Thuis

Tips voor het schrijven van een leuk oproepje in ‘Vriendschap gezocht’

Je kunt een oproepje plaatsen als je op zoek bent naar een leuke vriendschap. Wat is handig om daar wel en niet in te zetten? Vriendin.nl geeft je een paar tips.

Voorbereiding

Bedenk voordat je het oproepje plaatst goed waar je precies naar op zoek bent en lees eerste een paar oproepjes om ideeën op te doen. Vraag je af waar je zelf op zou reageren.

Zoek je een penvriendin, iemand om een keer koffie mee te drinken of contacten in een nieuwe buurt? Hoe specifieker je oproepje is, hoe meer kans je hebt dat de personen die reageren ook aansluiten bij waar jij naar op zoek bent.

In je oproepje

Let op je taalgebruik. Je kunt natuurlijk woorden afkorten of sms-taal gebruiken, maar bedenk je goed hoe dat overkomt op de lezer.

Wees eerlijk. Je hoeft echt niet alles te vertellen, maar liegen in je contactadvertentie heeft geen voordelen. Voorkom dus teleurstellingen en valse verwachtingen en hou het 'echt'.

Kies een originele en korte titel. "Vriendin gezocht omgeving Zwolle" zegt wel alles, maar daagt niet echt uit tot verder lezen. "Koffieliefhebber zoekt theeleut omgeving Zwolle" prikkelt meer.

Maak je oproepje niet te kort (minder dan 3 regels) of te lang (meer dan 10 regels). Je hoeft op Vriendin.nl geen rekening te houden met hoe lang je oproepje is, dus schrijf woorden gewoon voluit en zeg wat je bedoelt.

Wat is belangrijk om te weten voor de lezer? Wat verwacht je, wat maakt jou uniek en waarom zouden mensen contact met jou op moeten nemen? Vertel niet alleen waar je naar op zoek bent, maar ook wat je te bieden hebt. Ook humor doet het goed in oproepjes, hou het luchtig en nonchalant.

Daag de lezeressen uit om in actie te komen zonder dwingend te zijn. "Spreekt dit oproepje je aan, stuur dan een reactie en misschien klikt het wel."

Beter van niet

Vermijd persoonlijke ontboezemingen in je oproepje, daar heb je, als je een leuk contact gevonden hebt, nog alle tijd voor. 

Zeg wat je wél wilt, niet wat je niet wilt. Zinnen als "Niet na één keer stoppen met schrijven!" schrikken echt ontzettend af.

Als je veel leestekens plaatst of in hoofdletters schrijft, loop je het risico dat je jezelf een beetje overschreeuwt. VIND JE OOK NIET??!!!!!! 

Clichés doen het niet echt goed in een oproepje. Kijk of je er iets anders van kan maken!

Goed om te weten

Je privacy op Vriendschap gezocht is goed afgeschermd. Reacties worden binnen de site van Vriendin naar je doorgestuurd. De reageerder krijgt dus niet jouw mailadres te zien. Let op dat je in je eigen oproepje niet te veel persoonlijke informatie geeft. Plaats geen telefoonnummer of mailadres in je oproepje (als je dat niet openbaar wilt hebben). Vertel waar je woont als dat belangrijk is voor het contact, maar niet in welke straat je woont bijvoorbeeld.

Een paar goede voorbeelden

Gezellige mama's uit Helmond gezocht! Bekijk het oproepje

Brievenbus zoekt pen+papier+envelop+postzegel Bekijk het oproepje

Gezinnen met zorgkinderen Bekijk het oproepje

Plaats je eigen oproepje of bekijk alle oproepjes.

Reageer op dit artikel

Heb jij wel eens een contactadvertentie geplaatst?

Nee.

:inlove: met mijn eigen mannetje

Nee.

Ik heb gelukkig mijn eigen man, maar zou er eigenlijk ook geen behoefte aan hebben,

Ja.

Ik heb pas een oproepje geplaatst, vandaag afgesproken dus ben erg benieuwd

Ja.

Ja….en dat heeft me de liefde van mijn leven gebracht

Ja.

Alleen hier op deze site…
Maar ik heb er niet zo veel respons op gekregen omdat de meeste mensen die dit blad lezen wat jonger zijn dan ik ben………..

Ja.

Ja toen ik vrijgezel was,maar ben nu 8 jaar samen met mijn man,en geen behoefte aan een andere relatie.

Ja.

Ja toen ik vrijgezel was,maar ben nu al 8 jaar samen met mijn man en heb nu geen behoefte aan een andere relatie,dus nu hoef ik ook geen contactadvertentie te plaatsen.

Ja.

Ja toen ik vrijgezel was,maar ben nu al 8 jaar samen met mijn man en heb nu geen behoefte aan een andere relatie,dus nu hoef ik ook geen contactadvertentie te plaatsen.

Anoniem

Ja.

Hier maar ook op andere site,s vaak leuke reactie gehad , door zetters waren niet …. de aan houder wint…. ergens op deze aardbol loopt die ene gezellige vriendin.

Groetjes 🙂

Ja.

GEEN RESULTAAT GEHAD

Ja.

hier op vriendin.nl een leuke vriendin gevonden,eindelijk dus ze zijn er wel,,,,(k)

Ja.

en daar heb ik mijn mannetje 7 jaar geleden mee gevonden:inlove:

Ja.

En nu alweer 6 jaar bij elkaar samen met een kind, kat en huis 😉

Nee.

Maar ik vind het wel heel normaal in 2014

Ja.

ja hoor maar zonder resultaat

Nee.

ik zoek een vriendin om eens een gezellig dagje te gaan winkelen of een praatje bij elk kaar te maken,ben een vrouw van gepensioneerde leeftijd ik kijk uit groetjes

Nee.

Ik ben net vrijgezel!

Ja.

hallo,ik ben sheila 43 jaar alleenstaande moeder van 3 grote jongens,ik ben 8 jaar gescheiden en lijkt me leuk om iemand ook uit zoetermeer te leren kennen om mee naar single evenementen te gaan,liefst ook een alleenstaande moeder van mijn leeftijd,en met auto want helaas heb ik geen rijbewijs en is wel zo makkelijk!
hopelijk tot snel!

Nee.

wil graag een advertentie plaatsen voor een mail vriendin

Ja.

hoi mijn naam is conny en zoek eerlijke leuke vriendinnen voor gezellige dingen te doen
lekker kletsebn bij en bak koffie
ben jij ook een keer te veel gevallen op je …. mail me dan o ja ik ben net 52 geworden tot gauw:$

Nee.

Ik wil de dagelijkse sleur doorbreken,tijd maken om nieuwe contacten te leggen.Bent u uit de streek rond Gent…laat het zeker niet na om te reageren.

Instagram