucjes voor linkshandigen op een rij

13.08.2017 - Het kan weleens onhandig zijn om als linkshandige door het leven te gaan. Slechts 10 procent van de wereldbevolking is linkshandig, dus dagelijkse producten worden ontworpen voor rechtshandigen mensen. Echt een heel groot drama is het niet, maar vandaag op Linkshandigendag staan we even stil bij handige trucjes en leuke feitjes.

Lees meer
Hoera! Het is Internationale Kattendag en dat vieren we met jullie mooiste foto's

08.08.2017 - Omdat de Vriendin-redactie dol is op huisdieren en omdat het 8 augustus Internationale Kattendag is, hebben we hier jullie mooiste kattenfoto’s verzameld. We vroegen jullie om foto's op Facebook en kregen meer dan 700 foto's!

Zien
Te schattige foto's: de jaguarwelpen Artis voor het eerst naar buiten

07.08.2017 - Op 28 juni werden in Artis twee schattige jaguarwelpen geboren. Na vijf weken in het nest te blijven, hebben ze nu hun eerste stapjes in het buitenverblijf gezet. Vrijwilliger Joke Kok zag het en maakte foto's!

Lees meer
De 10 grappigste uitspraken van jullie kinderen

07.08.2017 - Vorige week vroegen we jullie op Facebook om de grappigste uitspraken van jullie kinderen. We hebben hard gelachen om de reacties. Daarom delen we er 10.

Lees meer
Deze is voor de mannen: zo vind je een perfect cadeautje

04.08.2017 - Mannen opgelet! Kost het altijd veel moeite om een cadeautje voor je vrouw of vriendin te vinden? Wij hebben een slimme truc gevonden.

Lees meer
Op deze Facebookpagina vind je de leukste uitspraken van kinderen

03.08.2017 - Ze zijn gênant, grappig en soms heel slim: de uitspraken van kinderen. De volgende Facebookpagina verzamelt leuke uitspraken.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 105 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

 

Profiteer van:

  • Exclusieve Vriendin korting bij winkels
  • Exclusieve Vriendin korting bij horeca gelegenheden
  • Een gevulde goodiebag
  • Leuke extra’s!