Persoonlijke verhalen

Vriendin 52: Tijdens oud en nieuw raakte Miranda’s zoon gewond

‘Een witte flits en een krijs. Meteen wist ik: dit is fout’

Twee jaar geleden verloor Yvar (nu 13) vrijwel al het zicht aan zijn rechteroog. De oorzaak: vuurwerk. Zijn moeder Miranda (40) vertelt: “Op internet zocht ik op of hij ooit nog zou kunnen fietsen.”

We vierden oud en nieuw bij vrienden, om tien over twaalf stonden we met z’n allen buiten. Yvar vond het superspannend. Samen met zijn vader en onze vriend mocht hij vuurwerk afsteken. Er liep een groepje pubers voorbij dat strijkers gooide. De jongens bleven verderop hangen. Ik hield ze in de gaten, maar werd afgeleid doordat mijn dochtertje Indy een sterretje wilde. Ineens zag ik een witte flits en hoorde een verschrikkelijke krijs. Yvar! Ik wist meteen: dit is fout. Met zijn handen voor zijn gezicht kwam Yvar naar me toe, samen met mijn man Peter. Hij gilde: ‘Ik ga dood!’ In de hal zakte hij in elkaar van de pijn.

Lees het hele verhaal van Miranda in Vriendin 52.
 

Reageer op dit artikel

Steken jouw kinderen vuurwerk af?

Nee

Ze zijn er ook niet mee opgegroeid en hebben ook altijd de gevaren voorgehouden gekregen.

Nee

toen ze kleiner waren hadden we sterretjes, maar nu ze groter zijn willen ze het zelf niet meer, en dit kan ik alleen maar steunen, want echt ik ben er als de dood voor, en vind het ook vreselijk voor alle beesten.

Nee

Mijn dochter is nog klein , maar hoop als ze groter is het ook niet gaat doen ! Ik en mijn man hebben het zelf ook nooit gedaan . Vind het siervuurwerk wel altijd mooi om te zien !

Instagram