Thuis

Verbeter de wereld in 5 minuten!

Altijd al iets goeds willen doen, maar heb je eigenlijk nooit genoeg tijd? Vandaag, 5 oktober, is het Five Minute Friday. Ikkominactie.nl vraagt met deze speciale dag aandacht voor kleine wereldverbeterende acties. Ze willen op deze manier laten zien dat het niet veel tijd of moeite hoeft te kosten om iets goeds te doen.

Je staat er misschien niet bij stil, maar iedereen kan de wereld verbeteren. Zelfs in de paar minuten die je aan het eind van je drukke werkdag  overhebt. Teken bijvoorbeeld een online petitie terwijl je op de trein staat te wachten of kijk hoe duurzaam jouw favoriete kledingmerk is. Alle kleine beetjes maken samen een groot verschil!

De website ikkominactie.nl wil de wereld verbeteren makkelijk en leuk maken. Ze verzamelen alle acties voor een betere wereld, van honger in Afrika tot het gezelschap houden van de eenzame bejaarde op de hoek.  

Als je je nu aanmeldt op ikkominactie.nl maak je ook nog eens kans om extra beloond te worden. De top 5 die de meeste tijd aan acties heeft besteed, ontvangt een exclusief voor Ikkominactie ontworpen fietsmandje van MyBasket. Zo heb je nooit meer een plastic tasje nodig.
De nummer 1 wint ook een ketting en armband van FairBeads, gemaakt door Afrikaanse vrouwen, en het boek van Marieke Eyskoot over eerlijke kleding; Talking dress.

Heb je geen idee hoe jij in een paar minuten de wereld kunt verbeteren? Een paar voorbeelden:

  • Ben je Facebook aan het checken op je werk? Download dan meteen even het programma Printfriendly waarmee alle pagina's die je print zo papiervriendelijk worden uitgeprint. Dat scheelt pagina's en dus bomen!
  • Heb je zin in een gezonde hap voor het avondeten? Kies dan voor seizoensgroenten -en fruit. Ook daarmee red je de wereld een beetje!
  • Stop je onderweg vaak nog even bij de benzinepomp om wat te drinken te halen? Neem voortaan zelf een flesje mee. Op genoeg plekken kun je ‘m bijvullen, helemaal gratis! Dat bespaart jou geld en de wereld afval.
  • Kun je niet wachten tot je vrijdagmiddagborrel begint en komt er niks meer uit je handen? Kijk alvast even op RankaBrand welk biermerk het meest verantwoord is.

Meld je aan op ikkominactie.nl en lees daar ook meer concrete wereldverbeterende acties.

Reageer op dit artikel

Hoe ga jij vandaag de wereld verbeteren?

Ik ga...

:inlove: :inlove: :inlove: :inlove:

Ik ga...

Ik weet niet of het kan, maar ik begin al met iedereen een glimlach te geven en over de rest moet ik nog eventjes 5 minuten nadenken

Ik ga...

een pan homemade soep brengen naar mijn bejaarde buurman…

Ik ga...

:inlove: vroeg naar bed:D

Anoniem

Ik ga...

Bij mijzelf beginnen dan maar……….geen idee hpe,maar komt goed!

Ik ga...

mezelf verbeteren

Instagram