×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Een weekje zonder Whatsapp

Een weekje zonder Whatsapp
26.02.2016 -

We geven toe: Whatsapp is een geweldige vondst. Maar het is ook verslavend, kost bergen tijd en vaak is het leuker als je gewoon belt of bij iemand langsgaat. Probeer daarom eens een weekje niet te whatsappen. Onmogelijk? Wij probeerden het uit.


Webredacteur Melissa besloot een week geen Whatsapp te gebruiken.

Ik Whatsapp veel in de avond. Ik klets eindeloos met vriendinnen en ik maak afspraken voor het weekend. Ook voor het slapengaan, terwijl ik weet dat je voor het slapen beter een goed boek kunt lezen. Ik las steeds vaker dat mensen minderen met Whatsapp en daarom besloot ik het ook uit te proberen. Ik stopte een week. Hieronder vertel ik hoe dat was.

Ik verwachtte dat ik mezelf op dag 1 zou tegenkomen. Zou het mij wel lukken om die telefoon links te laten liggen? Eigenlijk viel mij dat reuze mee. Doordat ik geen meldingen meer kreeg, had ik ook niet het idee dat ik informatie misliep. En als ik iets wilde weten, dan belde ik gewoon. Ik vind bellen veel gezelliger. Voor het slapengaan las ik die week een boek. Hierdoor werd ik slaperig en viel ik sneller en rustiger in slaap.

De voordelen die ik tegenkwam:
-Het was rustiger in mijn hoofd.
-Voor het slapengaan las ik een boek en sliep ik rustiger.
-Bij iemand langsgaan of bellen vond ik veel leuker.
-Ik hield veel meer tijd over voor andere dingen.

Halverwege de week werd het wel lastiger hoor. Bijvoorbeeld als ik even snel iets moest regelen. Daarom gebruik ik Whatsapp nu gewoon weer, want het blijft een handige tool om afspraken te maken met vriendinnen. Wel gebruik ik het veel minder. Want ik weet, ik kan heel goed zonder! 

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Nieuwe reep Tony Chocolonely: melk pompoenpit cranberry

13.11.2017 - Dol op de chocolade van Tony Chocolonely? Vanaf vandaag vind je in de schappen van de Albert Heijn weer een nieuwe smaak.

Lees meer
Wat je moet weten van de 'elfde van de elfde'

11.11.2017 - Het carnavalsseizoen is vandaag officieel gestart. Op 11 november om elf over elf 's avonds komt de Raad van Elf voor het eerst weer bij elkaar. Ook wordt vandaag de nieuwe Prins Carnaval bekend gemaakt.

Lees meer!
Kookboekengeschenk: 'Smaakmakers'

10.11.2017 - Voor de eerste keer is er nu een Kookboekengeschenk. Bij aankoop van € 19,50 aan kookboeken krijg je het boek 'Smaakmakers' cadeau.

Lees meer!

1

Decoreer je huis met deze mandala-stencils

08.11.2017 - Hoe leuk zijn deze mandala-stencils! Volg de tips en versier je huiskamer, slaapkamer of keuken met een van deze mooie mandala's.

Lees meer!
Mega grote kerstmarkt in Amsterdam

08.11.2017 - Nog geen plannen voor Kerst? Van 22 december tot en met 1 januari komt er in Amsterdam een kerstmarkt. Laat je onderdompelen in winterse sferen in de RAI op de Winterparade.

Lees meer!
Maak je tuin klaar voor Sint-Maarten

06.11.2017 - Heb je flink ingeslagen en wil je zaterdag met Sint-Maarten zo veel mogelijk zingende kinderen met vrolijke lampionnen aan de deur? Zorg dan dat je tuin en je voordeur er gezellig uitzien met deze tips.

Lees meer!
Maak je eigen lego snoep

06.11.2017 - Niet met je eten spelen? Sommige snoepjes vragen er gewoon om zoals deze lego winegums. Leuk voor je kinderen of om neer te zetten op een feestje.

Maak je eigen lego snoep
Maken: hotel voor je kat

04.11.2017 - Webredacteur Melissa kwam tijdens haar vakantie dit schattige huisje tegen in een hotel. Je maakt hem zelf heel simpel voor je eigen kat.

Maken
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 109 |