Thuis

Receptenmaker-app: je eigen recepten digitaal

Kookliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de nieuwe Receptenmaker-app. Hiermee kun je je eigen en favoriete recepten gemakkelijk digitaal bewaren, en dat niet alleen..

De Receptenmaker-app is bedacht door sous-chef en kookliefhebber Sander van Middendorp. Volgens hem is de tijd van het kookschriftje met uitgeknipte recepten voorbij en zijn we toe aan een moderne variant. Met deze app kun je gemakkelijk je eigen recepten, inclusief foto’s, invoeren. Ook is het mogelijk om recepten van kookwebsites op te slaan. Heb je een recept gevonden dat je graag wilt uitproberen? Dan kun je vanaf je iPad het lijstje met ingrediënten gemakkelijk naar je mail sturen. Hierdoor heb je in de supermarkt het boodschappenlijstje direct bij de hand op je smartphone. En dat is nog niet alles: de app heeft een catalogus waarin eenvoudig wordt uitgelegd wat diverse kooktermen betekenen. Want natuurlijk weet niet iedereen wat hij moet doen wanneer er staat ‘pliceer de tomaten’.

De Receptenmaker-app heeft een handige zoekfunctie waarmee je gemakkelijk je ingevoerde recepten terug kan vinden. Ben je trots op je eigen recept en wil je ‘m graag aan je vrienden laten zien? Dat kan! Met de app kun je gemakkelijk je recepten delen via social media. Sander heeft ook nagedacht over hoe je de app gebruikt in de keuken: er is een kookstand die je kunt activeren. Hiermee worden de tekst en ingrediënten groot weergegeven en gaat je iPad niet in slaapstand. De app is 100% Nederlands en met liefde voor het vak door een kok bedacht en gerealiseerd.

Ben je enthousiast geworden? Mensen met een iPad kunnen ‘m al downloaden in de Appstore. Niet in het bezit van een iPad, maar wel van een iPhone? Dan zul je nog een aantal dagen geduld moeten hebben. Begin volgende week zal de Receptenmaker-app voor de iPhone gelanceerd worden.

Meer weten? Ga naar www.receptenmaker.nl of bekijk onderstaand filmpje.

Reageer op dit artikel

Lijkt de Receptenmaker-app jou handig?

Anoniem

Nee

Wat is er mis met een ouderwets kookboek? (wm)

Ja

Maar het zou nog fijner zijn als jullie de calorieën per persoon erbij zetten. Ik mag namelijk maar 400 calorieën ’s avonds eten. Het is dan handig dat zoiets bij het recept staat. Dan kan ik ook eens iets anders uitproberen.

Ja

Het zou alleen handig zijn als jullie de calorieën per persoon erbij zouden kunnen zetten. Ik mag als avondeten maar 400 calorieën. Nu kan ik het vaak niet maken omdat ik het niet uitgerekend krijg.
Dus misschien een tip voor jullie van mij en ook voor mijn medelijners. Kunnen jullie misschien de calorieën per persoon erbij gaan zetten??

Ja

vooral voor de feestdagen dan op mijn iphone lekkere recepten zoeken en lijkt mij ook leuk om recepten te delen;)

Instagram