×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

7 redenen om elke dag te lachen

7 redenen om elke dag te lachen
10.04.2016 -

Een dag niet gelachen, is een dag… minder gezond geleefd! In Vriendin las je al verschillende motieven om elke dag te lachen, maar er zijn nog veel meer goede redenen. Smile!


 

 

 

 

 

 

1. Je krijgt er minder rimpels van
Om te lachen heb je maar 15 gezichtsspieren nodig. Chagrijnig kijken zet er 43 aan het werk, wat een aanslag is op het collageen en je huid eerder laat verslappen.

2. Lachen is goed voor je hart
Er is een aantoonbaar verband tussen een goede gezondheid van het hart en lachen. Onderzoekers van de universiteit van het Maryland Medical Center toonde aan dat mensen van dezelfde leeftijd die veel lachen een 40% betere hartgezondheid hebben dan mensen die dat niet doen. De clou zit hier in de aanmaak van ontstekingsremmers die de aanmaak van plaque in de aderen tegengaan, zodat die minder snel dichtslibben.

Er is wel een belangrijke ‘maar’, want niet alle humor heeft hetzelfde effect, zo blijkt uit hetzelfde onderzoek. “Mensen die alleen van harde humor houden, hebben juist een grotere kans op een hartinfarct dan mensen die ook andere vormen van humor waarderen”, zegt sociaal psycholoog Jeffrey Goldstein van de Universiteit Utrecht. Stress speelt daarin een rol: wie vaak onder druk staat, maakt eerder hardere grappen om zich af te reageren.

3. Het beschermt je nieren
Lachen verlaagt onmiddellijk het niveau van proteïnes renine, angiotensinogene en prorenine die je nieren kunnen beschadigen, zo blijkt uit een studie van Foundation for Advancement of International Science in Japan. Volgens het onderzoek is goed lachen vooral effectief voor de nierfunctie van diabetici.

4. Gezond voor je vaten
Door te lachen zet het endothelium (dat is het ‘behangetje’ aan de binnenkant van je aderen) uit, waardoor de ader verwijd en het bloed beter kan rondstromen, zo blijkt uit onderzoek van de universiteit van het Maryland Medical Center.

5. Goed voor je humeur
Door te lachen neemt de bloeddoorstroming in het gezicht en de hersenen toe. Hierdoor worden de hersenen koeler en dat maakt stofjes als serotine en dopamine aan die een prettige stemming bewerkstelligen. Je lacht dus niet alleen omdat je vrolijk bent, je wordt ook vrolijk door lachen. Probeer het maar eens, bij een dip.

6. Bespaar op zorgkosten
Bij senioren die een programma volgen met zowel lichaamsbeweging als lachtherapie bleek bij 92% van de deelnemers de zorgkosten met dertig procent te dalen, volgens onderzoek van het Maryland Medical Center.

Wil je nog meer redenen om élke dag te lachen? Kijk dan vooral in Vriendin 14, hier vertellen we je nog 27 redenen waarom je niet moet vergeten te lachen. Smile!

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Luister de leukste kersthits: Vriendin Kerst Afspeellijst

06.12.2017 - We vroegen lezeressen naar hun favoriete kersthit. Wij maakten een afspeellijst op YouTube en Spotify die je de komende weken eindeloos kan afspelen.

Luisteren
De allermooiste Kerst reclames

02.12.2017 - Nu december aangebroken is, kunnen we weer volop genieten van deze feestmaand. De sfeervolle winkelstraten, lekker thuis onder een dekentje met warme chocomel en niet te vergeten de prachtige Kerst reclames. We hebben de mooiste reclames van de afgelopen jaren uitgekozen.

Lees meer!

2

Wat is jouw favoriete kerstnummer? Stem voor de Vriendin Kerst Afspeellijst

29.11.2017 - Na Sinterklaas mogen de kerstliedjes weer uit de speakers galmen. Daarom maken wij op YouTube en Spotify de Vriendin Kerst Afspeellijst. Help ons mee door jouw favoriete liedje in te sturen.

Stem

1

Nu in de winkels: Vriendin Winterspecial

29.11.2017 - De mooiste verhalen, fijnste puzzels en winterse beauty trends vind je in de nieuwe Vriendin Winterspecial. Lekker veel pagina's voor maar € 3,50. Abonnees betalen slechts € 2,95 in de webshop.

Lees meer
Top 10 sinterklaaswensen van kinderen

25.11.2017 - Tegenwoordig zijn de computers, robots en technisch speelgoed niet meer weg te denken. Maar wat staat bij kinderen nou echt bovenaan hun verlanglijstje? Intertoys verzamelde 36.000 verlanglijstjes en maakte daaruit een top 10, die toch best verrassend is!

Lees meer
Happy Anniversary Trip: Disneyland Paris viert feest met 5 Vriendin-lezeressen

23.11.2017 - Disneyland Paris bestaat 25 jaar en Vriendin 20 jaar en dat is reden voor een groot feest. Vijf lezeressen die iets te vieren hebben mochten met hun familie of vriendinnen op Happy Anniversary Trip naar Disneyland Paris.

Lees meer

5

Mis(s) Mirande vlog #3 & 4 in Disneyland Paris + win een Mickey of Minnie knuffel

22.11.2017 - Disneyland Paris bestaat dit jaar 25 jaar! Om dit te vieren mochten Vriendin-lezeressen naar het park. Ook Mirande ging mee om een vlog te maken en geeft mooie prijzen weg.

Vlog

14

Win 10x het boek Pannenkoekdag en lees het interview met Claudia Willekes & Geertje Tensen

22.11.2017 - Claudia en Geertje hebben een gezond pannenkoekboek uitgebracht, pannenkoeken zonder witte bloem of toegevoegde suikers en gemaakt van wel 17 verschillende soorten meel. Ze laten ons zien dat je met pannenkoeken eindeloos kunt variëren op een gezonde én lekkere manier!

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 110 |