Recept voor gehakt enchiladas
4 maart 2017
Mmm, Mexicaans! Deze enchiladas smaken extra lekker met ijsbergsla, yoghurtdressing en guacamole.
Mmm, Mexicaans! Deze enchiladas smaken extra lekker met ijsbergsla, yoghurtdressing en guacamole.
Hoofdgerecht, 4 personen
Boodschappenlijstje:
- 2 el zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 300 g kip-, runder- of gemengd gehakt
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 zakje burrito seasoning mix (30 g)
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 blik kidneybonen (400 g), uitgelekt en afgespoeld
- 8 wrap tortilla’s
- 150 g belegen kaas
- Extra: ovenschaal (inhoud 2 l), ingevet
Aan de slag!
- Verhit in een hapjespan de olie.
- Fruit de ui.
- Voeg het gehakt toe en bak rul.
- Bak de paprika 4 minuten mee.
- Voeg de kruidenmix met 100 ml water en de tomatenblokjes toe.
- Schep de bonen erdoor en verwarm tot een dikke saus.
- Verwarm intussen de ovengrill voor.
- Schep op elke tortilla 1/8 van het gehakt-bonenmengsel.
- Rol de tortilla op en leg in de ovenschaal.
- Strooi er de kaas over en gratineer de enchiladas onder de hete ovengrill.
Tip: lekker met ijsbergsla, yoghurtdressing en guacamole.
Variatietip: houMmm, je niet van bonen? Vervang ze door peultjes of een extra paprika en een blik knapperige maïs (300 g).
Bereidingstijd: 20 minuten.
Oven: 5 minuten.
Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl
Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Yvonne Jimmink