×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.
Advertisement

Schrijftips van bestseller-auters!

Schrijftips van bestseller-auters!
14.10.2015 -

Heb jij altijd al de droom gehad om schrijfster te worden? Zou jij heel graag een feelgoodboek willen uitgeven? Of loop je al een tijdje rond met een verhaallijn in je hoofd? Lees deze schrijftips en begin met schrijven.


Deze week vind je in Vriendin een oproep om mee te doen aan onze schrijfwedstrijd. Meedoen? Lees dan de oproep in Vriendin 42. Een aantal handige schrijftips van bestseller-auteurs vind je hieronder: 

Schrijftips van auteur Gillian King
In haar nieuwste roman Alles of niets! wordt door alle betrokkenen hoog spel gespeeld met de liefde. Knap geschreven door Gillian King (1978), die hiermee haar vijfde roman publiceert bij Uitgeverij Zomer & Keuning. Naast haar schrijverschap runt Gillian een praktijk voor kinderen met leerproblemen.

1. Schrijf! Dat klinkt gemakkelijker dan het is, want wat als je geen inspiratie meer hebt? Tja, soms gaat het vanzelf, maar vaak moet je nu eenmaal gaan schrijven totdat je wél inspiratie hebt. Niet wachten, maar doen.

2. Verbeter je schrijftechniek door héél veel te lezen. Bekijk eens hoe jouw favoriete schrijvers een dialoog opbouwen. Hoe de spanningsboog wordt opgebouwd. Hoe de personages hun eigen ‘schrijfstem’ krijgen. Lees en leer.

3. Kijk kritisch naar je eigen werk en durf te schrappen. Ook al heb je weken achter elkaar keihard gewerkt, als het niet goed voelt, luister hier dan naar en begin opnieuw.

4. Iedereen houdt van humor in boeken. En een beetje humor kan in ieder boek.

5. Zorg dat je meteen vanaf het begin jouw lezers weet te boeien. Het zou toch zonde zijn als jouw boek na het eerste hoofdstuk wordt ingeruild voor een ander boek.

Meer informatie over Alles of niets!

Dankzij de subtiele humor en herkenbare situaties leest Alles of niets! heerlijk weg. Een must read voor dit najaar!  €15,00 – ISBN: 9789401900584

Schrijftips van auteur Eva de Wit
De feelgoodroman Een huis in Frankrijk van Eva de Wit zal liefhebbers van Santa Montefiore en Maeve Binchy niet onberoerd laten. De auteur heeft het talent om vier totaal verschillende karakters geloofwaardig uit te werken en de lezer voor alle vier in te nemen. Een huis in Frankrijk was dé zomerhit van 2015, heb jij het al gelezen?

1. Denk goed na over je eerste zin/alinea, die moet pakkend zijn en je lezer meteen boeien of nieuwsgierig maken.

2. Gebruik regelmatig dialogen, wees niet te veel 'verteller'.

3. Bedenk van te voren goed, hoe je hoofdpersoon is, hoe zijn/haar karakter is en blijf daar consequent in tijdens het hele verhaal. Dus laat een verlegen meisje niet opeens allerlei bijdehante uitspraken doen. 

4. Probeer je lezer niet alles uit te leggen, want dan gebruik je al snel te veel woorden en loop je het gevaar langdradig te worden.

5. Laat je verhaal, als het klaar is, een paar weken rusten en lees het dan goed door, wees kritisch voor jezelf.  Schrap gerust het  
    een en ander!

Meer informatie over Een huis in Frankrijk

Vier vriendinnen komen bij elkaar in een landhuis in Frankrijk. Daar blijkt dat ze alle vier hun geheimen hebben en dat niemand het zo goed voor elkaar heeft als ze graag zou willen. €15,00 - ISBN: 9789401904384

Schrijftips van auteur Sandra Berg
Deze zomer bracht Sandra Berg haar nieuwe boek Voorbij de duisternis uit waarin ze historie, spanningen en romantiek combineert. Deze feelgood schrijfster woont en werkt in Zweden, waar zij alle ruimte heeft om haar spannende en verrassende romans te schrijven. Met de roman Als de dag van toen werd Sandra genomineerd voor de Valentijnprijs 2015.

1. Weet wat je gaat schrijven. Leg voor jezelf de rode draad van het verhaal (en de karakters) vast, die je niet meer uit het oog verliest. 

2. Werk op vaste tijden, elke dag (eventueel weekend uitgezonderd)

3. Doe iets, als je aan de computer zit. Ook als je hoofd niet meewerkt. Zoek in dat geval informatie op, ga brainstormen, schrijf op wat in je opkomt... maar doe iets. Ga niet naar een leeg scherm staren in de hoop dat het vanzelf komt.

4..Zorg ervoor dat de karakters in je verhaal geloofwaardig overkomen.Het is bijvoorbeeld geen goed idee om je hoofdpersoon een arts te laten zijn, als je zelf totaal geen kennis over/ervaring in de medische wereld hebt. 

5. Doe research. Zorg dat de non-fictieve aspecten van je verhaal kloppen. Als een van je personages aan een aandoening lijdt, dien je te weten wat dat exact inhoudt. Als je verhaal zich in een bepaalde stad/land afspeelt, moet de informatie daarover kloppen met de werkelijkheid. Kortom... weet wat je schrijft. 

Meer informatie over Voorbij de duisternis

Voorbij de duisternis is een intrigerende roman van Sandra Berg, die met Als de dag van toen genomineerd was voor de Valentijnprijs 2015. €14,99 - ISBN: 9789401904537

Foto: Shutterstock

Plaats een reactie

 Reacties

Geef als eerste een reactie

1

3 redenen waarom broers en zussen ons gelukkig en gezond houden

30.09.2017 - Vandaag is het Nationale Broer en Zus Dag. Dé perfecte dag om even stil te staan bij de waarde van jouw broer(s) en/of zus(sen).

Lees meer
Download gratis een lief kaartje voor je broer of zus

28.09.2017 - Aanstaande zaterdag (30 september) is het Nationale Broer en Zus-dag. Tijd om jouw broer en/of zus in het zonnetje te zetten. Wij maakten verschillende kaartjes die je gratis kunt downloaden en printen.

Gratis kaartje

1

De Vriendin Woonspecial ligt nu in de winkels

27.09.2017 - Inspiratie voor jouw huis vind je nu in de nieuwste Vriendin Woonspecial. 62 pagina's binnenkijken, woontips van 5 woondeskundigen en ontdek de nieuwste trends.

Lees meer
10 feitjes om je maandagmiddag wat op te vrolijken

25.09.2017 - Zie je op tegen de donkere herfstdagen? Of voel je je even down? Lees dan snel deze feitjes even door. Deze vrolijke feitjes zorgen gegarandeerd voor een lach op je gezicht en maken deze grauwe dagen wat dragelijker.

Lees meer
Op dit Instagram-account vind je de meest bizarre schmink-voorbeelden

22.09.2017 - Halloween komt steeds dichterbij. Om alvast in de stemming te komen, delen we dit Instagram-account met bizarre beelden.

Zien!

1

Mis(s) Mirande vlog #1 kijkje op Vriendin Shopdag + win een goodiebag

19.09.2017 - Mis(s) Mirande vlogt voor Vriendin en dit is haar eerste vlog! Ze gaat shoppen met haar moeder, doet fotoshoots en wordt officieel ambassadrice van Sunrise Medical Quicky. Ook vlogt Mirande op de Vriendin Shopdag.

Vlog
Twee nieuwe gratis Vriendin-posters

18.09.2017 - In Vriendin komen iedere week mooie spreuken voorbij. Wil je een inspirerende poster ophangen? We stellen nu twee nieuwe posters gratis beschikbaar om te downloaden en/of te printen. Leuk om in een lijstje te doen.

Posters
Leuk nieuws: Mis(s) Mirande vlogt vanaf volgende week maandelijks voor Vriendin

14.09.2017 - Mis(s) Mirande neemt je vanaf volgende week mee in haar leven als Mis(s) 2017! Bekijk hier alvast een sneak preview van haar eerste vlog.

Lees meer
« vorige | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | ... | 107 |