Placeholder

Recept voor ham-preistamp met oude kaas

Nu het steeds kouder wordt, is een stamppot wel weer lekker. Maak deze ham-preistamp met oude kaas een keertje! Mmmm…

Nu het steeds kouder wordt, is een stamppot wel weer lekker. Maak deze ham-preistamp met oude kaas een keertje! Mmmm…

Hoofdgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • 25 g boter
  • 700 g prei, in ringen
  • 2 tl kerriepoeder
  • 250 g hamblokjes
  • 1 grote beker crème fraîche (200 ml)
  • 150 g oude kaas, in blokjes

Aan de slag!

  1. Kook de aardappelen in een bodem water met zout in 20 min. gaar.
  2. Smelt in een koekenpan de boter.
  3. Bak de prei in 5 min. zacht.
  4. Schep de kerriepoeder en hamblokjes door de prei en verwarm nog 1 min.
  5. Giet de aardappelen af en stamp ze met de crème fraîche tot een smeuïge puree.
  6. Schep er de prei met de ham en de kaasblokjes door.
  7. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Variatietips:

  • Vervang de hamblokjes door 1 uitgelekt blikje ananasstukjes (227 g).
  • Vervang de kaas door ongezouten cashewnoten.
  • Vervang de hamblokjes door gerookte zalmsnippers.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Klik hier voor alle recepten op Vriendin.nl

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.