Thuis

Goede voornemens

Het nieuwe jaar is aangebroken! Een jaar vol nieuwe doelen en uitdagingen. Maar hoe zorg je nu dat je je goede voornemens ook werkelijk waarmaakt?

Tijdens het ontkurken van een fles bubbels vliegen de beloftes je om de oren. Afvallen, meer tijd  aan vrienden en familie besteden, stoppen met roken, een nieuwe uitdaging vinden; het zijn allemaal veelgehoorde voornemens. Het blijkt alleen niet altijd even makkelijk om je aan je voornemens te houden. Daarom hebben wij een aantal tips onder elkaar gezet die het misschien wat makkelijker zullen maken:

 

 

 

  • Schrijf je goede voornemens op: zowel het doel dat je wil bereiken als de manier waarop.
  • Vertel je goede voornemens aan vrienden, zodat zij je er op kunnen wijzen als je de fout in dreigt te gaan.
  • Werk samen met een vriendin aan een goed voornemen, dat werkt erg motiverend
  • Beloon jezelf voor de sprongen die je maakt. Een dagje shoppen of een lekker etentje heb jij na weken hard werken best verdiend!

Heb jij vaak goede voornemens? En heb jij ook tips om deze vol te houden? Laat het ons hieronder weten, wij zijn erg benieuwd!

Reageer op dit artikel

Wat is volgens jou dé manier om je goede voornemens waar te maken?

Ik geloof niet in goede voornemens

als je vindt dat iets moet veranderen moet je niet wachten tot het een bepaalde datum is, maar verander het op het moment dat het nodig is. Dat vastklampen aan bepaalde datums is alleen maar onnodig uitstellen en zorgt voor verlies van motivatie als het even wat minder gaat. Want ja, je moet per 1 januari alles goed doen en als dat even niet lukt is zogenaamd het hele jaar al verpest, en moet je weer wachten tot 1 januari om de draad weer op te pakken. Goede voornemens naar 1 januari schuiven zie ik als een manier om weg te lopen voor dingen die je beter zou kunnen veranderen, maar waar je eigenlijk geen zin in hebt. Doe het dan gewoon helemaal niet.

Anoniem

Mijn tip is...

Schrijf alles op en zorg dat je jezelf af en toe en beloning geeft. Dat kan in de vorm van alles zijn. Maar doe het uitsluitend voor jezelf. Sta er 100% achter want doe je dat niet, dan kun je het net zo goed weer opgeven..

Mijn tip is...

Wilskracht. Je moet echt willrn doen of laten wat je voornemen is! Alleen als je er helemaal achterstaat kan het lukken.

Ik geloof niet in goede voornemens

Zie ze heel vaak bij mensen weer verdwijnen voor de maand januari om is

Ik geloof niet in goede voornemens

Als je iets wilt het gelijk doen en niet voor je uit gaan schuiven naar een bepaalde datum !
Als je dat wel doet is je motivatie om het te doen niet groot genoeg !

Instagram