Persoonlijke verhalen

Welke gouden voedingsregel houdt jou gezond?

Als je alle adviezen over voeding zou opvolgen, kan er elke week wel iets wat eerst gezond was de prullenbak in. Wat mag je nou nog wél eten?! Met deze vuistregel zit je zeker goed.

Eet alle kleuren groenten en fruit
Het National Cancer Institute in de Verenigde Staten adviseert om flink wat kleur op je bord te leggen. Elke kleur bevat namelijk weer andere voedingsstoffen die verschillende delen van je lichaam positief beïnvloeden.

• Rood (paprika, appel): goed voor je urinewegen, sterk geheugen
• Oranje en geel (sinaasappel, banaan): weerstandverhogend
• Groen (bladgroenten): goed geheugen, sterke botten
• Blauw (blauwe bessen): kalmerend
• Paars (aubergine): remt het verouderingsproces
• Wit (asperges, ui): goed voor je cholesterol

Lees in Vriendin 6 nog zes gouden regels over gezond eten! En deel op het forum de tip die jou gezond houdt. 

Foto: iStock

Reageer op dit artikel

Instagram