×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

6x doen op Bevrijdingsdag

6x doen op Bevrijdingsdag
28.04.2016 -

Volgende week is het Bevrijdingsdag! Deze dag staan we stil bij de vrijheid die we in Nederland hebben, maar we staan ook stil bij andere landen om ons heen. Wat ga jij doen met Bevrijdingsdag? Vriendin heeft verschillende tips voor je.


Bevrijdingsfestivals. In veertien steden in Nederland zijn er bevrijdingsfestivals. Artiesten verplaatsen zich de hele dag per helikopter naar de festivals. Onder andere Nielson, Def P en Sunnery James & Ryan Marciano zijn dit jaar de ambassadeurs van de vrijheid. Kijk op www.bevrijdingsfestivals.nl welke artiesten je waar kunt zien.

KinderBevrijdingsdag. Vanaf 13.00 uur zijn kinderen en hun ouders welkom bij het Amsterdamse Vondelpark Openluchttheater in Amsterdam. Er is muziek en theater en er wordt stilgestaan bij de vrijheid in Nederland: hier kun je zomaar vrij voetballen op straat en rondrennen in het park. Niet alle kinderen op de wereld hebben deze vrijheid.

• Langs de Waal. Hou je van fietsen? Ga dan op Bevrijdingsdag fietsen voor vrijheid langs de kastelen aan de Waal. Daarnaast is er muziek, poëzie en theater. Kijk op www.beeldvanoranjelinten.nl voor meer informatie.

• Hemeltjelief Vrijheidspicknick. Deze reusachtige picknick in Amsterdam is vrij toegankelijk. Bij de NDSM-werf kun je genieten van heerlijke hapjes, muziek en kinderactiviteiten op je eigen kleed. Na 23.00 uur is er een afterparty in café Noorderlicht. Op www.hemeltjelieffestival.nl kun je een plekje reserveren.

• Kamp Amersfoort. Het Nationaal Monument Kamp Amersfoort is op 5 mei de hele dag open. Van 11.00 tot 15.00 uur worden gratis rondleidingen gegeven.

• Bevrijdingsvuur. Sinds 1948 wordt het Bevrijdingsvuur in Wageningen ontstoken. Inmiddels is het een nationaal evenement geworden. In de nacht van 4 op 5 mei wordt het vuur door Nederland verspreid. Veel sportgroepen komen naar Wageningen om het vuur op te halen en naar hun eigen gemeente te brengen. 

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 redenen waarom broers en zussen ons gelukkig en gezond houden

30.09.2017 - Vandaag is het Nationale Broer en Zus Dag. Dé perfecte dag om even stil te staan bij de waarde van jouw broer(s) en/of zus(sen).

Lees meer
Download gratis een lief kaartje voor je broer of zus

28.09.2017 - Aanstaande zaterdag (30 september) is het Nationale Broer en Zus-dag. Tijd om jouw broer en/of zus in het zonnetje te zetten. Wij maakten verschillende kaartjes die je gratis kunt downloaden en printen.

Gratis kaartje

1

De Vriendin Woonspecial ligt nu in de winkels

27.09.2017 - Inspiratie voor jouw huis vind je nu in de nieuwste Vriendin Woonspecial. 62 pagina's binnenkijken, woontips van 5 woondeskundigen en ontdek de nieuwste trends.

Lees meer
10 feitjes om je maandagmiddag wat op te vrolijken

25.09.2017 - Zie je op tegen de donkere herfstdagen? Of voel je je even down? Lees dan snel deze feitjes even door. Deze vrolijke feitjes zorgen gegarandeerd voor een lach op je gezicht en maken deze grauwe dagen wat dragelijker.

Lees meer
Op dit Instagram-account vind je de meest bizarre schmink-voorbeelden

22.09.2017 - Halloween komt steeds dichterbij. Om alvast in de stemming te komen, delen we dit Instagram-account met bizarre beelden.

Zien!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Twee nieuwe gratis Vriendin-posters

18.09.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee nieuwe posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Posters
Leuk nieuws: Mis(s) Mirande vlogt vanaf volgende week maandelijks voor Vriendin

14.09.2017 - Mis(s) Mirande neemt je vanaf volgende week mee in haar leven als Mis(s) 2017! Bekijk hier alvast een sneak preview van haar eerste vlog.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 107 |