×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Een weekje zonder Whatsapp

Een weekje zonder Whatsapp
26.02.2016 -

We geven toe: Whatsapp is een geweldige vondst. Maar het is ook verslavend, kost bergen tijd en vaak is het leuker als je gewoon belt of bij iemand langsgaat. Probeer daarom eens een weekje niet te whatsappen. Onmogelijk? Wij probeerden het uit.


Webredacteur Melissa besloot een week geen Whatsapp te gebruiken.

Ik Whatsapp veel in de avond. Ik klets eindeloos met vriendinnen en ik maak afspraken voor het weekend. Ook voor het slapengaan, terwijl ik weet dat je voor het slapen beter een goed boek kunt lezen. Ik las steeds vaker dat mensen minderen met Whatsapp en daarom besloot ik het ook uit te proberen. Ik stopte een week. Hieronder vertel ik hoe dat was.

Ik verwachtte dat ik mezelf op dag 1 zou tegenkomen. Zou het mij wel lukken om die telefoon links te laten liggen? Eigenlijk viel mij dat reuze mee. Doordat ik geen meldingen meer kreeg, had ik ook niet het idee dat ik informatie misliep. En als ik iets wilde weten, dan belde ik gewoon. Ik vind bellen veel gezelliger. Voor het slapengaan las ik die week een boek. Hierdoor werd ik slaperig en viel ik sneller en rustiger in slaap.

De voordelen die ik tegenkwam:
-Het was rustiger in mijn hoofd.
-Voor het slapengaan las ik een boek en sliep ik rustiger.
-Bij iemand langsgaan of bellen vond ik veel leuker.
-Ik hield veel meer tijd over voor andere dingen.

Halverwege de week werd het wel lastiger hoor. Bijvoorbeeld als ik even snel iets moest regelen. Daarom gebruik ik Whatsapp nu gewoon weer, want het blijft een handige tool om afspraken te maken met vriendinnen. Wel gebruik ik het veel minder. Want ik weet, ik kan heel goed zonder! 

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

Lekker het weekend in: dit zijn de vrolijkste nummers ooit

28.07.2017 - Het is wetenschappelijk bewezen dat de volgende nummers de vrolijkste nummers ooit gemaakt zijn.

Top-10
Kunstenaar wil Helmond wereldberoemd maken met leuke actie

27.07.2017 - En als jij hem helpt, kun je een weekendje weg winnen!

Zien

1

Zo kaap jij dé perfecte watermeloen uit de supermarkt

24.07.2017 - Zie je steeds weer die overheerlijke watermeloenen in de supermarkt liggen en overweeg je er eentje mee te nemen? Lees dan deze tips.

Lees de tips
Wauw! Met deze tas ben je straatverkopers te slim af

24.07.2017 - Willen we hebben...

Zien

2

Vriendin Shopdag: save the date

24.07.2017 - Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag!

Meer info
5x jullie mooiste opblaasfiguren

24.07.2017 - Op Facebook vroegen we jullie om een foto met een flamingo, unicorn of ander opblaasfiguur. Deze vijf foto's winnen een Vriendin Zomerspecial!

Zien!
Leuke verzameltip: deze vrouw verzamelt koffiebekers van over de hele wereld

22.07.2017 - Iets origineels meenemen vanuit een ander land deze zomer? Deze Instagrammer drinkt aardig wat koffie in haar leven en neemt de mooiste koffiebekers mee voor haar verzameling. Welke vind jij het leukst?

Lees verder
Te leuk om mee te wachten: schoolspullen shoppen

22.07.2017 - De zomervakantie duurt nog wel even, maar de leukste schoolspulletjes liggen alweer in de winkels. Wij zetten een paar producten in de schijnwerpers ter inspiratie.

Shopping
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 103 |

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar jouw waardering voor Vriendin en naar wat je van Vriendin verwacht. We zouden je dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!