Placeholder

Geen tijd voor de sportschool? Deze oefeningen doe je thuis

Tijdens deze drukke dagen heb je echt geen tijd om ook nog naar de sportschool te gaan. Hoeft ook niet: wij hebben yoga en sportoefeningen verzameld die je thuis kunt doen.

Tijdens deze drukke dagen heb je echt geen tijd om ook nog naar de sportschool te gaan. Hoeft ook niet: wij hebben yoga en sportoefeningen verzameld die je thuis kunt doen.

Sportoefeningen voor thuis
Train je benen, buik en billen! Om je op weg te helpen, hebben wij drie handige video's op een rijtje gezet. Je kunt ze hier bekijken.

Lees ook: zo kies je de juiste sportbeha

Ook zijn wij fan van de Tabata Timer. Tijdens een Tabata train je steeds 20 seconden en rust je 10 seconden uit. Dit herhaal je bijvoorbeeld acht keer. Je traint hierdoor steeds heel kort, maar in deze korte tijd kun je veel bereiken. Dit is onderzocht en bewezen: Tabata is een korte en effectieve manier om te trainen. We hebben deze techniek te danken aan Dr. Izumi Tabata. Dan weet je meteen waar de naam vandaag komt: uit Tokio! Je kunt hier meer lezen over deze methode. 

Yoga in de woonkamer 
Rol een matje uit en ontspan! Yoga is goed voor lichaam en geest. Ken jij Vinyasa flow al? Dit is een vorm van yoga waarbij de oefeningen vloeiend in elkaar overgaan. Hierdoor voel je je ontspannen, fris en blij. Hieronder kun je een oefening bekijken. Wil je meer van zulke video’s zien? En ook recepten en gezondheidstips ontvangen? Meld je dan aan voor het Zespri winterfit-platform op Facebook. Dan ontvang je tot 28 februari elke dag een leuke tip om de winter door te komen. 

Lees ook: handige en mooie kapsels voor tijdens het sporten 

Sport samen met je baby
Als je veel werkt en moeder bent van een jonge baby, kan het soms nog lastiger zijn om te sporten. Je kunt ook samen met je baby bewegen. Wij vertellen je in dit artikel hoe.