Persoonlijke verhalen

Vriendin 51: Linda had vijftien jaar ruzie met haar moeder

‘Dankzij mijn vriend heb ik weer contact met mijn moeder’

Linda (30) had vijftien jaar geen contact meer met haar moeder. Dankzij haar vriendin Johan (31) vieren ze dit jaar samen Kerst. 'Ik vond dat zij verkeerd zat niet ik. 'Maar ze is en blijft je moeder', zei hij keer op keer."

Linda: “Tot mijn vijftiende heb ik best een fijne jeugd gehad. Ik groeide op in een leuk gezin, met mijn oudere broer en ouders. Maar het jaar voordat mijn moeder bij mijn vader wegging, voelde ik dat ze niet meer happy was en zich van ons losmaakte. Ze was aan een soort tweede jeugd begonnen. Ze ging ineens veel op stap, naar de sauna, sporten. Soms had ik geen idee waar ze uithing. Ze kleedde zich ook veel te jong en droeg steeds pikantere kleding. Ook zat ze uren te chatten op de computer. Ik had veel moeite met haar losbandige gedrag en vond het vreselijk toen ze daadwerkelijk haar koffers pakte. Ik wist wel dat ze speelde met de gedachte weg te gaan bij mijn vader en ik had haar min of meer beloofd dat ik met haar mee zou gaan. Maar de kille manier waarop ze vertrok – ineens was ze weg en logeerde ze bij een vriendin – was zo vreemd en plotseling, dat ik liever bij mijn vader bleef.”

Intens verdrietig
“Na twee weken had mijn moeder ineens een vriend. Een beetje een vreemde man. Hij was een stuk jonger dan zij en had drie kleine kinderen. Ze had hem via een chatbox ontmoet. Ik heb geen idee of ze hem al langer kende, maar niet veel later trok ze bij hem in. Mijn vader bleef intens verdrietig achter. Hij snapte niet waarom ze was weggegaan en hield nog van mijn moeder. Hun scheiding verliep vol strijd en was naar om mee te maken. Mijn ouders waren in gemeenschap van goederen getrouwd en mijn vader moest mijn moeder uitkopen, zodat hij in ons huis kon blijven wonen. Maar er was veel gedoe over de alimentatie, want mijn vader verdacht mijn moeders vriend ervan uit te zijn op haar geld.
Ik had zo’n medelijden met mijn vader, vond het zo sneu dat hij nu alleen was, dat ik zijn kant koos. Ik herkende mijn moeder niet meer, ze gedroeg zich steeds vreemder. Haar vriend mocht ik ook absoluut niet. Hij deed heel koel tegen mij en ik had het gevoel dat hij mijn moeder tegen ons opzette. Dat was voor mij de druppel: ik verbrak al het contact met mijn moeder.

Lees het hele verhaal in ons extra dikke kerstnummer van deze week (Vriendin 51) of praat mee op het forum. 

Reageer op dit artikel

Instagram