×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

7 redenen om elke dag te lachen

7 redenen om elke dag te lachen
10.04.2016 -

Een dag niet gelachen, is een dag… minder gezond geleefd! In Vriendin las je al verschillende motieven om elke dag te lachen, maar er zijn nog veel meer goede redenen. Smile!


 

 

 

 

 

 

1. Je krijgt er minder rimpels van
Om te lachen heb je maar 15 gezichtsspieren nodig. Chagrijnig kijken zet er 43 aan het werk, wat een aanslag is op het collageen en je huid eerder laat verslappen.

2. Lachen is goed voor je hart
Er is een aantoonbaar verband tussen een goede gezondheid van het hart en lachen. Onderzoekers van de universiteit van het Maryland Medical Center toonde aan dat mensen van dezelfde leeftijd die veel lachen een 40% betere hartgezondheid hebben dan mensen die dat niet doen. De clou zit hier in de aanmaak van ontstekingsremmers die de aanmaak van plaque in de aderen tegengaan, zodat die minder snel dichtslibben.

Er is wel een belangrijke ‘maar’, want niet alle humor heeft hetzelfde effect, zo blijkt uit hetzelfde onderzoek. “Mensen die alleen van harde humor houden, hebben juist een grotere kans op een hartinfarct dan mensen die ook andere vormen van humor waarderen”, zegt sociaal psycholoog Jeffrey Goldstein van de Universiteit Utrecht. Stress speelt daarin een rol: wie vaak onder druk staat, maakt eerder hardere grappen om zich af te reageren.

3. Het beschermt je nieren
Lachen verlaagt onmiddellijk het niveau van proteïnes renine, angiotensinogene en prorenine die je nieren kunnen beschadigen, zo blijkt uit een studie van Foundation for Advancement of International Science in Japan. Volgens het onderzoek is goed lachen vooral effectief voor de nierfunctie van diabetici.

4. Gezond voor je vaten
Door te lachen zet het endothelium (dat is het ‘behangetje’ aan de binnenkant van je aderen) uit, waardoor de ader verwijd en het bloed beter kan rondstromen, zo blijkt uit onderzoek van de universiteit van het Maryland Medical Center.

5. Goed voor je humeur
Door te lachen neemt de bloeddoorstroming in het gezicht en de hersenen toe. Hierdoor worden de hersenen koeler en dat maakt stofjes als serotine en dopamine aan die een prettige stemming bewerkstelligen. Je lacht dus niet alleen omdat je vrolijk bent, je wordt ook vrolijk door lachen. Probeer het maar eens, bij een dip.

6. Bespaar op zorgkosten
Bij senioren die een programma volgen met zowel lichaamsbeweging als lachtherapie bleek bij 92% van de deelnemers de zorgkosten met dertig procent te dalen, volgens onderzoek van het Maryland Medical Center.

Wil je nog meer redenen om élke dag te lachen? Kijk dan vooral in Vriendin 14, hier vertellen we je nog 27 redenen waarom je niet moet vergeten te lachen. Smile!

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Leer je kat trucjes met dit Instagram-account

22.08.2017 - Jaloers op hondeneigenaren die hun viervoeters allerlei trucjes leren? Niet nodig. Je kunt je kat ook van alles leren.

Lees meer
Deze moeder is héél blij dat de scholen weer beginnen en gaat viral

21.08.2017 - Ben jij blij als de kinderen weer naar school gaan? Deze moeder heel erg.

Zien
Door deze uitvinding til jij de wasmachine binnenkort in je eentje de trap op

17.08.2017 - Oké, een beetje hulp is wel fijn, maar grote spierballen zijn bij het tillen van de wasmachine in de toekomst helemaal niet meer nodig.

Lees meer
Gratis Vriendin-posters: leuk om in te lijsten

14.08.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Zien!
Linkshandigendag: trucjes voor linkshandigen op een rij

13.08.2017 - Het kan weleens onhandig zijn om als linkshandige door het leven te gaan. Slechts 10 procent van de wereldbevolking is linkshandig, dus dagelijkse producten worden ontworpen voor rechtshandigen mensen. Echt een heel groot drama is het niet, maar vandaag op Linkshandigendag staan we even stil bij handige trucjes en leuke feitjes.

Lees meer
Hoera! Het is Internationale Kattendag en dat vieren we met jullie mooiste foto's

08.08.2017 - Omdat de Vriendin-redactie dol is op huisdieren en omdat het 8 augustus Internationale Kattendag is, hebben we hier jullie mooiste kattenfoto’s verzameld. We vroegen jullie om foto's op Facebook en kregen meer dan 700 foto's!

Zien
Te schattige foto's: de jaguarwelpen Artis voor het eerst naar buiten

07.08.2017 - Op 28 juni werden in Artis twee schattige jaguarwelpen geboren. Na vijf weken in het nest te blijven, hebben ze nu hun eerste stapjes in het buitenverblijf gezet. Vrijwilliger Joke Kok zag het en maakte foto's!

Lees meer
De 10 grappigste uitspraken van jullie kinderen

07.08.2017 - Vorige week vroegen we jullie op Facebook om de grappigste uitspraken van jullie kinderen. We hebben hard gelachen om de reacties. Daarom delen we er 10.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 105 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

UPDATE

De eerste deelnemers van de Vriendin Shopdag in Tilburg zijn bekend!

Profiteer op zaterdag 9 september van mooie kortingen of andere leuke voordelen bij o.a. Miss Etam, La Ligna, Shoeby, Vero Moda, Triumph, Siebel Juweliers, Intersport, Roy Donders, unieke Tilburgse winkels en diverse horecagelegenheden zoals restaurants en Jack’s Casino.

De komende weken komen hier nog meer deelnemers bij….