Placeholder

Recept voor kip met mango uit de braadzak

Wat een uitvinding, die braadzak. En daarom hebben wij een heerlijk recept uitgezocht waar je hem bij kunt gebruiken. Ook lekker met drumsticks in plaats van kipfilet!

Wat een uitvinding, die braadzak. En daarom hebben wij een heerlijk recept uitgezocht waar je hem bij kunt gebruiken. Ook lekker met drumsticks in plaats van kipfilet!

Hoofdgerecht, 4 personen.

Boodschappenlijstje:

  • 3 rijpe, sappige mango's
  • 300 g kipfilet
  • 2 el kruidenmix voor kip
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui, in partjes
  • 1 rode paprika, in stukken
  • 1 courgette, in blokjes
  • 300 g witte rijst
  • Extra: braadzak, bakplaat of ovenschaal

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  2. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit in stukjes.
  3. Doe de mango met de kip, de kruidenmix, de olie en de groenten in de braadzak.
  4. Sluit de zak volgens de aanwijzingen, meng goed en leg op de bakplaat of in een ovenschaal.
  5. Knip een puntje uit de zak.
  6. Bak de kip in de voorverwarmde oven in 25 minuten gaar en sappig.
  7. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen.
  8. Knip de braadzak open – pas op met de hete stoom!
  9. Schep de rijst op een schaal en leg er de kip met de mango en groenten bij.
  10. Bestrooi met de munt.

Tips:

  • Maak de braadzak de avond of ochtend van tevoren en bewaar in de koelkast. Alle ingrediënten zijn kouder, reken daarom op ca. 5 extra oventijd.
  • Vervang de kipfilet door 600 g kipdrumsticks.

Recepten: Janneke Philippi. Fotografie: Peter Kooijman. Styling: Désirée van Dijk. Bereiding: Goran Todorvic.