Thuis

Een kast vol ongedragen kleding

Heb jij kleding in je kast hangen die je nooit draagt, of waar misschien zelfs het prijskaartje nog aanhangt? Je bent niet de enige, zo blijkt uit een nieuw Amerikaans onderzoek.

Het blijkt dat de gemiddelde vrouw voor zo’n €400 aan ongedragen kleding in haar kast heeft hangen. Het Amerikaanse onderzoek is gehouden onder 2.137 vrouwen van 18 jaar en ouder. Vooral schoenen en jassen blijven vaak ongedragen in de kast liggen. De meerderheid van de vrouwen zegt sommige kledingstukken nooit te dragen omdat ze andere kleding mooier vinden. Bijna de helft van de ondervraagde vrouwen geeft als reden de kleding niet te dragen omdat ze er negatieve kritiek op hebben gekregen. Hoewel ze de kleding niet dragen, gooien ze de kleding ook niet weg. Vaak omdat ze geen zin hebben om hun kledingkast op te ruimen.

Hoe jij ervoor kunt zorgen dat je minder vaak een kledingstuk koopt dat je uiteindelijk helemaal niet draagt? Het is handig om je kledingkast overzichtelijk in te delen en goed te kijken naar welke kleuren je het liefst draagt. Vervolgens kun je de kleuren die je niet leuk vindt meteen weggooien. Ook is het belangrijk om jezelf af te vragen of je wel met de laatste trends wil meelopen. Sommige kledingstukken passen niet bij iedereen, daarom kun je beter strategisch winkelen en jezelf afvragen: ‘Heb ik dit nodig?’.

Vriendin vraagt zich af: heb jij ook veel ongedragen kledingstukken in je kast hangen? Laat het ons weten via de poll.

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Heb jij ook ongedragen kleding in je kast hangen?

Nee, ik doe bijna nooit een miskoop

Ik denk altijd heel goed na. Duurt misschien dan ook water langer voordat ik iets heb maar dan draag ik het wel 😉

Nee, ik doe bijna nooit een miskoop

Alles wat ik koop dat draag ik ook en kleding wat ik niet meer draag gaat naar de kringloopwinkel .

Anders, namelijk...

nee, maar ik draag sommige kleding niet meer omdat ik andere kleding leuker vind of het andere niet meer mooi vind.

Nee, ik doe bijna nooit een miskoop

Heel af en toe heb ik een miskoop maar die hangt niet in de kast. Mijn schoondochter heeft dezelfde maat en dan gaat het naar haar. Ook kleding waar ik op uitgekeken ben gaat naar haar en zij is er altijd blij mee want we hebben dezelfde smaak.

Instagram