Placeholder

Recept voor BLT-pita’s met kip

Lekker om mee te nemen naar het strand en zo gemaakt!

Lekker om mee te nemen naar het strand en zo gemaakt!

Lunchgerecht, 4 personen

Boodschappenlijstje:

  • 2 el olijfolie
  • 8 plakjes bacon
  • 1 flinke kipfilet, in reepjes
  • 4 maaltijdpita's (of 8 pitabroodjes)
  • handvol ijsbergsla
  • 2 tomaten, in plakjes
  • 4 el guacamole

Aan de slag!

  1. Verhit in een koekenpan de olijfolie.
  2. Bak de plakjes bacon krokant uit.
  3. Leg ze op een bord met keukenpapier om uit te lekken.
  4. Bestrooi de kipreepjes met zout en peper naar smaak en bak ze het baconvet in 4 min. goudbruin en gaar.
  5. Leg ze bij de bacon.
  6. Rooster de pitabroodjes in de broodrooster goudbruin.
  7. Snijd ze open.
  8. Vul de pitabroodjes met een beetje sla, 2 plakjes tomaat, de bacon en de kipreepjes.
  9. Schep er een lepel guacamole bij.
  10. Neem de pitabroodjes in een gesloten trommel gekoeld mee.

Bereidingstijd: 20 minuten.

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Jacqueline Pietrowski.