×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Een weekje zonder Whatsapp

Een weekje zonder Whatsapp
26.02.2016 -

We geven toe: Whatsapp is een geweldige vondst. Maar het is ook verslavend, kost bergen tijd en vaak is het leuker als je gewoon belt of bij iemand langsgaat. Probeer daarom eens een weekje niet te whatsappen. Onmogelijk? Wij probeerden het uit.


Webredacteur Melissa besloot een week geen Whatsapp te gebruiken.

Ik Whatsapp veel in de avond. Ik klets eindeloos met vriendinnen en ik maak afspraken voor het weekend. Ook voor het slapengaan, terwijl ik weet dat je voor het slapen beter een goed boek kunt lezen. Ik las steeds vaker dat mensen minderen met Whatsapp en daarom besloot ik het ook uit te proberen. Ik stopte een week. Hieronder vertel ik hoe dat was.

Ik verwachtte dat ik mezelf op dag 1 zou tegenkomen. Zou het mij wel lukken om die telefoon links te laten liggen? Eigenlijk viel mij dat reuze mee. Doordat ik geen meldingen meer kreeg, had ik ook niet het idee dat ik informatie misliep. En als ik iets wilde weten, dan belde ik gewoon. Ik vind bellen veel gezelliger. Voor het slapengaan las ik die week een boek. Hierdoor werd ik slaperig en viel ik sneller en rustiger in slaap.

De voordelen die ik tegenkwam:
-Het was rustiger in mijn hoofd.
-Voor het slapengaan las ik een boek en sliep ik rustiger.
-Bij iemand langsgaan of bellen vond ik veel leuker.
-Ik hield veel meer tijd over voor andere dingen.

Halverwege de week werd het wel lastiger hoor. Bijvoorbeeld als ik even snel iets moest regelen. Daarom gebruik ik Whatsapp nu gewoon weer, want het blijft een handige tool om afspraken te maken met vriendinnen. Wel gebruik ik het veel minder. Want ik weet, ik kan heel goed zonder! 

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Twee nieuwe gratis Vriendin-posters

18.09.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee nieuwe posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Posters
Leuk nieuws: Mis(s) Mirande vlogt vanaf volgende week maandelijks voor Vriendin

14.09.2017 - Mis(s) Mirande neemt je vanaf volgende week mee in haar leven als Mis(s) 2017! Bekijk hier alvast een sneak preview van haar eerste vlog.

Lees meer
Video: achter de schermen bij de gasthoofdredacteuren

12.09.2017 - Onze 20 gasthoofdredacteuren werkten hard aan ons verjaardagsnummer. Daarom verdienen zij een plek op de cover van deze week. De leuke fotoshoot legde webredacteur Myra vast in een video.

Zien

3

Vriendin bestaat 20 jaar!

12.09.2017 - Omdat we jarig zijn, komt deze week ons bijzondere verjaardagsnummer uit. Hoofdredacteur Sandera vertelt hoe het nummer is ontstaan.

Lees meer
Moét je zien: voorproefje Fifty Shades Freed

11.09.2017 - Waar waren we gebleven? Oja, er komt een bruiloft! Dat de knappe Grey heel wat vijanden heeft, konden we in de vorige films al zien. In dit voorproefje is te zien dat de spanning daarom stijgt.

Zien
20x de best gelezen artikelen van Vriendin.nl

11.09.2017 - Iedere week vind je weer nieuwe verhalen, nieuwtjes en tips op Vriendin.nl. Welke artikelen waren in het afgelopen jaren het populairst? We blikken terug.

Lees meer

2

Zo mooi: deze video laat zien hoe Dierenambulance twee zwanen weer samenbrengt

08.09.2017 - Dierenambulance Zuid-Holland Zuid zette een vrouwelijke zwaan gisteren terug in haar leefomgeving. Zo was zij weer terug bij de mannelijke zwaan. Hoe mooi het is dat de dieren elkaar weer ontmoeten, zie je in de video die op Twitter verscheen.

Video
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 107 |