×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

7 redenen om elke dag te lachen

7 redenen om elke dag te lachen
10.04.2016 -

Een dag niet gelachen, is een dag… minder gezond geleefd! In Vriendin las je al verschillende motieven om elke dag te lachen, maar er zijn nog veel meer goede redenen. Smile!


 

 

 

 

 

 

1. Je krijgt er minder rimpels van
Om te lachen heb je maar 15 gezichtsspieren nodig. Chagrijnig kijken zet er 43 aan het werk, wat een aanslag is op het collageen en je huid eerder laat verslappen.

2. Lachen is goed voor je hart
Er is een aantoonbaar verband tussen een goede gezondheid van het hart en lachen. Onderzoekers van de universiteit van het Maryland Medical Center toonde aan dat mensen van dezelfde leeftijd die veel lachen een 40% betere hartgezondheid hebben dan mensen die dat niet doen. De clou zit hier in de aanmaak van ontstekingsremmers die de aanmaak van plaque in de aderen tegengaan, zodat die minder snel dichtslibben.

Er is wel een belangrijke ‘maar’, want niet alle humor heeft hetzelfde effect, zo blijkt uit hetzelfde onderzoek. “Mensen die alleen van harde humor houden, hebben juist een grotere kans op een hartinfarct dan mensen die ook andere vormen van humor waarderen”, zegt sociaal psycholoog Jeffrey Goldstein van de Universiteit Utrecht. Stress speelt daarin een rol: wie vaak onder druk staat, maakt eerder hardere grappen om zich af te reageren.

3. Het beschermt je nieren
Lachen verlaagt onmiddellijk het niveau van proteïnes renine, angiotensinogene en prorenine die je nieren kunnen beschadigen, zo blijkt uit een studie van Foundation for Advancement of International Science in Japan. Volgens het onderzoek is goed lachen vooral effectief voor de nierfunctie van diabetici.

4. Gezond voor je vaten
Door te lachen zet het endothelium (dat is het ‘behangetje’ aan de binnenkant van je aderen) uit, waardoor de ader verwijd en het bloed beter kan rondstromen, zo blijkt uit onderzoek van de universiteit van het Maryland Medical Center.

5. Goed voor je humeur
Door te lachen neemt de bloeddoorstroming in het gezicht en de hersenen toe. Hierdoor worden de hersenen koeler en dat maakt stofjes als serotine en dopamine aan die een prettige stemming bewerkstelligen. Je lacht dus niet alleen omdat je vrolijk bent, je wordt ook vrolijk door lachen. Probeer het maar eens, bij een dip.

6. Bespaar op zorgkosten
Bij senioren die een programma volgen met zowel lichaamsbeweging als lachtherapie bleek bij 92% van de deelnemers de zorgkosten met dertig procent te dalen, volgens onderzoek van het Maryland Medical Center.

Wil je nog meer redenen om élke dag te lachen? Kijk dan vooral in Vriendin 14, hier vertellen we je nog 27 redenen waarom je niet moet vergeten te lachen. Smile!

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 redenen waarom broers en zussen ons gelukkig en gezond houden

30.09.2017 - Vandaag is het Nationale Broer en Zus Dag. Dé perfecte dag om even stil te staan bij de waarde van jouw broer(s) en/of zus(sen).

Lees meer
Download gratis een lief kaartje voor je broer of zus

28.09.2017 - Aanstaande zaterdag (30 september) is het Nationale Broer en Zus-dag. Tijd om jouw broer en/of zus in het zonnetje te zetten. Wij maakten verschillende kaartjes die je gratis kunt downloaden en printen.

Gratis kaartje

1

De Vriendin Woonspecial ligt nu in de winkels

27.09.2017 - Inspiratie voor jouw huis vind je nu in de nieuwste Vriendin Woonspecial. 62 pagina's binnenkijken, woontips van 5 woondeskundigen en ontdek de nieuwste trends.

Lees meer
10 feitjes om je maandagmiddag wat op te vrolijken

25.09.2017 - Zie je op tegen de donkere herfstdagen? Of voel je je even down? Lees dan snel deze feitjes even door. Deze vrolijke feitjes zorgen gegarandeerd voor een lach op je gezicht en maken deze grauwe dagen wat dragelijker.

Lees meer
Op dit Instagram-account vind je de meest bizarre schmink-voorbeelden

22.09.2017 - Halloween komt steeds dichterbij. Om alvast in de stemming te komen, delen we dit Instagram-account met bizarre beelden.

Zien!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Twee nieuwe gratis Vriendin-posters

18.09.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee nieuwe posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Posters
Leuk nieuws: Mis(s) Mirande vlogt vanaf volgende week maandelijks voor Vriendin

14.09.2017 - Mis(s) Mirande neemt je vanaf volgende week mee in haar leven als Mis(s) 2017! Bekijk hier alvast een sneak preview van haar eerste vlog.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 107 |