Thuis

Slecht weer? Met deze 15 tips hoeven je kinderen zich binnen niet te vervelen

Het mag dan wel augustus zijn, maar van dit weer krijgen we niet echt een zomergevoel. Vervelen je kinderen zich inmiddels? Geen nood! Met deze 15 tips houd je ze de hele dag zoet.

1. Mens, erger je niet 
Alleen maar regen? Pak dan de klassieke bordspelletjes uit de kast. Denk aan Cluedo, Rummikub, Pim-pam-pet, Monopoly of mens-erger-je-niet.

2. De hele dag films kijken
Haal een dvd uit de kast of zet Netflix aan en kijk samen met je kinderen een leuke film. Tip: De nieuwe Disneyfilm Moana staat nu op Netflix!

3. Hier met die wc rollen!
Bewaar lege wc rollen zodat je ze op een regenachtige dag met je kinderen kunt versieren. Maak van een rol een telefoon, pennenbakjes, een ketting of slinger.

4. Maak een sok-pop
Heeft papa alleen nog maar sokken met gaten? Geen probleem, maak er samen met je kids een sok-pop van. Pret gegarandeerd.

5. Maak een enorm kunstwerk
Met grote vellen papier en wat verf kunnen ze een mega kunstwerk maken. Geef je kinderen oude kleding om aan te doen of doe ze een schort voor. Nu kunnen ze lekker kliederen. 

6. Een eigen high-tea
Maak samen met je kinderen mini-sandwiches, koop klein gebak of koekjes, schenk een grote pot thee in en smullen maar. Vergeet opa en oma niet uit te nodigen! Lees hier hoe je een eigen high-tea organiseert. 

7. Samen koekjes bakken
Kinderen houden van koekjes, maar versgebakken koekjes zijn het allerlekkerst. Duik de keuken in en ga een middag koekjes bakken. Kijk hier voor bakinspiratie met kinderen. 

8. Versier oude T-shirts
Geef je kinderen een oud T-shirt en wat textielstiften, zodat ze hun eigen T-shirt kunnen versieren. Niet alleen leuk om ze bezig te houden, zo hebben ze er ook weer een nieuw shirt bij.

9. Samen koken
Zet de koksmuts maar op, want jullie gaan samen koken. Houden je kinderen niet van groenten? Laat ze het zelf koken (samen met jou natuurlijk) en wie weet vinden ze het dan opeens wél lekker.

10. Speelgoed opruimen
Opruimen klinkt misschien niet heel aantrekkelijk, maar het kan ook heel leuk zijn. Doe het samen, zet een lekker muziekje op en geef ze naderhand een traktatie. Het oude speelgoed kun je bijvoorbeeld samen naar de speelgoedbank brengen.

11. Karaoke zingen 
Wat is er nou leuker dan een middagje meeblèren op je favoriete liedjes? Geen karaoke set? YouTube staat vol met karaoke video's. 

12. Lees elkaar een boekje voor
Samen op de bank een boekje lezen is niet alleen leuk en leerzaam, maar ook ontspannend.

13. Beauty middag
Normaal is mama’s make-up verboden terrein, maar vanmiddag mag alles. Nagellak, lippenstift, oogschaduw en een haarborstel mogen gebruikt worden om mama op te maken. Blogger Stefanie schreef er een blog over.  

14. Zoek de schat
Dit vergt misschien wat voorbereiding, maar we kunnen garanderen dat de kinderen de hele middag zoet zijn. Geef ze een schatkaart en laat ze naar aanwijzingen zoeken die je in huis hebt verstopt. Natuurlijk is de schat een superlekkere traktatie of een klein cadeautje.

15. Maak een showtje
Gordijnen dicht, discobal aan, verkleedkleding uit de kast en maak er een mooie show van! De kinderen zullen het geweldig vinden als papa en mama ook meedoen aan hun talentenshow.

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Instagram