Thuis

Een ‘Facebookhumeur’

Je kent het vast wel: je komt de woonkamer binnen en je durft bijna niets te zeggen, omdat er een heel sombere stemming hangt. Wegvluchten achter je pc heeft dan geen zin, want ook daar schijnt het slechte humeur van anderen je te beïnvloeden.

Het klinkt vreemd, maar als veel van je Facebookvrienden een slecht humeur hebben, krijg jij dit vanzelf ook. Dit is tenminste gebleken uit onderzoek van Amerikaanse wetenschappers van de Universiteit van Californië, Yale en Facebook. Ze ontdekten dat er op een regenachtige dag 1,16 % meer negatieve berichten werden geplaatst dan op een zonnige dag en dat het aantal positieve berichten daalde. Dit is opzich natuurlijk heel normaal, maar het opmerkelijke was dat dit effect bleek door te werken bij Facebookvrienden die in een plaats wonen waar het die dag droog was. Zij werden dus via hun beeldscherm beïnvloed door hun Facebookvrienden. Raar, maar waar!

Maar niet getreurd: positieve berichten blijken gelukkig vaker het humeur van anderen te beïnvloeden dan negatieve. Dus voel jij je op een middag niet al te best? Dan kun je proberen eens neer te strijken achter je computer. Het is dan alleen wel te hopen dat je Facebookvrienden een goede dag hebben…

Reageer op dit artikel

Heb jij het idee dat je Facebookvrienden van invloed zijn op jouw humeur?

Nee, totaal niet

Jammer dat er geen optie bij zit als iemand geen facebook heeft (wm)

Nee, totaal niet

Mee eens, iedereen gaat er maar vanuit dat je Facebook hebt, zo ook met “winspelletjes”…heel jammer:(

Instagram