Placeholder

Recept voor speculaas cheesecake

Zet deze heerlijke speculaas cheesecake morgen op tafel tijdens pakjesavond! Mmmmmm…..

Zet deze heerlijke speculaas cheesecake morgen op tafel tijdens pakjesavond! Mmmmmm…..

Recept voor 6 personen

Boodschappenlijstje:

  • 2 eieren
  • 2 bakjes monchou/verse roomkaas (200 gram per bakje)
  • 1 rol chocolate chip cookies (200 gram)
  • 6 eetlepels gesmolten boter
  • 100 gram suiker
  • klein scheutje vanille essence
  • 2 theelepels koek en speculaaskruiden

Aan de slag!

  1. Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden.
  2. Verkruimel vervolgens de koekjes in een zak waar je met de deegroller overheen rolt of in een keukenmachine.

     

  3. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en vet daarna een springvorm in met een beetje boter of een bakspray.
  4. Schep alle koekkruimels in de springvorm, verdeel deze over de vorm en druk het geheel nog een beetje aan met een vork.
  5. Meng in een grote kom de monchou met het suiker, vanille en de koek- en speculaaskruiden.
  6. Wij maken gebruik van een keukenmachine maar je kunt het ook doen met een handmixer.
  7. Als dit goed gemixt is, voeg je de eieren toe en klop je dit net zo lang totdat het één mengsel geworden is.
  8. Giet het monchou-mengsel over de koekjesbodem en zet de cheesecake vervolgens voor 40 minuten in de oven.
  9. Als de cheesecake na 40 minuten klaar is, laat je deze buiten de oven afkoelen en zet je de taart vervolgens in de koelkast.
  10. De cheesecake smaakt het lekkerste als deze koud geserveerd wordt.

Tip: Je kunt in plaats van chocolate chipcookies ook bastognekoeken of speculaasjes gebruiken! 

Bereidingstijd: 15 min. + 40 min. in de oven

Kijk voor meer heerlijke recepten op www.lekkerensimpel.com

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl