Thuis

Hardlopen samen met je hond

Hou je van een uitdaging samen met je trouwe viervoeter? Dan is Canicross misschien wel iets voor jou. Hardlopen met je hond, waarbij jouw huisdier aangelijnd voor je rent. Op 30 september organiseert Canicross Nederland voor het eerst een open Nederlands kampioenschap!

Canicross wordt steeds populairder in Nederland. Voor deze tak van sport moet je goed met je hond kunnen samenwerken. Als baasje draag je een heupgordel om je middel. Daaraan zit een elastische band die verbonden is met het tuigje van de hond. Samen ren je een parcours van een aantal kilometer. Een beetje conditie is dus wel vereist.

Wil je meedoen om te winnen? Of gewoon om samen met je hond iets te ondernemen? Het kan allebei, iedereen is welkom. Het maakt niet uit van welk ras je hond is. Je viervoeter moet wel minimaal 1 jaar zijn. Voordat de wedstrijd begint worden alle honden door een dierenarts gecontroleerd op hun gezondheid en conditie.

De wedstrijd wordt gehouden in de omgeving van camping Laarse Heide in Zundert. Om Nederlands Kampioen te kunnen worden moet je wel lid zijn van Canicross Nederland. Als je geen lid bent, kun je meedoen met de gewone wedstrijd. 

Natuurlijk kun je ook in je eigen omgeving gaan hardlopen met je hond. Of je kunt je aansluiten bij één van de Canicross groepen. Samen met je hond genieten van de natuur en tegelijk actief bezig zijn, heerlijk toch?

Kijk voor meer informatie op www.canicrossnederland.nl

Reageer op dit artikel

Ga je wel eens hardlopen met je hond?

Nee, dat doe ik nooit

ik ga altijd fietsen met de hond. Hij en ik genieten hiervan. Hou niet van hardlopen

Nee, dat doe ik nooit

wel lekker fietsen samen:D

Soms, als ik er zin in heb

Hardlopen niet, eerder skaten met de hond..

Nee, dat doe ik nooit

Ik fiets altijd met de hond, ik kan niet hardlopen vanwege een versleten knie. En de hond vind het heerlijk rennen naast de fiets

Nee, dat doe ik nooit

wij wandelen regelmatig samen op de hei.

Instagram