Thuis

Womenpower

Dat vrouwen beter zijn dan mannen, wisten wij natuurlijk al lang. Maar voor het geval je partner het maar niet wil geloven, zet Vriendin 11 feiten op een rijtje.

 1. Vrouwen leren beter
  Een onderzoek toont aan dat vrouwen betere leerlingen zijn. Een nieuwe taak op het werk zal een vrouw dus beter begrijpen dan een mannelijke collega. Daarnaast zijn vrouwen ook aandachtiger, flexibeler en georganiseerder.
 2. Vrouwen zijn slimmer
  Niet alleen zijn we betere leerlingen, maar we zijn ook slimmer. Wereldwijde IQ-testen wijzen uit dat vrouwen een hoger IQ hebben dan mannen. 
 3. Vrouwen zijn hygiënischer
  Vrouwen maken vaker (en misschien ook beter) schoon. Het bureau van een man is gemiddeld smeriger dan die van een vrouw. Uit een studie blijkt dat het gaat om 10 tot 20% meer bacteriën.
 4. Vrouwen zijn beter in solliciteren
  Vóór het sollicitatiegesprek hebben vrouwen weliswaar meer stress, maar tijdens het gesprek kunnen vrouwen beter omgaan met hun zenuwen. Dit komt doordat vrouwen zich beter voorbereiden op het gesprek.
 5. Vrouwen zijn knapper
  Ja, het is echt waar! Een recente studie toonde aan dat vrouwen evolutionair gezien steeds knapper worden, terwijl mannen hetzelfde blijven. Hoe dit komt? Aantrekkelijke vrouwen krijgen 16% meer kinderen dan minder aantrekkelijke vrouwen. Bovendien is de kans 36% hoger bij mooie mensen om een dochter als eerstgeborene te krijgen.
 6. Vrouwen vinden beter troost
  Vrouwen praten. En dan vooral over hun gevoelens. Dus als ons iets dwarszit, dan zeggen we dat gewoon. Hierdoor vinden we beter en sneller troost bij anderen.
 7. Vrouwen eten gezonder
  Uit een onderzoek blijkt dat mannen vooral kiezen voor pizza’s en rood vlees, terwijl vrouwen meer fruit en groenten op hun bord leggen.
 8. Vrouwen hebben een beter afweersysteem
  Het vrouwelijke hormoon oestrogeen is het geheime wapen van ons afweersysteem. Dit helpt ons bij het bestrijden van infecties.
 9. Vrouwen leven langer
  In het algemeen leven vrouwen zo’n 5 tot 10 jaar langer dan mannen. Daarnaast is 85% van alle 100-plussers ter wereld een vrouw.
 10. Vrouwen zijn prettigere collega’s
  Een heleboel experts zijn overtuigd dat vrouwen betere bazen zijn dan mannen. Vrouwen kunnen beter luisteren, problemen oplossen en multitasken. Zo zorgen ze ervoor dat werknemers gemotiveerd blijven.
 11. Vrouwen overleven meer auto-ongelukken
  Mannen hebben 77% meer kans om te sterven bij een auto-ongeluk dan vrouwen. Dat blijkt uit een onderzoek. Hmm… zouden we dan toch beter kunnen autorijden?
Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Waar ben jij beter in dan je man?

Anders, namelijk...

Koken, wassen, schoonmaken, strijken enz. Gewoon het hele huishouden 😀

Anders, namelijk...

slapen want ik kan overal slapen en altijd.en bakken .schoonmaken en koken en wassen is toch veel gezellige samen

Anders, namelijk...

Zoeken

Instagram