Placeholder

Ingrid blog 1: over Weight Watchers Online

Ingrid (26) wil met Weight Watchers Online afvallen tot ze een gezond gewicht heeft. In haar eerste blog gaat ze vol goede moed van start, maar het is soms best moeilijk om lekkere dingen te laten staan…

Ingrid (26) wil met Weight Watchers Online afvallen tot ze een gezond gewicht heeft. In haar eerste blog gaat ze vol goede moed van start, maar het is soms best moeilijk om lekkere dingen te laten staan…

 

"Mijn eerste blog voor Vriendin.nl toch best wel spannend hoor. Om jullie eerlijk te bekennen heb ik wel even getwijfeld of ik mee wilde doen toen ik werd uitgekozen. Jeetje, zo met je gezicht en naam op het internet is toch wel een beetje eng. Maar zoals je nu kunt lezen ben ik toch overstag gegaan.

Ik ben nu iets meer dan een week bezig met Weight Watchers Online. En ik niet alleen. Mijn vriend doet ook mee. Een jaar of vijf geleden heb ik ook al een keer Weight Watchers gedaan. Toentertijd heb ik geen cursus gevolgd, maar via de boodschappengids (waarin alle punten staan) en een schrift punten geteld. Dat is toen goed bevallen.

De boodschappengids heb ik dus weer uit een la getrokken en samen met mijn vriend ben ik enthousiast gaan uitrekenen hoeveel punten we per dag mogen. Maar de boodschappengids is inmiddels verouderd en dus doen we nu ‘hip’ via de mobiele app  bijhouden hoeveel punten we eten. Heel simpel!

 

Wat ook leuk is dat er bij het AD elke zaterdag boekjes van de Weight Watchers zitten met veel lekkere recepten en tips. Vorige week wilde ik het gerecht: Spaghetti met scampi’s en rucola maken (deel 1, dagmenu 2). Ik ben gek op spaghetti en ook vis vind ik heerlijk, maar aangezien ik geen keukenprinses ben en wij nauwelijks basisproducten in huis hadden, was het een hele klus om alles te vinden. Ik heb een halfuur in de winkel naar rucola gezocht, om het vervolgens te vinden op de plek waar ik begonnen was. Tjah! Voordeel was wel dat ik heel wat keer de winkel moest doorlopen en dus in beweging was. Heel positief dus ☺!

Moeilijkheden die ik tot nu toe ondervind zijn vooral verleidingen. Ik werk gedeeltelijk thuis en gedeeltelijk op locatie. Eerst dacht ik: op kantoor heb ik geen last van verleidingen, maar samen met je collega’s naar de kantine en zien en vooral ruiken hoe zij (ongezonde) dingen nemen is toch wel lastig. Maar thuis vind ik het nog moeilijker! De eerste dagen als ik honger (of trek?) had, ging ik echt op zoek naar iets. Nu ligt de fruitschaal vol met appels en peren en gaat het beter. En af en toe iets lekkers mag best toch? Zo heb ik ontdekt dat één Chokotoff maar een 1 punt is. En van eentje kun je best lang genieten!

Tot over twee weken!
Succes allemaal, Ingrid

Probeer Weight Watchers Online nu één week gratis!

  • 24 uur per dag tot je beschikking
  • ProPoints ® waarden van meer dan 6.000 voedingsmiddelen en meer dan 650 recepten
  • Interactieve hulpmiddelen om je voeding en activiteiten bij te houden
  • Persoonlijke doelen op basis van je lengte en gewicht
  • Met het Gewichtsverloop breng je je voortgang in kaart
  • Fitness-tips voor ieder niveau, inclusief demo's
  • Altijd je ProPoints ® dagboek bij je met de Weight Watchers App (alleen voor iPhone en iPad)!