×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

6x een klein maar mooi gebaar

6x een klein maar mooi gebaar
11.02.2016 -

Deze week (vanaf 9 tot en met 15 februari) is het Doe eens vriendelijk Week. Een mooi moment dus om eens extra vriendelijk te doen tegen een vriendin, je ouders, maar ook de buurvrouw, de treinconducteur of die hardwerkende postbode. Hier vind je een lijstje met kleine dingen waar je mensen vast heel blij mee maakt.


1. Parkeermeter
Heb je de parkeermeter volgegooid tot half vijf, maar vertrek je uiteindelijk alweer om half vier? Geef je parkeerkaart persoonlijk aan de eerstvolgende automobilist die de parkeerplaats oprijdt. Het is een simpel en klein gebaar, maar je kunt er mensen enorm blij mee maken.

2. Zeg gedag
Ren je vaak de trein in en uit zonder de treinconducteur te begroeten? Wens het treinpersoneel een goede dag. Het is beleefd en het maakt hun werk leuker.

3. Doneer oude spullen
Heb je veel oude boeken, kleren of speelgoed? Geef het aan een goed doel, een kringloopwinkel of een gezin met weinig geld. Of: heb je te veel boodschappen over? Bel aan bij de buren en geef je boodschappen weg. Zo maak je de buren blij en hoef je geen voedsel weg te gooien.

4. Een kaartje voor jou
Schrijf een lief kaartje voor je ouders, vriendin of partner. Zomaar. In het kaartje schrijf je bijvoorbeeld aan je moeder waarom je zo veel van haar houdt of schrijf een vriendin waarom je zo trots op haar bent. Ook leuk: schrijf een gedichtje voor iemand.

5. Laat mensen voor
Sta je in de supermarkt te wachten voor de kassa en heeft iemand achter je heel weinig boodschappen? Laat diegene dan voor. Op deze manier kun je meteen een gezellig gesprek aanknopen.

6. Helpen
En als je dan toch in de supermarkt bent.. Help iemand met het inladen van de boodschappen als je ziet dat het deze meneer of mevrouw veel kracht kost. 

Plaats een reactie

1Reacties

 • Dit is niet ok!

  San-dra1971 vr 12 feb '16 11:22

  Mooi plan ! Dat zouden we vaker moeten doen, dan wordt de wereld een stukje mooier.
  Reageer!
Door deze uitvinding til jij de wasmachine binnenkort in je eentje de trap op

17.08.2017 - Oké, een beetje hulp is wel fijn, maar grote spierballen zijn bij het tillen van de wasmachine in de toekomst helemaal niet meer nodig.

Lees meer
Gratis Vriendin-posters: leuk om in te lijsten

14.08.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Zien!
Linkshandigendag: trucjes voor linkshandigen op een rij

13.08.2017 - Het kan weleens onhandig zijn om als linkshandige door het leven te gaan. Slechts 10 procent van de wereldbevolking is linkshandig, dus dagelijkse producten worden ontworpen voor rechtshandigen mensen. Echt een heel groot drama is het niet, maar vandaag op Linkshandigendag staan we even stil bij handige trucjes en leuke feitjes.

Lees meer
Hoera! Het is Internationale Kattendag en dat vieren we met jullie mooiste foto's

08.08.2017 - Omdat de Vriendin-redactie dol is op huisdieren en omdat het 8 augustus Internationale Kattendag is, hebben we hier jullie mooiste kattenfoto’s verzameld. We vroegen jullie om foto's op Facebook en kregen meer dan 700 foto's!

Zien
Te schattige foto's: de jaguarwelpen Artis voor het eerst naar buiten

07.08.2017 - Op 28 juni werden in Artis twee schattige jaguarwelpen geboren. Na vijf weken in het nest te blijven, hebben ze nu hun eerste stapjes in het buitenverblijf gezet. Vrijwilliger Joke Kok zag het en maakte foto's!

Lees meer
De 10 grappigste uitspraken van jullie kinderen

07.08.2017 - Vorige week vroegen we jullie op Facebook om de grappigste uitspraken van jullie kinderen. We hebben hard gelachen om de reacties. Daarom delen we er 10.

Lees meer
Deze is voor de mannen: zo vind je een perfect cadeautje

04.08.2017 - Mannen opgelet! Kost het altijd veel moeite om een cadeautje voor je vrouw of vriendin te vinden? Wij hebben een slimme truc gevonden.

Lees meer
Op deze Facebookpagina vind je de leukste uitspraken van kinderen

03.08.2017 - Ze zijn gênant, grappig en soms heel slim: de uitspraken van kinderen. De volgende Facebookpagina verzamelt leuke uitspraken.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 105 |

Vriendin Shopdag in Tilburg 9 september 2017

Kun jij ook niet wachten om je najaarsgarderobe bij elkaar te shoppen? 
Kom dan gezellig met een vriendin, je zus, je moeder of een buurvrouw naar de Vriendin Shopdag op 9 september in Tilburg!

Profiteer van exclusieve Vriendin-korting, ontvang een goodiebag en geniet van leuke extra’s.

Ook kan je gezellig bijkletsen met vriendinnen in verschillende horecagelegenheden. Dit wil je niet missen!

 

Profiteer van:

 • Exclusieve Vriendin korting bij winkels
 • Exclusieve Vriendin korting bij horeca gelegenheden
 • Een gevulde goodiebag
 • Leuke extra’s!