×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

6x doen op Bevrijdingsdag

6x doen op Bevrijdingsdag
28.04.2016 -

Volgende week is het Bevrijdingsdag! Deze dag staan we stil bij de vrijheid die we in Nederland hebben, maar we staan ook stil bij andere landen om ons heen. Wat ga jij doen met Bevrijdingsdag? Vriendin heeft verschillende tips voor je.


Bevrijdingsfestivals. In veertien steden in Nederland zijn er bevrijdingsfestivals. Artiesten verplaatsen zich de hele dag per helikopter naar de festivals. Onder andere Nielson, Def P en Sunnery James & Ryan Marciano zijn dit jaar de ambassadeurs van de vrijheid. Kijk op www.bevrijdingsfestivals.nl welke artiesten je waar kunt zien.

KinderBevrijdingsdag. Vanaf 13.00 uur zijn kinderen en hun ouders welkom bij het Amsterdamse Vondelpark Openluchttheater in Amsterdam. Er is muziek en theater en er wordt stilgestaan bij de vrijheid in Nederland: hier kun je zomaar vrij voetballen op straat en rondrennen in het park. Niet alle kinderen op de wereld hebben deze vrijheid.

• Langs de Waal. Hou je van fietsen? Ga dan op Bevrijdingsdag fietsen voor vrijheid langs de kastelen aan de Waal. Daarnaast is er muziek, poëzie en theater. Kijk op www.beeldvanoranjelinten.nl voor meer informatie.

• Hemeltjelief Vrijheidspicknick. Deze reusachtige picknick in Amsterdam is vrij toegankelijk. Bij de NDSM-werf kun je genieten van heerlijke hapjes, muziek en kinderactiviteiten op je eigen kleed. Na 23.00 uur is er een afterparty in café Noorderlicht. Op www.hemeltjelieffestival.nl kun je een plekje reserveren.

• Kamp Amersfoort. Het Nationaal Monument Kamp Amersfoort is op 5 mei de hele dag open. Van 11.00 tot 15.00 uur worden gratis rondleidingen gegeven.

• Bevrijdingsvuur. Sinds 1948 wordt het Bevrijdingsvuur in Wageningen ontstoken. Inmiddels is het een nationaal evenement geworden. In de nacht van 4 op 5 mei wordt het vuur door Nederland verspreid. Veel sportgroepen komen naar Wageningen om het vuur op te halen en naar hun eigen gemeente te brengen. 

Foto: Dreamstime

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Luister de leukste kersthits: Vriendin Kerst Afspeellijst

06.12.2017 - We vroegen lezeressen naar hun favoriete kersthit. Wij maakten een afspeellijst op YouTube en Spotify die je de komende weken eindeloos kan afspelen.

Luisteren
De allermooiste Kerst reclames

02.12.2017 - Nu december aangebroken is, kunnen we weer volop genieten van deze feestmaand. De sfeervolle winkelstraten, lekker thuis onder een dekentje met warme chocomel en niet te vergeten de prachtige Kerst reclames. We hebben de mooiste reclames van de afgelopen jaren uitgekozen.

Lees meer!

2

Wat is jouw favoriete kerstnummer? Stem voor de Vriendin Kerst Afspeellijst

29.11.2017 - Na Sinterklaas mogen de kerstliedjes weer uit de speakers galmen. Daarom maken wij op YouTube en Spotify de Vriendin Kerst Afspeellijst. Help ons mee door jouw favoriete liedje in te sturen.

Stem

1

Nu in de winkels: Vriendin Winterspecial

29.11.2017 - De mooiste verhalen, fijnste puzzels en winterse beauty trends vind je in de nieuwe Vriendin Winterspecial. Lekker veel pagina's voor maar € 3,50. Abonnees betalen slechts € 2,95 in de webshop.

Lees meer
Top 10 sinterklaaswensen van kinderen

25.11.2017 - Tegenwoordig zijn de computers, robots en technisch speelgoed niet meer weg te denken. Maar wat staat bij kinderen nou echt bovenaan hun verlanglijstje? Intertoys verzamelde 36.000 verlanglijstjes en maakte daaruit een top 10, die toch best verrassend is!

Lees meer
Happy Anniversary Trip: Disneyland Paris viert feest met 5 Vriendin-lezeressen

23.11.2017 - Disneyland Paris bestaat 25 jaar en Vriendin 20 jaar en dat is reden voor een groot feest. Vijf lezeressen die iets te vieren hebben mochten met hun familie of vriendinnen op Happy Anniversary Trip naar Disneyland Paris.

Lees meer

5

Mis(s) Mirande vlog #3 & 4 in Disneyland Paris + win een Mickey of Minnie knuffel

22.11.2017 - Disneyland Paris bestaat dit jaar 25 jaar! Om dit te vieren mochten Vriendin-lezeressen naar het park. Ook Mirande ging mee om een vlog te maken en geeft mooie prijzen weg.

Vlog

14

Win 10x het boek Pannenkoekdag en lees het interview met Claudia Willekes & Geertje Tensen

22.11.2017 - Claudia en Geertje hebben een gezond pannenkoekboek uitgebracht, pannenkoeken zonder witte bloem of toegevoegde suikers en gemaakt van wel 17 verschillende soorten meel. Ze laten ons zien dat je met pannenkoeken eindeloos kunt variëren op een gezonde én lekkere manier!

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 110 |