Thuis

Moeders zijn onzeker over opvoeding

Als je (net) moeder bent, vraag je jezelf vast wel eens af: ‘Doe ik het wel goed als moeder?’ of ‘Schiet ik niet tekort?’. Je bent niet de enige moeder met deze twijfels, meer dan de helft van de Nederlandse moeders vraagt zich dit wekelijks af.

Dit blijkt uit onderzoek onder meer dan 1.100 Nederlandse moeders met één of meer kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Moeders voelen zich wekelijks één of meerdere keren onzeker. Ze zijn onzeker over zichzelf, onzeker over het gedrag van hun kinderen of onzeker door van kritiek van hun partner. De onzekerheid die moeders hebben door het gedrag van hun kinderen heeft vooral te maken met zaken zoals ruzie tijdens het eten en omgaan met driftbuien van hun kinderen. Meer dan 20% van de moeders vergelijkt zichzelf met andere moeders en wordt daar onzeker van. Moeders bij wie alles tot in de puntjes perfect lijkt te gaan, stoort andere moeders. 

De moeders vragen zichzelf vaak af of ze wel genoeg tijd doorbrengen met hun kinderen en of ze duidelijke grenzen weten te stellen. Vooral werkende moeders voelen zich schuldig omdat ze soms weinig tijd hebben voor hun kinderen. Ondanks de onzekerheid die moeders hebben, denkt meer dan 80% van de ondervraagden het goed te doen als moeder wanneer ze hun hart volgen.

Voel jij je wel eens onzeker over je jezelf of je opvoeding over je kinderen? Laat het ons weten via de poll.

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Ben jij wel eens onzeker over jezelf of je opvoeding?

Nee, nooit

Het grootste gedeelte van de opvoeding zit er eigenlijk voor mij al op en ik mag wel zeggen dat ik het en haar vader niet slecht hebben gedaan 😉

Nee, nooit

Mijn zoon is nog jong 15 mnd. Dusja krijg nog niet echt tegenspraak en hij is makkelijk.
Kan anders worden als hij groter word en naar school gaat

Nee, nooit

Mijn zoon is nog jong 15 mnd. Dusja krijg nog niet echt tegenspraak en hij is makkelijk.
Kan anders worden als hij groter word en naar school gaat

Instagram