×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

6x een klein maar mooi gebaar

6x een klein maar mooi gebaar
11.02.2016 -

Deze week (vanaf 9 tot en met 15 februari) is het Doe eens vriendelijk Week. Een mooi moment dus om eens extra vriendelijk te doen tegen een vriendin, je ouders, maar ook de buurvrouw, de treinconducteur of die hardwerkende postbode. Hier vind je een lijstje met kleine dingen waar je mensen vast heel blij mee maakt.


1. Parkeermeter
Heb je de parkeermeter volgegooid tot half vijf, maar vertrek je uiteindelijk alweer om half vier? Geef je parkeerkaart persoonlijk aan de eerstvolgende automobilist die de parkeerplaats oprijdt. Het is een simpel en klein gebaar, maar je kunt er mensen enorm blij mee maken.

2. Zeg gedag
Ren je vaak de trein in en uit zonder de treinconducteur te begroeten? Wens het treinpersoneel een goede dag. Het is beleefd en het maakt hun werk leuker.

3. Doneer oude spullen
Heb je veel oude boeken, kleren of speelgoed? Geef het aan een goed doel, een kringloopwinkel of een gezin met weinig geld. Of: heb je te veel boodschappen over? Bel aan bij de buren en geef je boodschappen weg. Zo maak je de buren blij en hoef je geen voedsel weg te gooien.

4. Een kaartje voor jou
Schrijf een lief kaartje voor je ouders, vriendin of partner. Zomaar. In het kaartje schrijf je bijvoorbeeld aan je moeder waarom je zo veel van haar houdt of schrijf een vriendin waarom je zo trots op haar bent. Ook leuk: schrijf een gedichtje voor iemand.

5. Laat mensen voor
Sta je in de supermarkt te wachten voor de kassa en heeft iemand achter je heel weinig boodschappen? Laat diegene dan voor. Op deze manier kun je meteen een gezellig gesprek aanknopen.

6. Helpen
En als je dan toch in de supermarkt bent.. Help iemand met het inladen van de boodschappen als je ziet dat het deze meneer of mevrouw veel kracht kost. 

Plaats een reactie

1Reacties

  • Dit is niet ok!

    San-dra1971 vr 12 feb '16 11:22

    Mooi plan ! Dat zouden we vaker moeten doen, dan wordt de wereld een stukje mooier.
    Reageer!

1

3 redenen waarom broers en zussen ons gelukkig en gezond houden

30.09.2017 - Vandaag is het Nationale Broer en Zus Dag. Dé perfecte dag om even stil te staan bij de waarde van jouw broer(s) en/of zus(sen).

Lees meer
Download gratis een lief kaartje voor je broer of zus

28.09.2017 - Aanstaande zaterdag (30 september) is het Nationale Broer en Zus-dag. Tijd om jouw broer en/of zus in het zonnetje te zetten. Wij maakten verschillende kaartjes die je gratis kunt downloaden en printen.

Gratis kaartje

1

De Vriendin Woonspecial ligt nu in de winkels

27.09.2017 - Inspiratie voor jouw huis vind je nu in de nieuwste Vriendin Woonspecial. 62 pagina's binnenkijken, woontips van 5 woondeskundigen en ontdek de nieuwste trends.

Lees meer
10 feitjes om je maandagmiddag wat op te vrolijken

25.09.2017 - Zie je op tegen de donkere herfstdagen? Of voel je je even down? Lees dan snel deze feitjes even door. Deze vrolijke feitjes zorgen gegarandeerd voor een lach op je gezicht en maken deze grauwe dagen wat dragelijker.

Lees meer
Op dit Instagram-account vind je de meest bizarre schmink-voorbeelden

22.09.2017 - Halloween komt steeds dichterbij. Om alvast in de stemming te komen, delen we dit Instagram-account met bizarre beelden.

Zien!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Twee nieuwe gratis Vriendin-posters

18.09.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee nieuwe posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Posters
Leuk nieuws: Mis(s) Mirande vlogt vanaf volgende week maandelijks voor Vriendin

14.09.2017 - Mis(s) Mirande neemt je vanaf volgende week mee in haar leven als Mis(s) 2017! Bekijk hier alvast een sneak preview van haar eerste vlog.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 107 |