Thuis

Tip: Festival 5D

Festival 5D is in 2010 in het leven geroepen door de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Verwen je smaakpapillen, kijk je ogen uit, spits je oren, snuif heerlijke geuren op en laat je handen wapperen tijdens dit unieke festival, dat toegankelijk is voor iedereen, met of zonder handicap.

5D is het zintuigelijke theaterfestival van Nederland en vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 juni op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. De 5 'paviljoens' waarin de voorstellingen plaatsvinden (een oor van strobalen, zandsculpturen, een ouderwetse bioscoop, een geurfabriek en een sloppenwijk) zijn speciaal voor de 5 voorstellingen ontworpen. Elke voorstelling heeft een zintuig als thema. Het bijzondere van 5D is dat alle festivalonderdelen in een voorstelling worden geïntegreerd: muziek, theater, catering, workshopelementen en animatie als een geheel.

De theatermakers die deze bijzondere voorstellingen maken zijn: Henk Zwart (Ruiken), Klemens Patijn (Zien), Waterlanders (Horen), Lennie Visser (Voelen) en Vincent Brons en Marte Boneschansker (Proeven). Zij speelden eerder op onder andere Oerol, Over het IJ festival, Fringe en De Parade.

Dit unieke festival is toegankelijk voor iedereen, met of zonder handicap. Het festival heeft vanzelfsprekend invalidetoiletten en het hele terrein is volledig rolstoeltoegankelijk. Maar het festival doet nog veel meer aan toegankelijkheid! Het programmaboekje is in braille, er is tenminste één keer per dag een gebarentolk bij elke voorstelling, er zijn ADL-hulpen, en nog veel meer!

Kijk voor het programma en kaartverkoop op: www.festival5d.nl

Reageer op dit artikel

Lijkt dit jou een leuk festival?

Ja, heel leuk! Ik wil er graag naar toe

had hier graag met mijn bewoners heen gegaan maar zie het te laat

Instagram