Placeholder

Recept voor pastasalade met dopererwten, parmaham en ricotta

Snel, roming en fris. Deze pastasalade heb je zo op tafel. Je kunt ‘m warm of koud eten, dus ook voor een picknick of feestje is het hartstikke handig en lekker.

Snel, roming en fris. Deze pastasalade heb je zo op tafel. Je kunt ‘m warm of koud eten, dus ook voor een picknick of feestje is het hartstikke handig en lekker.

Hoofd- of lunchgerecht voor vier personen.

Boodscchappenlijstje:

  • 400 g strikjespasta of penne
  • 225 g diepvriesdoperwten
  • 6 el olijfolie
  • sap en geraspte schil (alleen het geel) van een halve citroen
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 150 g parmaham, in reepjes
  • 75 g rucola
  • 1 doosje ricotta (250 g), in ‘klontjes’
  • 50 g zwarte olijven zonder pit

Aan de slag!

  1. Kook in een pan met ruim water en wat zout de pasta volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar.
  2. Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de doperwten toe.
  3. Giet de pasta en doperwten af en spoel ze onder koud stromend water.
  4. Laat goed uitlekken en schep de pasta in een schaal die je kunt afsluiten.
  5. Klop in een kommetje de olie met het citroensap, het citroenrasp en de knoflook door elkaar.
  6. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  7. Schep de dressing door de pasta en doperwten.
  8. Meng er de ham en rucola door.
  9. Schep er tenslotte voorzichtig de klontjes ricotta door.
  10. Strooi er de olijven over.

Zet de salade tot gebruik in de koelkast en neem mee in een koelbox, maar laat op kamertemperatuur komen voordat je hem opdient.

Recept: Tal Maes. Foto’s: Peter Kooijman. Bereiding: Goran Todorovic: Styling: Desiree van Dijk. Bereiding: Goran Todorovic.